Monday, August 29, 2016

Kirjoja kiertoon


Taas ollaan viemässä yksi pino kirjoja kirpparille lahjoituksena. Mistä näitä riittääkin? En jaksanut lukea tuota Dyerin kirjaa, vaikka sen jossain vaiheessa tilasin netistä. Aavistuksen verran liian huuhaa. Terveysoppaan sain yhdeltä ystävältäni joka oli lukenut sen ja halusi pistää kiertoon. Käytännön tietoa ikääntyvät naisen eri vuosikertojen piirteistä. Numerologian ostin joskus erehdyksessä. Luulin että siinä olisi hauskoja numerojuttuja ja matematiikkaa helposti esitettynä, mutta olikin minua kiinnostamatonta höpöhöpöä. (Anteeksi jos satutte pitämään numerologiasta.) PD James on mieheni kirjoista. Kas että raaski lahjoittaa pois :) Julia Cameronin olen vuosia sitten lukenut kertaalleen. Huomasin että en välittänyt lukea toista kertaa. Sain kahlatuksi noin kolmasosan. Colin Moonin kommunikaation opas on hivenen vanhentunut. Käytin sen tietoja kun opetin englantia sihteereille ja muulle toimistoväelle. Paljon hyvää asiaa, joka pätee nykypäivänäkin, mutta myös aikansa eläneitä ohjeita.  


Viestejä kesti mainiosti toisen lukukerran. Tykkäsin, ja vien huomenna ystävälle kun menen kyläilemään. Viestit ovat viisauksia maan asukkaille avaruuden lähettiläältä joka ilmestyy kirjan minälle. Hän puhuu totuuden etsimisestä, elämän tarkoituksesta, henkisestä kehityksestämme ja kosmisista laeista. 


Mari Aulangon kirjan saatan pitää itselläni. Saa nähdä. Luen sitä juuri. Minulla on muitakin Aulangon teoksia. 


Kalle Ankoja lähtee myös lahjoituksena jotakuta onnellista niiden löytäjää ilahduttamaan. 

6 comments:

 1. Minut on kasvatettu kierrättämään tavaroita, vaatteita ja ruokaa. Jos jollakin on ylimääräistä sen voi antaa pois ja molemmille tulee hyvä mieli. Koirakävelyllä tuli vastaan eräs naapuri, jolla oli liikaa omenoita ja hän yritti antaa niitä pois. Meillehän kelpasi ja neljä purkillista tuli omenahilloa. Nam.
  Pitäisikin tehdä taas inventaario ja viedä ylimääräiset kirjat konttiin tai kysyä tuttavilta. Yhdessä työpaikassa oli iso kaappi, jonne sai tuoda omat kirjat ja ne oli sitten yhteiseen käyttöön. Kuka tahansa sai lainata kirjoja.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva kun muistutit omenoista; olen lähdössä kyläilemään ja taidankin viedä kaneliomenoitamme tuliaisiksi. Te saitte ilmeisesti runsaasti omenoita kun niistä kerran tuli neljä purkillista hilloa !

   Teidän työpaikan kaappi kuulostaa hauskalta. Meillä on ollut yhdessä opetuspaikassani kierrätyskirjoille pari pöytää aulassa. Siitä saa ottaa ja siihen saa tuoda. Olen tehnyt tosi hyviä löytöjä siitä ja vienyt paljon omia kirjoja ja lehtiä tilalle. Se rakennus on ollut vuoden verran remontissa ja olimme väistötiloissa eri puolilla Helsinkiä. Nyt päästään takaisin omaan rakennukseen ja odotan ilolla kirjapöytiä. Ellei niitä ole siellä aion muistuttaa rehtoria asiasta :)

   Delete
 2. Hienoa Rita A, olet tehnyt sen, mitä vasta ja edelleen työstän:) Ottavatko ne kirpputorilla vastaan noin vaan, jos menee kirjalaatikon kanssa? Meillä oli aiemmin vilkkaasti toimiva Kirjakaruselli taloyhtiössä, mutta remontin myötä se kuihtui pois; harmiksemme. Kierrätys on loistojuttu, "lapsellisiksi" jääneet ulkolelut kipattiin taannoin hiekkalaatikkoon.
  Mikään ei voita suoraan puusta poimitun omenan makua, Kuopus toi meille sekä kurpitsoja että omppuja, ja kyllä iloinen rouskutus kävi...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Iloisesti täälläkin rouskutellaan omskuja omasta puusta :) Meidän kirpparilla otetaan vastaan kirjoja ynnä muuta kun ojennamme ja sanomme että on lahjoitus. Olemme käyneet siellä niin monta kertaa viemässä kirjoja ja muuta tavaraa että meidät jo tunnetaan. Kannattaa ehkä ekalla kerralla viedä testilasti ja kokeilla miten systeemi pelaa, tai ehkä voisi ensin käydä asiakkaana ja siinä yhteydessä kysyä voiko tuoda kirjoja. Kaikki kirpparit eivät ota ihan kaikkea vastaan. Jotkut eivät esimerkiksi ota koulukirjoja tai tietosanakirjoja.

   Delete
 3. Iso kiitos toimintaohjeista, joita kokeilen oitis jahka se fiilis iskee:) Sellainen tunnevamma kun on, etten kirjaa voi roskikseen heittää. Vaikka kiertoonkin porukoille annetaan, niin joku kurja tyyppi salaa niitä hyllyhin latoo, liekö sama urvelo, joka täyttää roskikset ja pyykkikopat sekä tyhjentää jääkaapin:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heh :) Meikätyttö on nyt ehtinyt monen kuukauden aikana pistää niin valtavat määrät kirjoja kiertoon, plus ikivanhoja kielten harjoituskirjoja roskiin, että talous on keventynyt neljän kirjahyllyn verran, joita ollaan ystäville lahjoitettu :) Siivoaminen on helpottunut huomattavasti !

   Delete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.