Wednesday, December 14, 2016

Ystävien kodeistaPersialaisten ystävien kotiin oli ilmestynyt uusi teenkeitin, kun viikko sitten itenäisyyspäivänä heillä kyläilimme. Tuliainen Iranin matkalta. Rouvan äiti ja isä olivat tuoneet. Miten olivatkin jaksaneet raahata? Kumpikin pannuista oli aika painava. Ylimmässä teetä, alemmassa vettä. Hyvän makuista teetä, sekin taisi olla Iranista kuljetettua. Arkeologisen näköisiä ruukkuja hyllyllä. Diabeetikko-miehelleni sekä sokeria vieroksuvalle toiselle kyläilemässä olleelle perheelle oli huomaavaisesti valmistettu sokeritonta kiisseliä, canderel-makeutettua.


 Kauniisti tarjoiltuna. 
Marimekko-lautasliinoja itsenäisyyspäivän kunniaksi.
Pääsimme vierailemaan myös hamsterin kotiin.
 Hamsteri Vili isäntäperheemme tyttären kädessä.

Tuo siis tiistaina. Torstaina ja lauantaina pikkujouluja...
... ja sunnuntaina kyläilimme ensimmäistä kertaa mieheni australialaisen golfkaverin ja hänen suomalaisen vaimonsa kodissa. Ihastelin vuolain sanoin ja huudahduksin vähän kaikkea heillä - enkä vähiten tuota baaria, jonka isäntä on rakennuttanut italialaisella nikkarilla ja kuljettanut mukanaan ympäri maailmaa kun työ on vienyt perheen aina uuteen maahan.  
Kaunista sisustusta. Ette arvaa mistä nuo ruusut on valmistettu ! Isäntäväkemme pihan vaahteranlehdistä. Rouva on kiertänyt niitä rullalle ja ne ovat kuivuneet tuollaisiksi. Kysyin moneen kertaan eikö niitä ole lakattu tai jotain, mutta ei. Hän lupasi opettaa taidon minulle ensi syksynä. 

Tällä viikolla ei ole mitään kutsuja. Ihana saada toipua ja levätä kaikesta huumasta. Hauskan huuman lisäksi meille tapahtui pari outoa kommellusta. Ensinnäkin Elisa lähetti tilaamamme modeemin oikeaan osoitteeseen mutta väärällä nimellä. Sitä tuotiin ovellemme viikko sitten mutta jouduin sanomaan että ei täällä asu Petri Svenssonia. Seuraavana päivänä saapui noutoilmoitus tuolla nimellä. Mieheni joutui ottamaan yhteyttä Elisaan. Asia korjattiin ja tänään saimme modeemin, eli viikkoa myöhemmin.

Toinen outo juttu: Tilasimme Gigantista digiboxin. Se saapui eilen kummallisen isossa painavassa paketissa. Avasimme, ja huomasimme että laatikko sisälsi VIISI digiboksia. Mieheni asensi yhden ja palautti loput neljä lähimpään myymälään - tietenkin ensin otettuaan yhteyttä boxin lähettäneeseen tahoon. 

Kolmas outo juttu on se että kumpikaan kömmähdys ei ollut postin syytä, hah hah :D Ei tarvitse liittyä postinkulkua harmittelevien joukkoon. (Koputa puuta.)

14 comments:

 1. Onpas teillä ollut kommelluksia Elisan ja digiboksien kanssa,huh.
  Jännä teekeitin,näyttää ihan kuin vedenkeittimen päälle laitettu teekannu;D Miten tuo toimii?
  Upeat ruusut,ei uskoisi etteivät ole lakattuja.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Noita kommelluksia on ehtinyt vuosien varrella olla jos jonkinmoisia eri firmojen ja kauppojen kanssa. Tekevälle sattuu - mutta ei uskoisi että ihan niin paljon :)

   Eiköhän se toimi kuten sähköiset vedenkeittimet yleensäkin. Meillä on kotona liedelle laitettava vanhanaikainen vesipannu, joten en tiedä tarkemmin.

   Delete
 2. Olipas siinä kaikkea kivaa ja jännää! Upea baaritiski! Ja suloinen hamsteri! :)
  Jopas teille sattui outoja sattumuksia. Onneksi selvisivät! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu, olihan noissa selvittelemistä, mutta taas ollaan viisaampia.
   Jännää on ollut monella tavalla. Nyt otetaan iisisti ja nautitaan hiljaiselosta.
   Tuli taas tosi tervetullut lahja joulukalenterista; juuri mitä tarvitsin :)
   Ajattele, jo joulukuun 15. päivä!

   Delete
 3. Teillä onkin ollut mukavia vierailuja ja tapahtumia. Kauniita kuvia vierailupaikoista. Eri kulttuurit tuovat mukavan säväyksen sisustukseen ja ruokailuun. - Mukavaa viikon jatkoa ihan yhdellä digiboxilla!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kivaa on ollut, mutta nyt hyvä rauhoittua välillä. Hyvä pointti että eri kulttuurien mukanaolo sisustuksessä tekee säväyksen. Kodissa saa mielellään olla jotain omintakeista joka kertoo isäntäväen taustasta tai harrastuksista :)

   Helpottavaa saada uusi digiboksi kun vanha on alkanut lakkoilla; ei aina tallenna vaikka ollaan ajastettu.

   Kivaa loppuviikkoa !

   Delete
 4. Mietinkin, että tuo teekeitin ei kyllä ole Suomesta..:)
  Siis kuvan perusteella vannoisin, että ruusut ovat lakattu...kiiltävät kauniisti.
  Rentouttavaa loppuviikkoa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sitä kiiltoa minäkin ihmettelin, mutta minulle vakuutettiin että ne on vain
   kääritty rullalle ja sitten ovat kuivuneet. Rentouttavaa viikonloppua sinullekin :)

   Delete
 5. Heh, lähettivät sitten varaboxejakin, jos ei satu uusikaan toimimaan :D
  Mahtava baarikaappi, pitää varmaan juoda ainekset pois ennen kuin lähettää toiseen maahan. Taitaa olla pitkiä työrupeamia eri maissa, ei muuten viitseisi usein noin suurta muuttoa tehdä.
  On sinulla ollut siellä kiirettä juhlimisen kanssa :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tosiaan, baarin antimet on hoidettava tavalla tai toisella muuton lähestyessä. Aika hurjalta kuulostavat niin isot muutot mutta niinhän vaan ihmiset muuttelevat maasta toiseen työn perässä. Minkähänlaisia muuttoja sinä olet läpikäynyt kun siellä Algeriassa asustelet?

   Juu, juhlia on riittänyt. Tuntuu että koko vuoden juhlat tiivistettiin yhteen viikkoon :)

   Delete
 6. Hmmm, nyt on rouva tainnut narrata. :) Miksi vaahteranlehdistä tulisi kuivuessaan kiiltäviä? Venäläinen puutarhabloggaajatuttuni (http://northern-garden.blogspot.fi/2016/10/maple-leaf-roses.html) oli tehnyt tällaisia ja hänen ruusuihinsa kiiltävyys tuli sivellystä öljystä.
  Eikö olekin ihana se joulukortin näkymä? Jos olisi tosi paljon rahaa, voisi rakennuttaa tuollaisen kujan ihan fiilistelyä varten. :)
  Mukavaa loppuviikkoa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sitä kiiltoa minänin ihmettelin.... ehkä hän muisti väärin.

   Viehätyin kovasti joulukorttisi kujasta ❤️Ihana ajatus sellaisen rakennuttamisesta.

   Buon fine settimana 🌲🐿

   Delete
 7. Heh, olipahan digibokseja kerrakseen!

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.