Friday, May 13, 2016

Finn Lecturan 30-vuotisjuhla


Puoleensa vetävä kapistus, mahtaako olla emäalus? Näyttää Nooan arkilta, päähineeltä tai kukkaruukulta. Pysähdyin kuvaamaan matkalla kustantamo Finn Lecturan kutsuvierastilaisuuteen hotelli Presidenttiin.


Muutakin kiinnostavaa katseltavaa oli Kampissa; pitkulainen rivi tyttöjä jonottamassa jotain, en tiedä mitä.


Karun näköinen hotelli, mutta lienee toimiva. Kokoustiloja ainakin löytyy. En muista minkä niminen luentosalimme oli, mutta kirjanäyttely ja cocktail-tilaisuus pidettiin Sylvi-nimisessä tilassa.
  


Saimme kuulla mukaansatempaavat puheenvuorot Finn Lecturan edustajalta sekä professori Laura Kolbelta, joka puhui kirjallisuudesta sivistyksen rakentajana ja vielä suomen kielen lehtori Sanni Heinzmannilta. Hänen aiheensa oli suomi toisena kielenä. Tapasin heti tilaisuuden alussa entisen fonetiikan opiskelutoverini Riikan. Hän ja minä kehuimme kilpaa puheitten antia. Erityisesti jäi mieleen sellainen ratkaisu pitkään miettimääni pulmaan, että vapaaehtoiset epäpätevät suomea vieraskielisille - opettajat onnistuvat työssään kunhan saavat käyttöönsä hyvän, selkeän oppimateriaalin. Sellaisesta suomen opiskelija itsekin hyötyy. 


Meille annetusta lahjakassista paljastui jännittävä kirja kasvosokeudesta. Maltan tuskin päästä sitä aloittamaan. Useat tuttuni autismi- ja Aspergerpiireistä ovat maininneet potevansa kasvosokeutta. Saa nähdä onko itselläni mitään siihen viittaavaa. Pitää lukea teos niin sieltä se selviää. 


En ehtinyt ottaa kuvia kirjanäyttelystä. Hienoa että lahjakassiin oli pistetty tämä julkaisuluettelo. Huomasin jo esille pannuista kirjoista että siinä oli monta tuttua kirjaa. Finn Lectura on oikea aarreaitta meille vapaan sivistyksen opettajille. Kotoani löytyy esimerkiksi Suomen mestari 1 ja 2, mielestäni suomen oppikirjojen parhaimmistoa (suomi 2).


Mahtavan antoisa, sivistävä ja kuitenkin hauska juhla. Akateeminen mutta rennon huoleton. Riika ja minä nauroimme ja juttelimme yllin kyllin. Ihastelimme sitä miten kerrankin voi viettää aikaa sellaisen ihmisen kanssa joka on nauttinut fonetiikan opinnoista ja auditiivisen diskriminaation kurssista. Ei meitä joka kulmalla tule vastaan :) 

4 comments:

 1. Kiva postaus (minäkin pidin fonetiikasta, tottakai), mutta ai kamalaa kun minä en ymmärrä tuota nykyarkkitehtuuria ollenkaan. :)
  Ihanaa viikonloppua!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva, Sara ! Fonetiikka on suuri ilo niille jotka siitä tykkäävät :D

   Nykyarkkitehtuuri on erityisen häiritsevää koristeellisemman vanhemman arkkitehtuurin vieressä.

   Delete
 2. Mahtava tilaisuus taas Rita,ja hienot kuvat olet ottanut Helsingissä:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Jael ! Nyt taas ehdin tilaisuuksiin kun työt kevenivät.

   Delete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.