Friday, October 14, 2016

Sisarlan julkistamistilaisuus


Kakkukahvien voimalla juhlittiin uutta kirjaa. Tammen kustantama Sisarla on Lumikki-trilogian kirjoittajan, Salla Simukan ensimmäinen lastenromaani. Käännösoikeudet on myyty jo moneen maahan ja Atlantin toisella puolella kirjalliset tahot mainitsevat teoksen kuuluvan maailman huippujen joukkoon. Englanninkielinen nimi on Sisterland. Kuvittaja Saku Heinänen on niinikään ansioitunut kirjantekijä ja graafinen suunnittelija.Tämä on hänen ensimmäinen kuvituksensa muuhun lastenkirjaan kuin omiin Zaida-teoksiinsa. En ole vielä lukenut Sisarlaa, mutta kurkkasin sisään ja lumouduin kauniista mustavalkoisista piirroksista. 


Pirteät tarjoilut miellyttivät lapsiakin.
Heitä juoksenteli ja ryömi iloisina muun väen joukossa.
Nuorin oli blogikaverini Kian runsaan kuukauden ikäinen tyttö.


Salla Simukka itse.
Satutädille sopiva värikäs olemus.
Ihastuin tuohon pääkoristeeseen.


Valmistautukaa isoon sihinään: "Salla Simukan Sisarla, Seikkailu toisessa maailmassa." Ja sihinä jatkuu (ulkopuoliset kyselevät jättikö joku kaasun päälle vai onko täällä käärmeitä?):

Vasemmalta lukien: Sanna Uimonen (kustannustoimittaja), Salla Simukka (kirjailija), Saku Heinänen (kuvittaja), Saara Tiuraniemi(kustantaja), Elina Ahlbäck (literary agent). Sssuurenmoista sssakkia!


Kuvassa Saara Tiuraniemi haastattelee kirjailijaa ja kuvittajaa. Innostuksen havaitsi ilmassa. Kysymykset ja vastaukset lentelivät ja ilahduttivat meitä kaikkia. Ai että odotan pääseväni lukemaan Sisarlan. Nostin sen lukupinoni päällimmäiseksi, Viisikon ja Poirotin päälle. Kunhan Naondel on luettu loppuun on Sisarlan vuoro.

Ennen julkistamisjuhlaan lähtöä eilen ehdin huomata että Marika Oksa oli blogannut Sisarlasta. Tässä LINKKI. En halunnut kovin tarkkaan lukea koska oma lukukokemus vielä edessä, mutta näin sen verran että henkilöhahmoihin kuuluu pöllö nimeltä Poelloe. Etsimättä tuli mieleen Edgar Allan Poe ja kyllä riemastuin kun kuulin Simukalta itseltään että Poelloe nimenomaan ihailee Poeta. Saa nähdä mitä kaikkea huumoria kirjan kansien välistä löytyy. Ennakkomainonnan perusteella tämä on erittäin lupaavaa. 

Juoniselostusta ja taustatietoa voimme lukea täältä: Adlibris.

6 comments:

 1. On varmasti hyvä kirja! Ja houkuttelevan näköiset tarjoilut :) Mukavaa viikonloppua! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Luulen että huomenna pääsen aloittamaan kirjaa !
   Juu, tarjoilut näyttivät hyviltä ja maistuivat.
   Oikein mukavaa viikonloppua sinnekin :)

   Delete
 2. Kiitos julkkariraportista, helppo uskoa tilaisuuden olleen hauskan ja herkullisen, kun kirjailijatarkin noin räväkännäköinen:) Näin pikkujoulukauden lähestyessä, taidanpa napata tuon vakuuttavan hair stylen ja yllättää porukat... (Tosin Amigo tyynesti toteaisi: Mummo, mä arvasin tuon:)
  Sielunsisaruus on arvokas bonus elämältä. Luin molemmat linkkisi ja iki-ihastuin: mitä arvelet, olisko tästä synttärikirjaksi 8-vuotta täyttävälle? Pöllöttelevää tai köllöttelevää viikonloppua!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minussakin heräsi halu kokeilla tuollaista tukkakoristetta.
   Vastaa Amigolle: "Arvasin että arvaisit." :D
   Takuulla sopii 8-vuotiaalle. En ole vielä lukenut mutta sen
   perusteella mitä ennakkoon tiedän.
   Hyvä suunnitelma: pöllötellään ja köllötellään. Sekä että :)

   Delete
 3. Kaunis ja värikäs esittely, tärkeitä aiheita.
  Piti googlata hieman ja opin monenlaista kiinnostavaa, esim. että Saku Heinänen suunnittelee fontteja.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä. Hän on erittäin monipuolinen lahjakkuus.

   Delete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.