Thursday, May 12, 2016

Helsingin uljas rautatieasema

 

Kun harvoin käy Helsingin keskustassa, osaa katsella sitä turistin silmin. Menin hotelli Presidenttiin Finn Lecturan 30-vuotisjuhlaan ja pysähdyin taivastelemaan ja ihastelemaan rautatieaseman komeita sisätiloja. Ei ole taidettu näihin rustata piirustuksia tikkuaskin kanteen lyijykynän pätkällä kuten muinaisten torppien kaavailuja.Ken rautatieasemalta astuu ulos keskeltä, hän eteensä saa tämän näkymän. Eliel Saarinen taitaisi pyöriä haudassaan jos tietäisi. 


Käänsin selkäni rumalle rakennukselle, kohotin katseeni, ja kamerani, kohti komeita graniittipintoja ja uljaita arkkitehtonisia muotoja. Ah tuota kellotornia ja Emil Wikströmin kivikasvoisia Lyhdynkantajapatsaita.  


Sain esimakua suomalaisuuden ja suomalaisen sivistyksen olemuksesta, kun jatkoin matkaani Finn Lecturan akatemishenkiseen juhlatilaisuuteen. Siellä professori Laura Kolbe puhui meille kirjallisuudesta sivistyksen rakentajana ja Sanna Heinzmann suomi toisena kielenä - opetuksesta. Antoisa, arvokas, hauska tilaisuus.4 comments:

 1. Komea tuo onkin ja hyvät kuvat olet ottanut Rita:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Jael. Kohta mahdat taas tulla Suomeen lomalle.

   Delete
 2. Helsingin rautatieasema on kaunis rakennus. Viimeksi kun kävin Helsingissä, kävin ihailemassa Engelin arkkitehtuuria. Mm. kansalliskirjasto on upea.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Suomen arkkitehtuurissa onkin paljon ihailtavaa.
   Kannattaa katsella ympärilleen :)

   Delete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.