Wednesday, March 28, 2018

Pääsiäinen suomen tunnilla


Vuosia sitten kirpputorilta ostamastani pääsiäiskirjasta tulee olemaan iloa huomenna kun pidän suomen tunnin keskusteluryhmälleni. En aio moninaisista perinteistämme sen kummemmin kertoa (enkä niistä paljon tiedäkään), kunhan näytän kuvia ja kuulostelen mitä kurssilaiset osaavat niistä sanoa ja juttelen yksinkertaisin sanoin koristeista, kevätkukista ja syömisistä. 


Vieläkö pääsiäiskortteja lähetellään? Posti ainakin yrittää sitä mainostaa ja lahjoitti yleisölle kortin viime vuonna ja nyt. 


Mämmi on ihana pääsiäisherkku. Syön jäätelön kanssa. Narsisseista pidän suuresti. Kukapa niistä ei tykkäisi? Kauniita. Meillä on ollut talon aurinkoisella seinustalla ryhmä niin kauan kuin olemme talossamme asuneet. 


Nämä kortit voi värittää. 
Pääsiäisenä on kivoja juttuja lapsille,
munien maalaaminen ja virpominen,
pääsiäiskoristeet, askartelu.


Pari ideoimaani ja askartelemaani pääsiäiskorttia. (Vuoden 2017 postaukset pääsiäiskortteineen ja koristeineen: klik ja klik sekä 2016: klik.) Otan kortit mukaan suomen ryhmään huomenna. Ryhmässä on osalllistujia Somaliasta, Etelä-Amerikasta, Marokosta, Kiinasta, Syyriasta.

Blogini on nyt Blogit.fi - listalla. Seuraajaksi pääsee / joutuu kun klikkaa logoa sivupalkissani (ylhäällä oikealla). Klikkasin sitä ja näköjään olen nyt siellä oman blogini (ainoa) seuraaja. Itse seuraan kolmea blogia, yhtä tarkoituksella ja kahteen olen päätynyt kun olen kokeillut jonkun blogissa että mikäs tämä linkki on... Aion edelleenkin pysyä pääasiassa täällä Bloggerissa, mutta sanokaa jos tahdotte että seuraamme toistemme blogeja Blogit-listalla niin käyn klikkaamassa. (Kertokaa bloginne nimi.) Jos ette tahdo seuraajaksi, älkää klikatko tunnusta minun sivuseinälläni. En yhtään tiedä näkeekö siellä listalla kuka kuuluu kenenkin lukijoihin, mutta se selvinnee aikanaan. 

18 comments:

 1. Huomenia Sinä ja sekalainen oppilasseurakuntasi; riemukas,innostava ja erilainen päivä siis tiedossa teille kaikille! Upeaa!
  Mämmi onkin ulkomaalaisille kiintoisa ja vaikeaselkoinen eväs: ystävättärieni kanssa naimisissa olevat sekä ranskalainen että baierilainen ennakkoluuloton herkkusuuherra ovat jyrkästi kieltäytyneet siitä (sekä vispipuurosta ja piimästä)

  Re: Blogit.fi: Kiva, että sait suorituksi itsesi sisään listoille, itse en siellä ole, täytyy tuumailla asiaa, mutta täällä Bloggerissa pysytään toki kavereina & kuulolla!

  ReplyDelete
  Replies
  1. On fantastista mennä opetustyöhön kun se ei tunnu työltä vaan harrastukselta.

   Jos noille miehille esittäisi mämmistä sen puolen että se maistuu tummalta oluelta, asia voisi alkaa kiinnostaa ihan eri tavalla. Guinness on nestemäistä mämmiä, kuten englantilainen ystäväni Roger sanoo.

   En oikein tiedä miksi sinne listoille menin, mutta katsellaan nyt onko siitä mitään iloa. Enimmäkseen käytän tuota oman sivuseinäni kaverikokoelmaa. 🙂

   Delete
 2. Buongiorno Rita e tanti auguri di una Felice Pasqua!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Che bello vederti anche se non è martedì 🙂
   Buona pasqua, cara mia Luisella 🐥🐣🐤

   Delete
 3. Iloinen pääsiäispostaus! ♥
  Lehdessä taisi lukea, että pääsiäinen on suomalaisten uusi suosikkijuhla. Voi tehdä kaikenlaista kivaa, mutta perinteet eivät sido niin paljon kuin jouluna.
  Meille tulee pääsiäiskortteja lähinnä ulkomaisilta tuttavilta, ja pääsiäistä koristellaan aika hillitysti. SITKU eli sitten kun minulla on enemmän aikaa, juhlin, kokkaan ja koristelen pääsiäistä oikein kunnolla. :)
  Aiemmin olen liittynyt noille blogilistoille, mutta kun ei itsekään ehdi seurata blogeja muuta kuin Bloggerissa (ja oman blogin sivupalkin listasta), niiden merkitys on jäänyt aika pieneksi.
  Kivaa keskiviikkoa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pääsiäisen seutu on otollista pieniin matkoihin ja esimerkiksi sukulointiin. Minullakin tuo SITKU - periaate. Koristelen vasta sitku meille tulee vieraita pääsiäisenä, mutta toistaiseksi on traditiona ollut itse kyläillä sukulaisten luona. 🐣

   Minäkin käytän enimmäkseen omaa sivupalkkiani mistä näen viimeksi päivittyneitä blogeja. Tänään kävin pitkästä aikaa katsomassa omalta lukulistaltani Bloggerissa niitä joita en tältä aukeamalta näe. Tuppaavat jäämään unholaan jos eivät käy kommentoimassa, enkä itse viitsi mennä monta kertaa heidän luokseen jos eivät tule vastavierailulle. Mutta hyvä näin, en halua kuormittaa itseäni 🙂

   Delete
 4. Pääsiäiskortteja lähetin neljä kappaletta. Mämmiä syömme kyllä ja se on minusta ja pojista hyvää. Mies maistaa kyllä. Virpojiakin kävi kaksi . Mukavaa se oli ja onneksi oltiin varauduttu "palkkaan"

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nuo ovat mukavia pääsiäistapoja. Me ostimme yhden tuokkosen mämmiä.
   Olin poissa, englanninkielistä lastenryhmää pitämässä, kun virpojat liikkuivat täällä.
   On yleensä ollut kiva saada kauniita virpomisoksia kun heitä on käynyt 🌿

   Delete
 5. Blogissani on sinulle haaste..:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti ! Lähden katsomaan...

   Delete
 6. Voi miten kiva kirja ja nämä meidän kotoiset pääsiäisherkut voi kyllä näyttää epäilyttäviltä niille jotka eivät niitä tunne..kuten juurikin tuo herkku mämmi:) Minä kävinkin heti klikkaamassa itseni sinun seuraajaksi blogit.fi sivulla..minä en itse tuonne olisi edes osannut blogiani laittaa, mutta pikkusiskolta sain apuja:) Ihania bloggailuhetkiä ja mukavaa pääsiäisen aikaa♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mämmi voi tosiaan näyttää epäilyttävältä, jopa suomalaislapsen mielestä.

   Luulisin että ei tarvitse erikseen klikata jos on jo mennyt tuosta minun blogin logosta sisään. Käsittäisin että siitä kulkemalla tulit seuraajakseni ja jos sitten klikkasit uudelleen, lakkasit olemasta seuraajani. Ei minulla ainakaan ollut muita seuraajia kuin itseni.

   Klikkasin itseni sinun seuraajaksesi 🙂

   Delete
 7. Onpa kaunis tuo pääsiäiskirja, niin ihana kansikin. Kiva kun otat tällaisia asioita esille keskusteluryhmässäsi. Sinulla onkin monikansallinen keskusteluryhmä. Liityin seuraajaksesi blogit.fi:ssa. - Ihanaa pääsiäisen aikaa sinulle!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pääsiäiskirjasta on iloa itselle joka vuosi ja oppilaille 🙂 Kiitos, Anneli. Minä lähden nyt tutkimaan oletko sinä listalla ja voinko kirjautua sinun seuraajaksesi.

   Delete
 8. Mielenkiintoiselta kuulostaa tuo ryhmä. Meilläkin koko ajan enemmän Lähi-Idästä ja Afrikasta tulleita oppilaita, ovat tosi mukavia, kun heidän kulttuuriaan arvostaa ja kyselee. Siitä varmaan paljon hyötyä, että osaan vähän arabiaa ja on muslimisukulaisia.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Marianne ♥ Oletko sinäkin opettaja ? Olen ottanut netistä talteen yhden linkin jossa on arabiankielisiä sanoja ja fraaseja. Siitä on kiva aina vetäistä joku tervehdys, hyvästely tms. Tekee suuren vaikutuksen niihin jotka ovat täällä Suomessa kaukana kotomaastaan :)

   Delete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.