Thursday, June 02, 2016

Raparperikauden avajaiset


Onni on leikata raparperinvarsia omasta pihasta 
ja pyöräyttää paistaen piirakka.


 Taikinaa on niin kiva kaulita ja käännellä.


 Kun kuuma piirakka lasivuokineen 
tulee uunista, tarvitaan pannunalunen. 
Tykkään tuosta meidän puisesta jutskasta.


 Kaunis, mutta hiukan kuiva siitä tuli.
Osa pakastettiin, ja pakkasessa kostui sopivasti.


 Halkileikkaus. Poikkileikkaus. Läpileikkaus.
Tarvitaan vielä läpivalaisu. Röntgen.


 Juomana ystävän tekemä herkullinen terveellinen smoothie.
Sisältää sitruunaa, appelsiinia, avokadoa, inkivääriä...

Tiedättekö mitä? Menen ottamaan pakastimesta 
palan piirakkaa, jotta se sulaa iltapäiväkahville.


4 comments:

  1. Sama juttu, raparperipiirakoita olen tehnyt jo kaksi. Kevään ensimmäiset raparperit ovat niin herkullisia. - Blogissani on kolmen puutarhakirjan arvonta -käyhän kurkkaamassa. Mukavaa loppuviikkoa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. On se niin että ensimmäiset raparperit ovat parhaat :)
      Lähdenpä vilkaisemaan puutarhakirjojasi...

      Delete
  2. Raparperipiirakka on niin alkukesän juttu! Oma raparperini on niin pieni, että vain yhden piirakan sain siitä tehtyä eikä vielä ole uutta kasvanut seuraavan piirakan vertaa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. No yhdestä raparperista mekin olemme aikanaan aloittaneet :)
      Kyllä se siitä kasvaa, kunhan muistaa aina jättää jonkun varren
      eikä leikkaa kaikkia pois. Semmoisen niksin olen saanut naapurilta.

      Delete

Kommentit ovat tervetulleita. Pyrin vastaamaan kaikkiin.

Julkaisen heti kun ehdin. Iltaisin en tavallisesti ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.

Sana on vapaa, hyvät blogikaverit :)