Wednesday, June 01, 2016

Viisikko-piknik Suomenlinnassa


Kuvassa kaksi uutta ja kaksi vanhaa Viisikkoa. 
Kaikki niin kutkuttavan kutsuvia. 


Viisikoiden 60 juhlavuosi tuo mukanaan iloa ja riemua. Pari alakoululuokkaa voitti Tammen järjestämän Aarteenetsinnän, mihin ihanaan hulinaan pääsin mukaan. Seikkailu alkoi pienellä merimatkalla. Lautta Suomenlinnaan lähti kello 9.40 kuljettaen pienet ekaluokkalaiset ja vähän isommat kolmasluokkalaiset, opettajat ja tapahtuman järjestäjät. 


Saarella jakauduttiin joukkueisiin ja aarteenetsintä alkoi. Piti löytää viisi rastia annetun kartan avulla. Joka joukkueella oli aikuinen mukana, mutta rastipaikoilla saatavista tehtävistä piti selviytyä lapsiporukan voimin ja taidoin.Meidän joukkueen ekalla rastilla piti mennä luoliin etsimään viisi kirjekuorta. Lapset sukelsivat epäröimättä aukosta sisään. Onneksi minun ei tarvinnut mennä mukaan. Yhdessä kuoressa oleva avain avasi rastinvartijan rasian ja sisältä paljastui pieni palkinto kullekin lapselle. Tässä ratkaistiin monisivuista yhdistä nimi kuvaan - tehtävää. Ekan sivun kuvat ja nimet olivat Viisikon jäsenet; Leo, Dick, Anne, Pauli ja koira Tim. Oli mukavaa että meidän joukkue koostui viidestä lapsesta eli viisikosta. Joissakin joukkueissa oli vain neljä osallistujaa. Katselin kaipaavasti ympärilleni kun meillä ei ollut koiraa, mutta kylläpäs sellainen lopulta saatiin. 
Meidän "Tim" oli Tammen kustannustoimittaja Mirkka Hynnisen Gustavo - haukku, kiltti lapsirakas sekarotuinen löytökoira - siis kuten Tim. 


Mitäpä olisi Viisikko-retki ilman eväitä ? 


Meille oli tuotu nakkeja, kinkkua, juustovoileipiä, banaaneja...Ihastuin pieniin pyöreisiin munkkeihin. Lasten keskuudessa isoimman suosion saivat nuo keksit. Keksilaatikon vaiheilla parveili tyytyväistä porukkaa.Toinen ihastuksen aihe oli julkkis Ronja Salmi. Pikkutytöt kyselivät minulta jo ennen tätä piknikpaikalle kokoontumisvaihetta uskaltaisivatko pyytää nimikirjoitusta. "Ilman muuta, kaikki tykkäävät jos heiltä pyydetään nimppari", valistin heitä, ja he valistivat minua kun en tiennyt kuka Ronja oli. Monta tyttöä jonottikin sitten nimikirjoitusta ja jotkut pääsivät samaan kuvaan ihailemansa kuuluisuuden kanssa.Lasten- ja nuortenkirjojen kustantaja Saara Tiuraniemi puhui meille Viisikoista innostuneeseen säteilevään tapaansa. Hänellä oli mukanaan kaksi vanhaa, omalta äidiltään saamaansa Viisikkoa. Mitä aarteita ! Saara on oppinut lukemaan 5-vuotiaana ja alkanut ahmia Viisikoita 6-vuotiaana.Tässä oltiin siirtymässä kisan loppuvaiheisiin. Huomioliiviin pukeutunut Heli selitti mitä seuraavaksi tehdään. Ja TAAS hänen takanaan jyrräsi traktori. Kuinka ne aina osuivatkin kohdalle kun hän alkoi puhua?Upea ilma, kesäfiilikset, eväät, kivoja ihmisiä, kaikilla mielessä Viisikkokirjat. Tapahtuma tulee säilymään kauan muistoissamme. Kohottakaamme malja Pommacia tai invivääriolutta Enid Blytonin muistolle. Kolminkertainen hurraa-huuto; Hurraa, hurraa, hurraa ! 

8 comments:

 1. Hauska kirjoitus, ihanat kuvat. Tämä oli hyvä idea.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Anna ! Minustakin idea oli loistava, ja kaiken kukkuraksi saimme aurinkoisen ilman :)

   Delete
 2. Voi miten ihana Viisikko-seikkailu,ja hyvät säätkin saitte:) Tykkäsin niin noista kirjoista lapsena.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mahdottoman hyvä säkä sään suhteen.
   Kiva että sinäkin olet (ollut) Viisikko-fani :)

   Delete
 3. Ihana seikkailupäivä! :)
  Olikos nuo keksit Carneval-keksejä, niin kuin näyttäisi? Minulla oli niitä yo-kirjoituksissakin eväinä... minulla olikin koko koulun isoimmat eväät. Niin kuin Viisikollakin voisi olla. :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Luulen että olivat Carnevaleja. Ne ja Prinsessa-keksit ovat aina hyvin suosittuja
   kun meillä on niitä tarjolla lapsille kutsuilla.

   "Koulun isoimmat eväät" Hah hah :D

   Delete
 4. Ihastuttava retki! Olisin lapsena ollut onnessani mukana. Ja toden totta, piknikruoka kuuluu ehdottomasti Viisikkoseikkailuun!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Lapsilla oli toden totta hauska koulupäivä,
   en usko että kenelläkään oli tylsää.
   Olet oikeassa mitä tulee ruokaan ;)

   Delete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.