Thursday, July 07, 2016

Lieden lämmössä sadepäivänä


Eilen oli aurinkoista, kuivaa ja kuumaa. Meillä on lämmin suojaisa piha. Viileämpi ilma ja sade oli vaihteeksi tervetullutta. Keittiö on tänään mukava puuhailupaikka. Voi rauhassa kokkailla eikä tarvitse ajatella kasvien kastelua.


Murskasin kokonaisia kardemummoja (mitä mummoja?) morttelissa ja pistin pannukakkuun.  Pöh kun en muistanut ottaa pannarista kuvaa. Se nousi kauniin kuohkeaksi. 


Tein varhaiskaalista gratiinin. Alkaa tulla kerta kerralta parempi gratiini. Tämä kolmas yritelmä on maultaan ja koostumukseltaan kahta muuta yritystä selvästi parempi. Tein sen uuteen pyrex-vuokaamme. Ostimme sellaisen kun halusin pienemmän version. 


Tässä oli aikaisempi gratiinini, isommassa uunivuokassa. 
Sitä joutui syömään monena päivänä.  Siksi arvelin että pienempi oli parempi idea.


Tarjouksessa oli haluamani kokoinen vuoka, jonka kylkiäisenä samassa pakkauksessa oli vielä pienempi. Mitähän siinä voisi kypsentää? Molemmissa on kansi; ruokia voi kuljettaa kätevästi tarpeen vaatiessa, tai säilyttää kannen alla. Nyt on vuokia joka lähtöön.

4 comments:

 1. Hrr.... Minä kammoan tätä kylmyyttä. Mittari näytti 13'c, lapsetkin itkivät ravintolassa sisällä, että heitä palelee. Kotona sukelsimme peittojen alle lämpimään päikkäreille. kuvailemasi kaltaiset, kahden päivän sisällä tapahtuvat lämpötilavaihtelut ovat kyllä niin tyypillistä Suomen kesälle!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu, aina pitäisi olla villatakki päällä tai käden ulottuvilla. En tosin valita yhtään, koska kärsin helteistä kamalasti. Tuo teidän peittojen alle sukeltamisenne kuulostaa kivalta :)

   Delete
 2. Sulla on niin kivoja esineitä tuolla esillä:) Ja gratiini näyttää herkulliselta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti, minäkin tykkään :) Pienessä lasipurkissa on kurkumaa, maustehylly yläosassa pari Keniasta tuotua savijuttua, tuliaisiksi saamiamme.

   Delete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.