Friday, January 05, 2018

Budjettivihko, Kotiblogit ja uusi sohvatyyny


Melkeinpä vakiot: Postin kantamista joulukorteista yhdestä puuttui lähettäjä ja yksi kortti saapui vasta joulun jälkeen. Salaperäinen lähettäjä selvisi vertaamalla viimevuotisten korttin käsialoja. Opiskeluaikojeni kaveri Irja, joka on uskollisesti lähettänyt kortin joka joulu, oli kai vuodenajan väsymystä potien unohtanut signeerata. On erityisen mukavaa selata korttipinoa koska se on aikaisempien vuosien pinkkoja paljon ohuempi. Ei niistä takavuosien korttivyöryistä jäänyt monikaan yksittäinen mieleen. Nyt voi rauhassa nauttia jokaisesta erikseen. Vähemmän on enemmän. Myöhässä saapunut joulutervehdys (kuvassa) tuli amerikkalaiselta ystävältämme Susan Reediltä, joka asuu loma-ajat Kreetalla ja ne ajat Suomessa kun hän opettaa englantia ja kalligrafiaa. Hän on kuvittaja ja kortti on hänen itsensä tekemä.  Eikö olekin symppis? Siinä on lapsia ja kaunis sanoma maailman harmoniaa toivottaen. Luen juuri kirjaa, jossa kantavana ideana on se että ajatuksemme vetävät puoleensa samanlaisia ajatuksia magneetin tavoin. Sen mukaan jos keskitymme ajattelemaan sopusointua, rauhaa ja ystävyyttä, maailmastamme tulee juuri sellainen. Ajatukset ovat voimakkaita. Myönteiset ajatukset synnyttävät lisää myönteisiä ajatuksia. 


Aloitimme uuden vihkon, johon merkkaamme raha-asiat. Saldon kuukauden alussa ja sitten kaikki menot ja tulot. Sunnuntaisin ynnäämme ruokakaupan kuitit ja muut. Ei olisi uskonut miten suuressa määrin tuo menetelmä auttaa säästämään rahaa. Ehkä siinäkin pätee joku universumin laki, kuten ajatusten vetovoimaisuudessa. Satuin vuonna 2016 näkemään TV-ohjelman jossa asiantuntijat antoivat velkaantuneille ihmisille neuvoja miten palauttaa tasapaino talouteen. Ohjelmassa sanottiin että kaikkein tärkein väline tulisi olemaan tilikirja (tai vihko) ja siihen merkatut tiedot. Päätin silloin kokeilla ja huomasin hyödyn välittömästi. Rahatilanteen saa hahmotetuksi ja menojen muistiin merkitsemisestä seuraa alitajuinen tarve hillitä kulutusta, ehkä siksi että laskuista ikään kuin joutuu tekemään tiliä. Heräteostoksia ei tule tehtyä koska joutuu harkitsemaan ja siinä vaiheessa tulee järkiinsä ja palauttaa tavaran hyllyyn hetken huuman jälkeen. 


Lahja puolisolta: Kotiblogit-lehti. Ihkauusi tuttavuus kun en ole lehtien lukemista harrastanut, mitä nyt kampaajalla Annaa ja Eevaa selannut. Erittäin mukavalta vaikuttaa ja tänään törmäsin yhteen blogiin joka on lehdessä esiintynyt, vuoden 2017 numerossa 4, Merikapteenin vaimo. Kiinnostava. Oman lehteni kylkiäisenä tuli kaksi erilaista tonttuovea. Sellaista olin toivonutkin. Kuvasin lehden sängyn päällä, eli näette tuossa yhden pussilakanoistamme, elefantin kuvin koristellun. Ei oo puuvillan voittanutta.  Vai mitä mieltä olette?


Uusi valkoinen sohvatyyny Jyskistä.


Aikaisemmassa postauksessa jo kertoilin virinneestä mieltymyksestäni valkoiseen ja puisen lipaston maalaamisesta. Valkoisen sohvatyynyn valinta on jatkoa siihen. Maalausinnostukseen liittyy se uutinen että haimme kellarista vanhan opiskeluajoiltamme peräisin olevan mäntypuisen hyllykön. Aiomme maalata sen ja katsoa löytäisikö se paikkansa meidän huushollista. Mietiskelen värivaihtoehtoja, ihan hullujakin kuten vaaleanvihreää tai roosaa. Valkoisen lipaston takana olevan seinän olemme juuri maalanneet keltaiseksi, värisävy on nimeltään duuri (Tikkurila). Samalla värillä olemme piristäneet eteisaulaa. 


Hassua miten yksi uusi tyyny voi piristää.

Oletteko hankkineet kotiin mitään 
silmänruokaa alkaneen vuoden kunniaksi?
Tai aiotteko hankkia?

24 comments:

 1. Kaunis joulukortti..mekin saamme aina kaksi itsetehtyä joulukorttia. Toisen ystävältäni, jolta saan aina piparit jouluksi ja toisen ysätvältä, joka harrastaa maalausta..:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minäkin jakelin muutaman itsetehdyn sekä suunnittelin pari mallia ensi joulua varten 🍎Vaikka olisi miten köpelöitä, itse tehdyt ovat sympaattisia. Graafikoilta, taiteilijoilta yms. saadut ovat tietty ihan omaa luokkaansa. Upeita. Ja ostokorteista löytyy tavattoman kauniita. Muistan sinun maininneen ystäväsi jolta sait pipareita 🙂

   Delete
 2. Piristykseksi vuoden alkuun haen kimpun kukkia töiden jälkeen. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihana piristys Maarit 🌹🌺🌻

   Delete
 3. Enpä ole vielä hankkinut kotiin mitään. Muutoin rahat olen saanut menemään kesän piristysmatkaan. Mukavaa viikonloppua!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Teillä on muutenkin kaunista 🌺ja Espanjan matkan muistot hauskuttavat kauan.
   Kivaa viikonvaihdetta !

   Delete
 4. Kivoja kortteja! Voi miten olisikin kätevä tuollainen budjettivihko! Heräteostoksia tulee tehtyä ihan liian paljon:) Kiva tyyny,eikä niiden piristysten tarvitse tosiaan isoja olla kun voivat jo tuoda suuren ilon:)❤ Mukavaa alkavaa viikonloppua❤

  ReplyDelete
  Replies
  1. Budjettivihko on kiva ja hyödyllinen. Usein puolison kanssa yhdessä plärään kuitit ja kirjaan sinne viikon menot. On niitä kuitteja jo kertynyt tältäkin viikolta; ruokaa ja maalia. Pienistä arkisista asioista saa ison ilon, oikeassa olet ♥

   Delete
 5. Budjetti vihko oli meillä käytössä melkein 40 vuotta sitten kun aloitimme asuntosäästämisen. Sen sai muistaakseni pankista. Se on minulla tallella vieläkin. Sen jälkeen ei ole tullut sitä käytettyä. Mutta hyvä asia se oli. Käytimme sitä kaksi vuotta, koko sen ajan mitä asunto palkkio säästäminen kesti. Se auttoi meitä hahmottamaan tulevan lainan maksua ja muuta menoa. Hyvä juttu, mutta aika kova homma minulle mikä en ole paperi ihminen ollenkaan. Minulla on aina joku lappu hukassa. Kaapin väri vihreänä ei ole hassumpi ajatus tai joku sinapin keltainen, seinän väriä erilaisempi. Verhokankaan olen uutta ostanut ja matot keittiöön. Ja kyllä se yksi tyyny voi todella piristää.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Semmoinen oikean näköinen budjettivihko olisikin mukava ! Pitääpä jossain vaiheessa etsiskellä sellaista kun tuo lehmävihko alkaa tulla täyteen. 🐄 Meilläkin oli kahden vuoden asuntosäästäohjelma ekaan omistusasuntoomme 🙂Minä olen kyllä aito "paperi-ihminen" mutta matematiikka on hankalaa. Tässä tulee sitäkin harjoitettua. Hyvä juttu.

   Tänään ostimme värisävyä nimeltä Wasabi. Se on vaaleanvihreä. Kokeilemme sitä ensin Punaiseta rististä ostamaamme yöpöytään 😎 Kivalta kuulostaa että olet ostanut verhokangasta ja matot. ♥

   Delete
 6. Mekin saimme maltillisesti joulukortteja, ja lähetimme itsekin niitä vain noin kymmenkunta (suvun vanhimmille jäsenille). Loput ystävät ja sukulaiset saivat tällä kertaa kuvaviestin kännykkään ja säästyneilla rahoilla osallistuimme joulupuu-keräykseen ja lahjoitimme myös Pelastakaa Lapset Ry:lle. Tämä tuntuu olevan yleistynyt käytäntö ainakin omien tuttujeni keskuudessa. Kortteja on toki mukava saada, mutta toisaalta hyvä mieli tulee myös siitä virtuaalisesta joulutervehdyksestä. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minä lähetin enimmät tervehdykset (jouluisen kuvasarjan kera) sähköpostitse, osan itsetehtyjä kortteja annoin käteen tai lahjan mukana, postitse pistimme menemään vain muutamia kortteja. Tosi kivaa oli saada meilitse vastauksia joissa joulumeilin saanut kertoi mitä hänelle kuuluu, mutta eipä niitä monta tullut, pakko todeta. Ehkäpä teen ensi jouluna niin että pistän kuvatervehdyksen mukaan meidän kuulumisia ja kysyn mitä sinne päin kuuluu.

   Hyväntekeväisyys kuuluu minunkin mielestäni aina jouluun. Siihen onkin valtavasti vaihtoehtoja perinteisen joulupadan ohella 🙂 Hyvä teitä ! ♥

   Delete
 7. Varmasti toimiva idea tuo budjettivihko. Hankintoja uudeksi vuodeksi ei ole tehty, paitsi että on varattu keväälle matka Kap Verdelle. - Mukavaa viikonvaihdetta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kevätmatka on mieltä virkistävä ostos 🙂 Iloinen asia.
   Kap Verde ei olekaan mikään tavanomainen kohde 🍀

   Delete
 8. Oioi, täällähän on monta mielenkiintoista postausta ilmestynyt viime käyntini jälkeen. Aloitan edellisestä... Tammikuu on minulle se kylmin&pimein kuukausi, jonka loppuessa voi huokaista helpotuksesta. Helmikuussa on kylmää myös, mutta ainakin on jo hieman valoisampaa. Eilen ostin joulusuklaita alennuksessa (:D), mutta mitään jouluun liittyvää tavaraa en, koska meillä on tavaraa tarpeeksi ellei liikaakin.
  Lipastosta tuli todella kaunis valkoisena. En oikeasti valitse mitään väriä alkavalle vuodelle, mutta jos valitsisin, tämän vuoden värini olisivat valkoinen ja kulta. Olen niin paljon jäljessä sisustus- ja muista trendeistä että ehkä olenkin hurjasti edellä... Minäkin haluan lisää valkoisia huonekaluja, kunhan saan muita peheenjäseniä suostuteltua. :)
  Hyvän tahdon kortti on todella sympaattinen. ♥ Tyynyt, verhot yms. ovat näppärä tapa piristää sisustusta. Neuloin jouluksi kimaltelevia tyynynpäällisiä ja niistä oli tarkoitus postata jo ennen joulua, mutta kun kuvat eivät onnistu... Huoks. :)
  Ihanaa viikonloppua!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tännekin on luvassa kylmää mutta vielä toistaiseksi mittari on plussan puolella ja ilma sateinen. Positiivinen ajattelu: Säästyypä lämmityskuluja 🙂 Hyvä temppu talven kylmyydestä selviytymiseen olisi psyykata itsensä rakastamaan kylmää ilmaa 💙

   Ylimäärä joulutavaraa meidänkin kodissa, vaikka sitä lahjoittelen kirppareille vuosittain, mutta toisaalta on kiva että on mistä ottaa kun kaipaa vaihtelua. Pistin kuuseen vain pienen osan siitä mitä kuusenkoristelaatikoissa on. Poimin joulun jälkeen pussillisen lahjoitettavaa ja merkkasin kalenteriin että muistan viedä joulukuussa kirpparille.

   Se minuakin on naurattanut että laahaan jäljessä trendeistä kun kokovalkoisia koteja on näkynyt jo vuosikausia 😀 Ei silti, en usko että haluan enempää valkoista kuin tuon lipaston ja uuden sohvatyynyn. Kuitenkin: Vannomatta paras. Onnea sinulle että saat muut suostuteltua ja houkuteltua valkoiseen.

   Olisi hauska nähdä kimaltavat tyynynpäällisesi. Kuvat eivät aina onnistu. Minulla meni myttyyn yritykset kuvata pientä pinkki + valkoista ripustusnaulaa jonka kirpparilta löysin. Kokeilin neljää eri taustaa mutta kaikkiin se hävisi ihan haihtumalla 😀

   Delete
 9. Sama juttu, joulukortteja ei enää niin paljon tule. Aikaisemmin kun tuttavapiirillä oli pieniä lapsia lähettelimme kuvia puolin ja toisin, mutta enää ei näitä isojen lasten kuvia niin vain lähetelläkään.

  Mä aina selailen maksutapahtumat läpi ja yritän katsoa jos on turhuuksia. No, mun kaikki rahat menee lapsiin joten ei ne juuri turhuuksiin mene :) Toinen hyvä konsti on käyttää käteistä. Siinä vasta miettiikin mitä tuli taas hankittua ja onko tarpeen.

  Iloisia ja tasapainoisia ajatuksia Rita viikonloppuusi!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kaikella on aikansa. Olemme monien ystävien kanssa sopineet että ei jakseta lähetellä ja jotkut ovat vain jättäytyneet pois korttirumbasta - mikä on ihan ymmärrettävää. Joidenkin kanssa vaihdamme kortteja joinakin jouluina, se vähän vaihtelee. Jos toivoo saavansa kortin kannattaa varmaan lähettää ensin omansa jo niin aikaisessa vaiheessa joulukuuta että toinen ehtii myös reagoida 🙂

   Minäkin olen huomannut että käteisen käyttäminen hillitsee kulutusta.

   Jatketaan näitä iloisen tasapainoisia tilitase-ajatuksia. Ei ostoksia loppiaisviikonloppuna. Ensi viikolla käteisraha peliin. Roope Ankka mielessä 😀

   Delete
 10. säästänyt vanhat joulukortit

  ReplyDelete
  Replies
  1. Meillä valtavat määrät, olen alkanut leikellä niistä osia jouluaskarteluun ja antanut postimerkkejä keräävälle isälleni otoksia eri vuosien merkeillä varustetuista korteista. Joulukortit ovat kivoja. Niitä on ilo selailla, kunhan eivät tuki kaappeja 😀

   Delete
 11. Budjettivihko on tosi hyvä juttu, olen aina välillä pitänyt, pitäisi taas alkaa pitää . Upea tuo valkoinen lipasto, ja seinä sen takana näyttää tosi hyvältä:) Minä en ole hankkinut mitään uutta viime aikoina, mutta tekisi mieli uudistaa koko koti jos voisi. KOtiblogit-lehti,minulla on jotain hampaankolosssa sitä lehteä vastaan...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Opiskeluaikana meillä oli vihko johon merkkasimme menot jotta saimme tajun siitä miten opistolainamme riittivät ja nyt olemme palanneet siihen tapaan.

   Kodin uudistamiseen ei tarvita isoja rahoja jos on tahtoa ja hyvä mielikuvitus 😀 Kalustusta, koriste-esineitä ja tekstiilejä vaihtelemalla saa ihmeitä aikaan. Kirppareilta ja alesta voi tehdä löytöjä vähällä rahalla, eikä maalikaan paljon maksa.

   Onneksi sinulla ei ole Kotivinkkiä vastaan mitään koska sen olen juuri tilannut. Jätit jutun kiinnostavaan kohtaan ja minut roikkumaan...

   Delete
 12. Tuommosia ne Irjat on:) Ihana valkoinen senkki ja mukavat uuden vuoden tunnelmat. Rahajutut yritän pitää hanskassa, mutta joulun alla ryöstäytyy, ehkä nyt on muutenkin. Olemme toki takoneet rahaa remontointiin yms. mutta menee turhuunteenkin, toisaalta kierrätän tyhmiä valintoja ja myyn kirpputorilla jne. Minullakin on paljon joulukortteja, mutta olen toki karsinutkin, talon oston myötäkin tein kivoja löytöjä, eli vanhoja hyvin säilyneitä joulukortteja, joissa on romantiikkaa ja kauneutta. Mukavaa ja innostavaa alkanutta vuotta:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Onneksi olkoon talon oston johdosta 🏡Karsiminen ja kierrättäminen on minullekin mieleen. Pitkään aikaan emme enää ole myyneet kirppareilla. Nykyään lahjoitamme ylimääräiset tavarat ja vaatteet. Tänäkin vuonna ollaan jo yksi satsi viety Punaiseen ristiin 🙂 Entistä parempaa uutta vuotta sinulle ❤️

   Delete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.