Friday, January 26, 2018

Kirjoja ja leluja kiertoon


Vanhahko sieniopas vuodelta 1994. Ostin sen joskus vuosituhannen vaihteessa kun opetin englantia ympäristökeskuksessa. Annan sen ystävilleni Peterille ja Päiville, intohimoisille sienestäjille. Kysyin meilitse ottavatko he oppaan ja sain vastaukseksi että "Kiitos, kaikki sienikirjat käyvät meille". Peter on englantilainen. Hän toi kerran kuivattuja sieniä pusseissa kaikille kun pidimme kutsut. Olemme helmikuussa menossa yhteisille kutsuille Rogerille ja Annikalle. Vien sienikirjan sinne ja annan P & P:lle. Tulee yhden kirjan mentävä aukko omaan kirjahyllyyn. Mukava tietää että teos on tervetullut uuteen kotiinsa. 


Serkkuni Maijan poika sai vauvan elokuussa. Annan uudelle Väinö-pojalle muutaman kivan vauvakaman meidän kaapista. Pehmeät rapisevat kangaskirjat ovat miellyttäviä ja niin sööttejä. 


Maija-serkkuni tyttärelläkin on lapsia. Kysyin haluaako Maija  duploja vai onko hänellä liikaa rekvisiittaa omasta takaa lastenlasten vierailuja ajatellen. Maija ilahtui ja totesi että ottaa mielellään täydennystä mummolan leluihin. Niillä on jo leikitty hänen lastensa lapsuudessa ja ovat kuluneita. Noissa duploissa on erittäin kivoja osia, poliisiauto, moottoripyörä, ukkeleita, nukkekodin tavaroita, vene ja tavallisia rakennusduploja. Uskon niiden miellyttävän 3-vuotiasta tyttöä ja 5-vuotiasta poikaa. Pääsiäisenä viimeistään olemme menossa serkulleni vierailulle, laatikollinen duploja mukanamme. Vein ne kellariin odottamaan ja kirjoitin pöytäkalenteriin muistilapun jotta eivät unohdu. Eivät unohdu; minulla on aina muistilappu kaikesta. Rakastan lappuja. 


Valitsin englanninkielisistä lastenkirjoista muutamia vietäväksi sunnuntaina suomalais-brittiläisen yhdistyksen naisten vaihtokirpparille. Minulla on isohkot varastot kirjoja, joita olen hyödyntänyt kielitunneilla. Jotkut osaan melkein ulkoa kun olen lukenut niin monien ryhmien ja yksityisoppilaitten kanssa. Odotan jännittyneena ja innostuneena tuota vaihtokirpparia. Mainos kuulosti hauskalta. Saa nähdä teenkö siellä löytöjä ja tuonko kotiin isomman kantamuksen vaatetta, tavaraa tai kirjoja kuin tuo? Pääasia että tavara kiertää. 

26 comments:

 1. Voi pyhä jysäys, minkä teit: tuttu kaamea kolina, rämähdys ja ilonkiljaisut kaikuivat korvissani, kun näin tuon legolaatikon kuvan!!

  Kerrassaan mainiot ja taatusti tervetulleet viemiset olet riittaillut: nuo iloiset kangaskirjat ovat olleet kivaa katseltavaa ja hiplattavaa pikkuisille ja legothan ovat ikuisia kehittäjiä ja leikinlähteitä moneen lähtöön.

  Onnea matkaan vaihtokirpparille; ans kattoo osuuko oikeaan: veikkaan sen puolesta, että kasa kainalossasi on suurempi tullessa kuin mennessä; hilpeää ja hauskaa viikonloppua:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kolina ja rämähdys - kokemuksesta tiedämme että nehän siitä seuraavat kun lapset rojauttavat palikat lattialle. Ilonkiljahdukset palkitsevat tämän tädin paremmin kuin mikään muu ❤️Toivon näkeväni vauvankin. Kunpa asuisivat lähempänä meitä.

   Veikkauksesi osuu takuuvarmasti oikeaan jos siellä on runsaat tarjonnat eivätkä muut rynni edelleni 😀 mutta olen aika tyytyväinen jos omat kirjani saavat hyvän vastaanoton ja hyllyihin tulee taas hiukan tilaa (uusille kirjoille, hih).

   Delete
 2. Kierrättäminen on mahtava juttu :) Mukavaa viikonloppua!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin on. Iloitsen sekä siitä että pääsen omasta tavarasta eroon että siitä mitä tulen näkemään kirpparilla 🙂Kivat viikonloput teillekin päin !

   Delete
 3. Onpa kiva, kun kierrättevät tavarat löytävät uuden, hyvän kodin. Se tuntuu aina itsestä hyvältä. Mukavaa viikonloppua sinulle! PS. Blogissani on neljän puutarhakirjan arvonta, käyhän kurkkaamassa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Antamisen ilo on hyvä kokemus ♥️
   Kiitos kiitos, tokihan puutarhakirjat kiinnostavat ☘️

   Delete
 4. Sullahan on kaikille kivoja lahjoja:) Tuon sienikirjan piirrokset ovat kauniita, ja pehmeä vauvakirja ihana:)
  Mukavaa viikonloppua Rita:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Lahjojen antaminen tuntuu kivalta. Sienikirjassa on sisälläkin kauniita väripiirroksia.
   On nautinto katsella niitä 🍄... ja hypistellä vauvakirjaa.

   Delete
 5. Kiva laittaa noita kiertoon ja kuinka paljon iloa taas tuottavat uusissa kodeissaan:) Muutama vuosi sitten keksin ottaa kirpputori pöydän päästäkseni eroon turhista tavaroista...pääsin kyllä , mutta kun sitä mukaa myös aina löysin uusia tavaroita tilalle niin mieheni ilme oli hieman huvittunut kun tulin kotiin ja minulla taisi olla jopa enemmän tavaraa mukana kuin lähtiessä:) Mukavaa viikonloppua♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihanteellista jos kaikelle löytyy kiitollinen ottaja. On niin kiva lahjoittaa tavaraa jos tietää että se päätyy onnellliselle omistajalle ♥️ Voi kuule, kyllä kuulostaa tutulta ! Muistan kerrankin kun vein Pelastusarmeijan kirppikselle muovikassillisen vaatetta, vaan kun siellä sattui olemaan erittäin hyviä minulle sopivia vaatteita myytävänä, tulin kotiin kolmen kassillisen kanssa 😀 Vaikka oikeesti se on niin että kannattaa hankkiutua tarpeettomasta eroon ja ostaa tarpeellista. (Seli seli)

   Delete
 6. Ystäväsi ovat onnellisia kun heillä on näin ihana ihminen, joka antaa pyyteettömästi sopivaa tavaraa. Kierrätän toki itsekin, mutta monesti kirpparin kautta. Ystävättärien kanssa on ollut joskus vaihtareita, mutta useimmiten niin että he lahjottavat minulle ihania pitsipaitoja tai mekkoja:) Kerran sain ihailemani kauniit pikarit ja annoin siitä hyvästä uudehkot talvisaappaat, joista en niin tykännyt:) Mies harrastaa lahjoituksia enemmänkin ja antaa jopa lahjaksi arvokkaita tavaroita, joita on ostanut tai ajanmyötä hankkinut 💜 Minä shoppailen ja mietin pää kuumana lahjahankinnat ruuhkassa, eikä se ole niin palkitsevaa:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kiitos Irja ♥️Olin erityisen iloinen kun keksin noille tavaroille tutut ottajat ja saan nähdä heidän ilonsa. Viemme kyllä hyvin paljon lahjoituksia kirppareille ja kuvittelen mielessäni että joku ilahtuu löydöistä, mutta eihän sitä varmaksi tiedä 🙂

   Joo, eivät ne vaihdot aina onnistu. Minäkin olen vaihdellut ystävien kanssa. Mennä vuosina pidettiin kerran jopa kotikirpparit.

   Äkkinäiset lahjahankinnat pienessä paniikissa ja ruuhkassa ovat aika ahdistavia. Minulla on pieni varasto lahjoja hankittuna etukäteen kaapin hyllyllä 😀

   Delete
 7. Kierrätys kunniaan. Hyvä, että duplot ja kirjat saavat uusia käyttäjiä terv. kierrättäjä 😊

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juuri niin! Kierrätys kunniaan. Aika hyvin nykyihmiset jo sitä harrastavatkin 🙂
   Hauska tietää että sinäkin kuulut "meikäläisiin" 🌷

   Delete
 8. Noita duploja on ostoslistallani...pienelle miehenalulle..:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Suosittelen lämpimästi ❤️ Omani ovat peräisin kirpparilta, erittäin hyväkuntoisia.
   Sitten kun pikkumiekkonen tulee isommaksi hänelle voi hankkia leegoja.
   Rentoa viikonloppua !

   Delete
 9. Ihania vaihtareita sinulla. Ja nuo pehmeät kirjat on mahtavia pienille. Meidän pojanpoika on kangaskirjasta todella kiinnostunut. Ja dubloja on meilläkin tallessa sitten kun tarvitaan otetaan esille. Hieno juttu. Viikonloppua myös sinne.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Teillä on ihan omasta takaa testaaja kaikille ihanille leluille ja kirjoille 🙂Hienoa seurata lasten kehittymistä ja sitä mistä (opettavaisista) leluista ja peleistä ovat kulloinkin kiinnostuneita. Onnen hetkiä teille 💙

   Delete
 10. sienioppaat vanhenee, ei saa luottaa

  ReplyDelete
  Replies
  1. Onneksi ovat kokeneita sienestäjiä. 🍄

   Delete
 11. No minäkin odotan minkälaisia löytöjä teet. Sinulla on silmää vinkeille asioille. Itselläni alkaa olla myös kohtuullinen kirjakokoelma ja hoitolapset aina kysyvätkin, että toitko kirjan Ms. Johanna.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Siitä tulee jännittävää kun ei yhtään tiedä mitä on tarjolla ja keitä sinne tulee. Kutsu on lähetetty yhdistyksen jäsenille mutta tunnen vain muutaman, ja sitäpaitsi sinne saa tuoda ystäviään.

   Ms Johanna on päässyt kirjatädin maineeseen. Miten sympaattista 📚 🙂 Ihanaa tuo lasten mieltymys tarinoihin. ♥

   Delete
 12. Meilläkin sortteerataan parhaillaan leluja ja vaatteita... Jotain säästetään ja suuri osa menee kiertoon. Ensi viikolla on päiväkodissa lelunvaihtotori: jokainen tuo kaksi lelua tai kirjaa ja saa valita yhden tavaran pöydältä itselleen. Loput menevät hyväntekeväisyyteen vähävaraisten perheiden lapsille. Kierrätys on kiva idea, ja saa lapsetkin ajattelemaan. PS. Tuo Laivakoira-kirja kuuluu meillä suosikkeihin, siitä ei varmaan raaskita luopua :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Lelunvaihtotorin idea kuulosta ihan mahtavalta ❤️Toivottavasti ei tulee kiistaa jos kaksi lasta haluaa saman lelun. Silloin pitää varmaan arpoa.

   Eilen vaihtokirpparilla heti kun pistin kirjat tarjolle yksi lastenloru-ryhmää pitävä opettaja poimi Laivakoiran mukaansa 🙂 Hän otti myös pikkuisten kirjojen sarjan.

   Hauskaa uutta viikkoa !

   Delete
 13. Mainio idea antaa leluja mummolaan! Aivan varmasti nuo tulevat käyttöön ja ilahduttavat pieniä leikkijöitä. Monella voi kotona olla paljonkin leluja, mutta eihän niitä viitsi aina kuskata kyläpaikkoihin. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Leikkivälle lapselle on hauskaa vaihtelua kodin leluihin kun leikkii muualla eri leluilla, ja nyt tulee vielä vaihtelua mummolan entisiin tutuiksi tulleisiin leluihin. Maltan tuskin odottaa että saan viedä nähdä serkulle 🙂Kuule, tuokin on hyvä plussa että lasten vanhempien ei tarvitse vaivautua pakkaamaan leluja mukaan kun lähtee visiitille 🌷

   Sinulla näyttää olevan uusi postaus. Tulen huomenna kipin kapin lukemaan 🐾 Kivaa !

   Delete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.