Sunday, January 22, 2017

Kallion kirjasto ja Pengerkatu


Kallion kirjasto, Viides Linja 11


Meillä oli viikko sitten Asperger-yhdistyksen kokous Kallion kirjaston Dekkarikirjastossa. Kyselin sitä tokasta kerroksesta, mistä minut opastettiin kellariin kapeita kierreportaita pitkin. Se olikin sopiva ympäristö dekkareille. Tilaa saa vuokrata yksityistilaisuuksiin. Siellä on kokoustilat ja pieni keittiö.Kun en ollut aikaisemmin noilla kaduilla kulkenut otin muutaman kuvan muistoksi kirjaston läheltä Pengerkadulta. 


Pidän Helsingin arkkitehtuurista. Kauniita rakennuksia. 


Tuolla kulkiessa saa vatsajumpan samaan hintaan.


Keskustan tuntumassa on jännittävää käydä, mutta kauan en tahdo siellä oleilla. Muutaman tunnin kuluttua kaipaan takaisin omaan lähiöön, pientaloalueelle. Liikenteen melua on liikaa.                 

Oletteko kaupungin, maaseudun vai lähiöiden asukkaita sydämeltänne, vai viihdyttekö missä tahansa?

24 comments:

 1. Lähiö on mukavin. Rauhaa ja luontoa sekä hyvät kulkuyhteydet.

  ReplyDelete
 2. Samaa mieltä 🐿 🌳 🚌

  ReplyDelete
 3. Replies
  1. Niin on ja lystikäs katto 🙂

   Delete
 4. Kauniita kuvia Kalliosta. Olemme asuneet Alppilassa muutaman vuoden, joten hyvin tuttuja maisemia ovat. Nykyisin kyllä arvostan lähiöasumista. - Mukavaa sunnuntaita!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sepä oli yllätys 🙂Kalliossa ja Alppilassa on paljon kivoja rakennuksia ja
   kaduissa nousuja ja laskuja. Kävin monta vuotta Toisella Linjalla kieliä
   opettamassa joten se katu tuli tutuksi, mutta nyt kuljin ekaa kertaa
   Viidettä Linjaa. Jännää 🐾

   Delete
 5. Ihana kirjasto ❤
  Minä viihdyn kesäaikaan saaristossa. Saariaika alkaa keväällä ja päättyy loka-marraskuun vaihteeseen. Sittenpä sitä täytyy keksiä tekemistä kaupungin lähiössä. Meidän lähiö on omakotitaloja ja rivitaloja. Pururata kiertää mukavasti ympärillä ja liittyy luontokeskukseen.
  Kun olen utelias ja tiedonhaluinen, olemme kiertäneet aika monessa paikassa Suomessa. En viihdy ihmispaljouksissa ja tungoksissa, mutta niiltä ei voi välttyä, kun matkustaa ulkomaille.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Saaristo on takuulla ihana paikka kesällä... tulee Viisikko mieleen, ja jotkut ruotsalaiset TV-sarjat 🙂Meillä on omakotitalo ja ympärillä myös rivitaloja. Todella hyvät ulkoilumaastot ja joen varren kävelytiet. Uimarantakin joen rannassa. Lähellä on mahdollisuus ratsastukseen ja vähän kauempana golfia ja hiihtoa. Itse asiassa hiihtämään pääsee jo meidän kadun päästä pelloille. Minulla tosin ei ole suksia. Mies pelaa golfia. ⛳️ Minustakin tungokset ovat ahdistavia, mutta toisaalta en välitä matkustakaan, joten no problem 🙂 Tässä meidän ympäristössä on niin kivoja vaihtelevia maisemia että on kuin matkalla kävisi kun tekee kävelylenkin.

   Delete
 6. Juuri tällä hetkellä olen kaupunkilainen hyvin mielelläni, koska kuvasi sisältävät niin paljon tunnetta. Ihan mielelläni olisin liikenteen melussa. Voih tätä kaukokaipuuta. Ikävä tänä päivänä täällä perukassa. On pimeää, mitään ei kuulu ei näy. Rupeanko makaamaan peitto korvissa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sinun pitää lähteä sieltä ihmisten ilmoille ! Me pääsimme kauan sitten kaupungin hälyn ja tiiviin opiskelun + kesätöitten jälkeen heinä- elokuuksi vanhempieni mökille rauhoittumaan, 🌲mutta muistan miten loppuaikana hiljaisuus ja elokuun pimenevät illat alkoivat ahdistaa. Oli upeaa palata sivistyksen pariin 🙂

   Delete
 7. Oi, Pengerkadulla oli Ryhmäteatterin näyttämö... Kerran naurettiin siellä puolitoista tuntia ja lähtiessä oli vatsa kipeä ja kasvot ihan krampissa, siis siitä nauramisesta.
  Minulle joko kaupungin keskusta tai ihan maaseutu, ei mitään siltä väliltä. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hih, kerran käynyt meillekin että naurettiin alusta loppuun, se tosin oli leffa :)
   Ai sinä olet noin ehdoton asumisessa. Hyviä asumismuotoja ovat molemmat.
   Kaupungissa tai kuusessa 🌲 🙂

   Delete
 8. Pikkukaupunki tai lähiö on ihan paras, jos se on lähellä Helsinkiä ja kulkuyhteydet pelaa.
  Olen käynyt Kallion kirjastossa muutaman kerran Taiteiden yössä, koskaan en ole huomannut miten kaunis on itse rakennus. Varmaan keskittynyt enemmän perille osaamiseen ja kaikkeen muuhun rientoon.
  Sen sijaan Sukututkimusseuran kirjastoa Liisankadulla olen ihastellut useammankin kerran. Helsingistä löytyy tosiaan paljon kauniita rakennuksia.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minäkin pidän isona plussana sitä että Hesan keskustan palvelut ovat lähellä, ja vielä lähempänä meillä ovat Malmin palvelut. Harvoin tarvitsee hakeutua keskustan hälinään.

   Kiinnostavia rakennuksia keskustassa on niin runsaasti että hyvin riittää halvan budjetin kotiseutumatkailuun, jos käväisee täältä periferiasta bussilipun hinnalla ja käyskentelee kaduilla 🙂 Vaikka kävisi harva se viikko.

   Delete
 9. Hauska idea tuo dekkarikirjasto kellarissa! Nykyään asun maaseudulla, mutta viihdyin todella hyvin opiskeluaikanani Helsingissä. Kaipaan ajoittain takaisin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. En ehtinyt sitä dekkarikirjastoa tutkailla lainkaan. Ehkä seuraavalla kerralla ehdin 📘 📗
   Mekin asustimme pienen aikaa Hesan keskustassa, Eerikinkadulla, opintojen alussa.
   Oli lyhyt matka yliopistolle 🐾

   Delete
 10. Helsingissä en ole asunut(vaikka nuorempana paljon siellä olenkin aikaa viettänyt), en osaa sanoa viihtyisinkö - luulen että ehkä en. Kivoja kuvia olet onnistunut nappaamaan! Kallion kirjasto on ihana. Ensimmäiset 20 vuotta vierähti asuen ihan kivassa taajamassa Hyvinkäällä, nelisen kilometriä kaupungin keskustasta. Nyt olemme kaksi vuotta asuneet Lahessa lähiössä kilometri keskustasta. Tää on kiva, tosi lyhyt matka keskustaan mutta silti tosi rauhallinen alue (ja talo) ja alle kilsan päässä on uimarantakin ♥
  Tiia

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kuulostaa kivalta. En ole koskaan käynyt Lahdessa. Sinnehän olisi tosi lyhyt matka meiltä, tunnin reissu, ja eräs iranilainen ystävämmekin asuu siellä... mutta en tykkää matkustelusta. Menomatka ookoo, mutta en viitsisi sitä paluumatkaa 😀

   Kallion kirjasto oli positiivinen yllätys - viehättävä. 📕 Kirjastot ovat yleensäkin ihania paikkoja, ja tuossa lisänä arkkitehtoniset yksityiskohdat.

   Delete
 11. Ehdottomasti maalainen olen ja vieläpä hyvinkin erakko! Meiltä ei ole Lahden keskustaan, kuin kymmenisen kilometriä, mutta siellä tulee käytyä pyörähtämässä korkeintaan kerran-pari vuodessa. (Lahden keskusta on kyllä niin rumakin!) :,D Isot ruokamarketit ovat mukavia, mutta heti alkaa ahdistamaan, jos ihmisiä onkin yhtään enemmän. :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Erakkona minäkin viihdyn, aina osa aikaa. Ruokakaupoissa on hyvä käydä ruuhka-aikojen ulkopuolella, esimerkiksi lauantaiaamuisin heti avaamisaikaan. Helppoa koska olemme aamuvirkkuja 😀Nyt tuli niin utelias olo Lahden suhteen että pitää googlata !

   Delete
 12. Ihana katsella kuvia Hesasta. Noissa tienoissa en olekaan aikoihin kävellyt, tai en ainakaan kamerakautena, eli viiteen vuoteen. Muuten on tutut seudut.
  Olen kaupunki-ihminen, tai nykyisin Kivenlahtelainen henkeen ja vereen. Voi sitä olla erakko vaikkei maalla asuisikaan, siis nykyisin olen hieman erakoitunut. En viihtyisi pienellä paikkakunnalla. Ja onneksi ei ole mikään pakko mennä ruuhka-aikana ostareihin asioille, kun ne asiat voi hoitaa päiväsaikaan arkisin. Ja laiskuuttani en niissä viitsi käydä kuin pakosta. Espoossa on monta isoa ostaria, ja sit vielä ne kehä III.n varrella olevat, mutta useimmiten käyn vain Kivenlahden Lippulaivassa (pieni) ja sit Isossa Omenassa. (nyt hirmuisen iso laajennuksen jälkeen). Oli aika, jolloin olisin halunnut asua Hesan keskustassa, taisi olla eroni jälkeen liki 30 v. sitten. Mutta silloin liikuin paljon keskustassa (oli sitä iltaelämää.. heh). Enää en muuttaisi sinne.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tosi on että voi olla erakko muuallakin kuin maalla. Ostarit ovat vihonviimeisiä paikkoja ruuhka-aikana. Hyvä jos voi välttää.

   Ja iltaelämä... ei onneksi tarvitse enää sitäkään harrastaa 🙂 Olihan se hauskaa aikanaan.

   Delete
 13. Replies
  1. Kiitos, Kallion kirjasto.
   Kommentti oli kiva yllätys 🙂

   Delete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.