Monday, June 20, 2016

WSOY:n ja Tammen kirjallinen kesäpäivä, 8.6. 2016


Villa Kivi. Siellä pidettiin jo toista kertaa WSOY:n ja Tammen lasten- ja nuortenkirjojen pressitilaisuus. Syksyllä ilmestyvien lastenkirjojen tekijöitä haastateltiin ja teoksia esiteltiin.   


Lukupalat-sarjan kirjojen tekijöitä kuvassa. 

Teoksia tulossa:


Paula Noronen, Kati Närhi: Yökoulu ja kadonnut opettaja.


Henna Helmi Heinonen, Reetta Niemensivu: Bella saa pentuja.


Tapani Bagge, Carlos da Cruz: Ryhmä Z ja lohikäärme.
Ronja Salmi (vas.) haastatteli Paula Norosta, jolta on tulossa kirja Tagli ja Telle, Tehtävä sirkussaarella. Tosin välillä haastateltu haastattelikin haastattelijaa. Molemmat ovat sujuvasanaisia ja kuin kotonaan esiintymislavoilla. En voinut olla ihastumatta Norosen tyyliin. Hän on ilmiselvä koomikko ja huulenheittäjä, viihdyttäjä. Kirjan nimi oli kuulemma syntynyt siitä kun Noronen oli kerran kuunnellut jutustelua, jossa vilahti sana "tagliatelle". Hän mielsi sen ensin kahdeksi sanaksi, välissä "ja". Vähän niinkuin entinen sihteeri, joka kirjasi muistilehtiöönsä "Lasse ettii kanoja" kun Lassila & Tikanojasta soitettiin.     


 Kesän ensimmäiset uudet perunat,aah !
Kesäisen kevyt ihastuttava tarjoilu.
Listalla oli mm. grillattua maalaiskanaa
ja avokado-tomaattisalattia.


Jenni Petänen letitti mallin hiuksia kirjaesittelyjen jatkuessa. Häneltä on tulossa jatko-osa teokseen Letille. Katso aikaisempi reportaasini leteistä täältä: LINKKI.  


Juttelin Tapani Baggen kanssa kahvien ääressä. Iloinen yllätys että "tunnen" hänet, sillä tavalla että olen tehnyt blogipostauksen hänen  kivasta lastenkirjastaan Pikku auto ja jättikaivuri. Siinä henkilöt ovat autoja. Katso kuvia ja lue kirjoitukseni täältä: LINKKI. Annoin kirjan lahjaksi pienelle intialaiselle poikakaverilleni Nuurille. Hän on ihastunut autoihin. 

Miellyttävä ja kiinnostava tilaisuus alusta loppuun. Tunnelmasta saattoi aistia että ihmiset viihtyivät ja halusivat tietää kaiken. Tähän sain nyt mahtumaan vain pienen osan antia. Jatkan toisella kertaa, ja varmaan kolmannellakin. Salla Simukka oli paikalla, samoin Nopolan siskokset sekä Suomen Ladun edustajia, muutaman esimerkin mainitakseni.

Ihailin erityisesti haastattelijoiden monipuolisia kysymyksiä. Monet, hyvin monet, saivat mielenkiinnon heräämään ja minut kumartumaan eteenpäin tuolilla kun paloin halusta saada kuulla vastauksen. Heh heh, toisinaan vastaus olikin: "Jaa, en ole tullut ajatelleeksi. Minä vain kirjoitin mitä mieleen tuli." Kirjailijat, kuvittajat, kääntäjä, kustantamon ihmiset... Hatunnosto kaikille ! Suoritukset senkun paranevat vuosi vuodelta.15 comments:

 1. Mielenkiintoinen tilaisuus ja mitkä herkut!
  Tutkiskelin hieman kauniin huvilan historiaa netistä. Kovin paljon en tietoa vielä löytänyt, mutta mielikuvituksen avulla siirryin 1800-luvun lopulle... :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva idea; taidanpa itsekin googlata.
   Ihanaa että ihmisellä on mielikuvitusta :)

   Delete
 2. Nyt harmittaa kun en raivannut tälle tapahtumalle tilaa. Mutta mukava päästä postaustesi myötä mukaan. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olisi ollut todella mukava tavata !
   Kaipa me vielä jossain tilaisuudessa nähdään :)

   Delete
 3. Komppaan Saraa, sillä tilaisuus oli varmasti kotoinen ja lämminhenkinen. Jo tuo kaunis huvila on ihana julkistamispaikkana.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä oli, tunnelmallisessa huvilassa, Linnunlauluntiellä, veden äärellä.
   Uskomatonta että oltiin melkeinpä keskellä Helsinkiä.

   Delete
 4. Taisimme olla sitten toisistamme tietämättä samassa tilaisuudessa. Olen kanssasi samaa mieltä, että kirjailijat olivat rentoja ja käsittämättömän sujuvasanaisia henkilöitä. Paljon sai nauraa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olisinpa tiennyt että olit siellä ! Minut voit tunnistaa ulkonäöstä jos katsot sivulinkissä olevaa kuvaani. Yritetään tutustua seuraavalla kerralla :)

   Delete
  2. Vähän arvelin siellä, et saatat olla sinä, mutta, kun en ollut varma, en tohtinut kysyä. Voi, mitä turhaa ujoutta!

   Delete
 5. Niinpä. Mehän voitaisiin tehdä sellainen suunnitelma seuraavaa kertaa varten että otetaan jo yhteyttä sähköpostitse ja lähetellään kuvia itsestämme :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se kyllä helpottaisi tunnistamista. :)

   Delete
 6. Tämäntapaisissa tilaisuuksissa olen ollut useasti vuosien varrella, tosin en kirjailijoiden kanssa, vaan oppikirjojen tekijoiden. Taisin olla vuosi sitten viimeksi SanomaPron kokkareissa, mutta nyt he ovat vähentäneet, eikä enää meille järjestetä mitään… ;(

  ReplyDelete
  Replies
  1. Uusien oppikirjojen julkaisu on jotain sellaista missä minäkin tykkäisin useammin olla läsnä.
   Kaikkea on supistettu ja vähennetty näinä taloudellisesti kireinä aikoina. Ehkä tästä vielä
   talous elpyy...

   Delete
 7. Anonymous8:45 am

  Hei Rita!
  Tietoa kirjailijatalo Villa Kivestä, talon historiasta ja toiminnasta tänään löydät kotisivuiltamme www.villakivi.com
  Villa Kivestä on tehty myös upea teos (Martti Lintunen ja Mika Wickström), jonka voimme halutessasi lähettää Sinulle. Siinä kerrotaan Villa Kiven tarina suomeksi ja ruotsiksi. Talon kirjailijoiden työhuoneissa on kirjoitettu viisi Finlandia-palkittua kaunokirjallista teosta.
  Ystävällisin terveisin ja hyvää kesää Sinulle toivoen
  Villa Kiven väki

  ReplyDelete
 8. Kiitos ihanasta yllätys-kommentista :) Vierailin kotisivuillanne viime kesänä ja taisin linkittääkin
  kun tein jutun vastaavasta kesäpäivätilaisuudesta. Juu, kirja kelpaisi kyllä, kuulostaa kiinnostavalta.
  Otan yhteyttä kotisivujenne kautta !

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.