Thursday, March 22, 2018

Jane Austen - leffoja, luettavaa ja Marimekko-kukkaro


TV:ssä hiljattain esitetyssä Midsummer Murders'in jaksossa kyläläiset olivat pukeutuneina Jane Austenin aikaisiin asuihin, joku asiaa harrastava kerho tai muu taho. Yksi nuorista naisista muisti väärin että Mr Darcy oli Mr Dorky, hah hah. (Hesan slangilla "dorka"). Meidän DVD-kaapista kalastin boxin joka sisältää neljä Jane Austen - filmatisointia. Iki-ihana Colin Firth iki-ihanana Mr Darcyna, Pride and Prejudice ( = Ylpeys ja ennakkoluulo ). Muistelen että se on DVD:llä 6-osaisena sarjana, eli vielä kivempaa kuin pelkkä yksi elokuva. Muut Austenit boxissamme ovat Sense and Sensibility ( = Järki ja tunteet ), Emma ja Mansfield Park. Sopivan tilaisuuden tullen voimme katsoa nuo, mutta parempi ensin katsoa digiboksiin tallennettuja ohjelmia, jotta se ei ala pullistella - esimerkiksi Midsummer Murders. Aloitimme sitä sunnuntaina lounasta syödessämme, ja katsoimme loppuun illalla. Brittisarjat ovat sitten hyviä! 


Voi hirvitys; kanojen kauhuleffa. 
Siellä grillataan lajitoveria .
(Tuoksuu varmaan hyvältä.)


On se totta että komiikan kaava on aaaaaaAaaa, kuten ammoisina aikoina estetiikan oppikirjasta luin, eli erilaisuus huvittaa. Tavallista isommat pelikortit pistävät nauramaan (näin ne Euron kaupassa Hesassa käydessäni ja oli otettava kuva). Toinenkin juttu minua naurattaa. Se on muisto niiltä nuoruuteni ajoilta kun seurustelin harrastelijataikurin kanssa. Eräällä hänen taikurikaverillaan oli show jossa hän temppuja tehdessään jutteli mukavia. "Tässä on tällaiset lain kouralle sopivat kortit" hän sanoi isot pelikortit esiin taikoessaan - ja minä nauroin katketakseni - koko shown ajan. Poikaystävä kertoi myöhemmin että taikuri oli ollut todella imarreltu minulta saamastaan huomiosta. 


Tämmöinen kirja löytyi kirppikseltä kun kävimme tutustumassa Keravan tarjontaan susirajan takana :) Ei ole ennestään tuttu vaikka joitakin tuon näköisiä muita tyttökirjoja olen lukenut. Aloittelin sitä eilen. Kyllä on tyyli muuttunut noista ajoista, elämässä, leffoissa ja nuorten kirjoissa. Hengen paloa, sitä että suurieleisesti hypätään yhtäkkiä pystyyn ja kajautetaan raikuva eläköön-huuto sille kun ollaan täysikasvuisia 15-vuotiaina (!) huokuu tuon ajan kirjoista. Asioita tehdään "suonenvedontapaisesti", tai puhutaan ihannoivasti isänmaasta, vaivutaan epätoivon alhoon, käytetään sanaa "neekeri" ihan luontevasti puheessa, mennään rekiajelulle, haaveillaan pääsystä kuuromykkäkoulun opettajaksi tai muusta jalosta. Minua huvitti kovasti lukea siitä kun Juho ja Stiina leikkivät räätäliä. En tiedä minkä ikäisiä ovat, ehkä 10 (?). Stiina on räätäli ja Juholle sovitetaan takkia. Mainiota. 


Posti toi Kotivinkkilehden ja vihdoinkin sain tilaajalahjani, Marimekon Unikkokukkaron. Silloin kun joululahjalehteni jälkeen tein tilauksen ja näin että tarjouksessa mainittiin tuo lahja, ilahduin koska ajattelin antaa sen lahjaksi eräälle Marimekkoa rakastavalle ystävälleni. Itse en kumma kyllä ole koskaan välittänyt Marimekosta. Vaan antakaas kun kerron: jossain vaiheessa tätä alkuvuotta miellyinkin odottamatta Marimekkoon vahvasti. Niin vahvasti että pidän ihanan kukkaron itse. Lievästi sikamainen olo, vaikka en - kaikeksi onneksi - asiaa mainostanut, itsekseni vain tuumailin. 


Tänään aloitan uudessa opetustyössäni Pasilan Asukastalossa, Kalliolan setlementin palkkaamana. Opetan suomea ulkomaalaisille. Nyt aloitan suomen keskusteluryhmän, toukokuussa käynnistämme luku- ja kirjoitustaidon opetuksen. Sen suunnittelu on käynnissä. 

Pistin blogini Blogilistalle. Blogit.fi. Osaako kukaan neuvoa, miten se logo ja linkki pistetään oman blogin sivupalkkiin? 

34 comments:

 1. Minulla ei ole hajuakaan en osaa neuvoa . Kiva on kukkarosi. Minulla on joitakin Marimekko tuotteita ja muutama verho. Taisin jo mainitakkin että meidän vanhin poika oli aikoinaan maahanmuuttajien luokalla puoli vuotta. Ei kun onnea ensimmäiseen päivään . Kiva sanonta " suonenvedontapaisesti ".

  ReplyDelete
  Replies
  1. Taidan ottaa Marimekko-pussukkaan työhön lähtiessäni huulipunan ja sen sellaista. Se on sopivan tilava. Marimekkoa ihailevalla ystävällänikin oli viimeksi käydessämme unikkoverhot. Se on erityisen kivaa koska hän on iranilainen eikä suomalainen ♥

   Kiitos toivotuksista. Iloisesti menen, en lainkaan suonenvedontapaisesti, hah hah 😀 Viihdyn tosi hyvin ulkomaalaisten seurassa.

   Delete
 2. Voi ihana Jane Austen. Me katsoimme viime kesänä useitakin näitä Jane Austen -elokuvia. Hienoa kokea, miten hyvin ne ovat kestäneet aikaa. Ja Colin Firth! Kaunis on tuo Marimekko-kukkaro. - Mukavaa loppuviikkoa sinulle!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Colin Firth, just niin ❤️ Minulla on sama kokemus ja ihmetys Jane Austenista että ne ovat ajattoman tuntuisia. Kiitti kommentista, kiva kun palasitte matkoilta 🌷Hyvää torstaita.

   Delete
 3. Ööö...jos joku neuvoo sinua kerroppa minullekkin...siis miten siirät logon..:

  ReplyDelete
  Replies
  1. Neuvon toki, jos joku neuvoo minulle 🙂

   Delete
 4. Onhan minua joskus neuvottukkin, mutta olen unohtanut..:))

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tulen klikkaamaan sinut kaveriksi jos olet listalla,
   kunhan ensin totuttelen siellä oloon ja saan se logon.

   Delete
 5. Oh, Mister Darcy, nuoren elämäni ensirakkaus <3
  Logon siirtäminen on ihan helppoa: Mene blogin Yleiset tilastot sivulle, klikkaa vasemmasta alalaidasta Ulkoasu, klikkaa oikeasta laidasta "sidebar-right" Lisää gadget ja valitse sieltä HTML/Jwascript. Blogilista.fi-sivustolla pitäisi olla jossain tarjolla se koodi, jonka tallennat tähän ja jonka avulla luot linkin blogisi ja sivuston välillä. Onnea matkaan! =)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti kiitti. Kokeilen kun palaan töistä. 🌹Varmaan käsitit että tarkoitin Blogit.fi - sivustoa vaikka olin erehdyksessä kirjoittanut Blogilista.fi 😀

   Mr Darcy vetää minuakin puoleensa ♥

   Delete
 6. siitä tykkäsin kun kyläläiset pukeutuneet Jane Austenin aikaisiin asuihin, hieno ympäristö.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hienoa oli. Hyvin toteutettu ♥

   Delete
 7. olen opettanut ruattii ulkomaalaisille, ihana homma.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Gratulerar 🌹

   Delete
  2. (oikeesti olen yläasteen ruattin ope - pekäsin opeani Suames)

   Delete
  3. Kaikkein parasta oppimiselle on jos ei pelkää vaan pitää opettajasta ja oppiaineesta ♥
   Yläasteella on aika vaativaa opettaa kun teini-ikäiset ovat niin vilkkaita. Ihania, mutta joskus liian eläväisiä 😀

   Delete
  4. (viihdyn eläväisten nuorten kanssa, he viisaita, me opettajat opimme nyös paljon)
   fysiikkaa pihalla lämpimänä päivänä:
   http://hannelenparatiisi.blogspot.se/2013/05/fysiikan-opena.html

   Delete
  5. Nuorten seura on niin kivaa, ja minäkin tykkään oppia samalla kaikenlaista.
   Kiitos linkistä, käyn katsomassa...

   Delete
 8. Tarkoitatko tosiaan blogilista.fi -palvelua. Se lopetti jo vuonna 2015. Käsittääkseni. En löytänyt enää sitä netistä. Vastaava palvelu on esimerkiksi Blogit.fi. Siellä voi seurata vain itse palveluun rekisteröityjä/hyväksyttyjä blogeja. Tai sitten kaikkien blogien seuraamiseen tarkoitettu sovellut/palvelu Bloglovin ( https://www.bloglovin.com/blogs )

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos korjauksesta ! Tarkoitin Blogit.fi -sivustoa, tein nyt muutoksen postaukseeni.
   Bloglovin-ista en ole kuullutkaan. Hyvää tätä päivää Vuokko 🌸

   Delete
 9. Austenin kirjoihin pohjautuvat tv-sarjat ovat erinomaisia, on myös DVD-boxit.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä ne englantilaiset osaavat !
   Onni on oma DVD-boxi 🌹

   Delete
 10. Yllä jo hyvin neuvottiinkin kuvalinkin lisääminen. Sivustollahan kerrotaan myös, että kuvalinkin lisääminen tapahtuu blogin esittelysivulta löytyvästä Toiminnot-valikosta...
  Unikko-kuosi on kyllä ihana, varsinkin kun väriyhdistelmiä on vaikka millaisia. Tuossa kukkarossa on kivan raikkaat värit. :)
  Colin Firth on tosiaan varsin suosittu, mutta itse pidän paaaljon enemmän Colinin nuoremmasta veljestä Jonathanista. :D
  Cheers and laters!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, katson huomenna paremmilla aivoilla.

   Raikkaat värit niin ihania. Sinua takuulla miellyttää jo siitä syystä että on kukkia 🌸 :)

   Jonathan... hmm... täytyypä huomenissa googlata. :) Thanks for the tip. Cheerio !

   Delete
  2. Oletko katsonut "Luther"-elokuvan (2003)? Firth oli siinä kardinaali Aleandrona. Minusta yksi hänen parhaista TV/elokuvarooleistaan.

   Delete
  3. En ole nähnyt ! Kiitos siitäkin vinkistä ♥

   Delete
 11. Jane Austen on oma lukunsa ja omaa luokkaansa, mutta jo tuosta Mary Marckin pelkästä kansikuvasta alkoi kurkkua kuivata, nämä puisevuudet olivat ensituttavuus ns. tyttökirjoihin. Ei ihme, että nopeasti päädyin J. Fenimoore Cooperin mohikaanien vauhdikkaampaan leiriin:)

  Marimekko ei iske sitten raitapaitojen, mutta neljän kuninkaan kirjan parissa on tullut tunteja vietetyksi...
  Voihan kanojen kauhuleffat, kornius puri ja nauruiksi meni, kot-kot & kiitos! Toivottavasti vähintäinkin hymysuin sujui ekapäiväsi uudessa työssä, joka osoittautukoon sekä mielenkiintoiseksi että antoisaksi jatkoineen päivineen:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi mikä helpotus että mainitset Mary Marckia puisevaksi. Monta päivää sitten aloitin, ja olin jo pitkän aikaa mielissäni ajatellut lukea jonkun vanhan ennen lukemattoman tyttökirjan, vaan mites kävi? Juutuin hauskasta räätälikohtauksesta huolimatta jo sivulle 46 enkä ole siitä saanut jatketuksi.

   Raitapaidat ja kipparitakit aina minulle mieleen kevään ja kevätmuodin tullen. Niitä on kiva katsella maiinoksissa ja haaveilla purjehtimisesta. En ole koskaan purjehtinut :)

   Töissä oli niin kivaa että ei sitä oikein voisi työksi mieltää, ellen olisi ollut niin väsynyt kotiin tultuani. Väsynyt mutta tyytyväinen :) Tänään sitten suoritetaan eiliseen liittyvää paperityötä.

   Pirtsakkaa perjantaita !

   Delete
 12. Austenin kirjoista tehdyt sarjat ovat aika ihania:)
  Ja tosi nätti lukijalahja tuli Kotivinkiltä, joka on hyvä lehti,tilasin sitä vielä SUomessa asuessa.
  Onnea uuteen opetustyöhösi Rita:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Austenista tulee hyvä mieli ja alkaa pohtia ihmisluontoa ja ihailla kirjailijan viisautta ♥
   Ai sinäkin olet tilannut Kotivinkkiä ! Minulle tulee 8 numeroa + tilaajalahja. Ajattelin ehkä vaihtaa johonkin toiseen lehteen kun tilausjakso päättyy. On tosin kestotilaus, saa nähdä osaanko keskeyttää ajoissa.

   Delete
 13. Jane Austen on ihana ja hra Darcy. Colin Firth on suosikkini tuossa roolissa.

  Mä en osannut Marimekosta oikein ilakoida Suomessa ollessani, mutta täältä matkan päästä katsellessa se on alkanut näyttää tosi hyvältä. Mun paras Marimekko-hankinta on kuitenkin ollut 100 Marimekon osaketta, joista tuli 300 ja sain vähän käyttörahaa Suomen matkalle. Nyt Marimekko on telakalla osakesalkustani (hyvin vaatimattomasta), vaikka uusia aluevaltauksia tekeekin koko ajan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Wow - osakekauppoja ! Siinäpä upea harrastus. Hatunnosto.

   Pientä kaukokaipuuta ja muita Suomi-ilmiöitä joutuu läpikäymään kun on täältä poissa 🇫🇮 Mistähän minuun iski tuo Marimekkoon tykästyminen ? Vaikka turha noita sydämen asioita on kysellä ja järkiperäistää. Parempi vain nauttia rakastamistaan asioista ❤️

   Ihanaa päivää sinulle rapakon taakse, unelmieni USA:han 🙂

   Delete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.