Monday, April 09, 2018

Nursery Rhymes, uusi maljakko ja töppöset


Voi kun olisi kivaa ottaa valokuvia lasten laulu- ja leikkiryhmästä, jossa käyn joka toinen sunnuntai, ja pistää niitä tänne blogiin näytille ja muistoksi. En usko että se on sallittua. Siellä on hauskaa. Tapahtuman nimi on Nursery Rhyme Time ja se pidetään Finnish British Societyn tiloissa. Pari kuvaa yhdistyksen sivuilla: Klik. En tunnista satutätiä, varmaankin viime syksyltä. Tulin mukaan tänä keväänä. Nyt oli neljäs kertani.

Tässä pala Helsingin upeaa arkkitehtuuria. Kuljin tällä kertaa Erottajan ja Uudenmaankadun kautta. 


Ryhmässä: Alkupuoli ajasta laulettiin vetäjän johdolla (tällä kertaa englantilainen Curtis veti istunnon) ringissä Old MacDonald, Row Row Row Your Boat, The Wheels Of The Bus ja muita enemmän tai vähemmän tuttuja melodioita. Joihinkin lauluihin kuuluu mukaan leikkiminen tai elehtiminen. Esimerkiksi I Am The Music Manin tahdittamana esitetään eri soittimia samalla kun lauletaan. Katsokaa YouTubesta, jos haluatte. Grizzly Bear on myös hauska leikkiä ja laulaa, siinä yksi lapsista on vuorollaan piirin keskellä nukkuva karhu jota muut (muka) yrittävät olla herättämättä. Joihinkin lauluihin otetaan mukaan tamburiineja ja muita soittimia.

Lastenlauluja löytyy myös suomeksi YouTubesta. Olette ehkä lastenne tai lastenlasten kanssa tutustuneet niihin. Minua haluttaisi etsiä espanjankielisiä lauluja, ihan vain omaksi huviksi, mutta en ole vielä ehtinyt. Viime aikoina on ollut kiireitä; Tampereen matka, suomen opetus ulkomaalaisille ja monta muuta juttua. En ole teidän kaikkien blogeissakaan ennättänyt vierailla. 


Finnish British Societyn johtajattaren 50-vuotispäiviä juhlittiin perjantaina ja lauantaina, mieheni ja minä annoimme päivänsankarille orkidean. Tässä se on vielä meidän keittiön pöydällä, ja ikkunalla on meidän oma pieni pinkki miniorkideamme, josta olen postaillut kuvia kohta kaksi vuotta. Onneksi monet blogikavereistani ovat puutarhabloggareita eivätkä varmasti kyllästy.

Nursery Rhyme Time - ryhmän ekan osuuden jälkeen aikuiset juovat aina kahvia ja lapset leikkivät leluilla. Juhlien jäljiltä oli tällä kertaa tarjolla suussa sulavaa suklaakakkua. Oi että olikin hyvää. 

Ryhmän viimeisellä kolmanneksellä amerikkalainen Cynde luki kaksi tarinaa. Eka kertoi leijonasta ja tokassa rakentajaperheen sukuun tuli vauva joka ei osannut kasvaessaan rakentaa mitään vaan hajotti kaiken. Lopulta hän oppi rakentamaan, suvun riemuksi. Sitten hän sai itse vauvan joka hajotti palikkatornin. No semmoisiahan ne vauvat ovat :)

Todella mukavaa kaikkineen. Olen tutustunut tuolla aivan ihaniin perheisiin, iseihin, äiteihin, lapsiin. Ryhmään pääsyn edellytyksenä on että vähintään toinen vanhemmista on englanninkielinen. Vanhemmissa on ihmisiä Britanniasta, USA:sta, Australiasta, Kiinasta, Japanista, Intiasta, Suomesta. Osa lapsista on vielä vauvoja. Vanhin taitaa olla 5- tai 6-vuotias. 


Äiti antoi minulle upean maljakon kun kävimme pääsiäisenä kyläilemässä. Hän oli valinnut varastoistaan sellaisen josta arveli minun pitävän. Oikeaan osui. 


Pohjassa lukee että se on maalattu vuonna 1993. Hienosti sopii yhteen joululahjaksi saadun kynttilälyhdyn kanssa. 
Sain äidiltä myös tällaiset vapaa-ajan jalkineet. 37, pienet hänelle. Kun menimme vanhempieni luota serkulle, kävi ilmi että serkun tyttären 3-vuotiaalla oli samanlaiset! Arvatkaa naurattiko? 


(Ei toimi suomeksi.)  

- "Oletteko odottanut kauan?"      
- "En ole päärynä, olen tomaatti." 

ESPERA = TE ODOTATTE

ES PERA = OLETTE PÄÄRYNÄLangaton leija.

18 comments:

 1. Olipas se mukava postaus, kiitos tästä. Teillä oli mukavat ja mielenkiintoiset juhlat. Hienot kuvat helsinkiläisestä arkkitehtuurista. Kiva on tuo jalkinejuttu!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Anneli ♥ Juhlia ja lastenryhmää on kiva muistella pitkään.
   Hauskaa tiistaipäivää sinulle !

   Delete
 2. Ihania tuollaiset ryhmät ja varmasti on hauskaa, lapset on niin huippuja! Hieno maljakko ja töppöset! Ihanaa alkanutta viikkoa♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kivassa ryhmässä on kivaa ♥ ja just tuolla lasten ansiosta.
   Kiitos kommentista Päde ja mitä parhainta tätä viikkoa !

   Delete
 3. Upeaa arkkitehtuuria!
  Ja kaunis tuo maljakko...kyllä Äiti tyttärensä tuntee.♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aina sitä ihailen Hesassa ♥

   Maljakko oli ihana yllätys. Luulen että hän valitsi sen siksi kun oli kehunut miten hyvin tuo joululahjaksi saatu kynttilälyhty (tai niitä on kaksikin) sopii meidän väreihin. En ollut mielestäni nähnyt sitä aikaisemmin vaikka yleensä katselen äidin vitriineistä posliiniesineet. Sieltä ne harvenevat kun hän antaa aina minulle jotakin 💚

   Hauskaa viikkoa teille ja Niilolle ! Kävin tänään naapurissa missä on pieni mustakarvainen koira.

   Delete
 4. Kyllä Helsingissä on komeita rakennuksia, jotka kiitos kuviesi yksityiskohtineen avautuvat rauhassa ihailtaviksi. Harvoin tulee kuljettua katse kohotettuna, kun kiirehtii (miksi?) pisteestä A pisteeseen B. Kannattaisi varmaan joskus laittaa kamera kaulaan ja lähteä ihan turistifiiliksellä kulkea lompsimaan pitkin katuja.

  Upea väri ja muoto äitisi antamassa maljakossa! Ja eiväthän ne saapaskuosit ikää tahi kokoa katso, kelpaa tepsutella kun varhaisnuorisokin käyttää. Kiitos Wirelessisstä, osattiin sitä ennenkin ja keveitä askelia viikollesi:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niska meinaa nyrjähtää kun joskus huomaa mielenkiintoisen arkkitehtonisen yksityiskohdan rakennuksen seinässä. 😀 Ideasi mennä turistina Helsinkiin on loistava. Olen sitä itsekin tuumaillut ja pienimuotoisesti harrastanut.

   Maljakko on upea. Nyt kun muodon mainitset ja sitä uudelleen katson tulee mieleen että se taitaa olla totuuden torvi.

   Kevein askelin kevääseen huopatossun tapaisissa jalkineissa, kotimaisissa - Huom! (Kuoma) Askellapa sinäkin mukavissa jalkineissa, se kannattaa ♥

   Delete
 5. komee talo ja nätti maljakko

  ReplyDelete
 6. Kiitos kommentista Hannele ♥
  Trevlig onsdag!

  ReplyDelete
 7. Ihania nämä sinun kieli- ja varsinkin kielihuumoripostauksesi. :)
  Näistä myös oppii. En ole varma olisinko tiennyt nysse-sanan monikon, mutta nyt sen tiedän, luettuani aikaisemman postauksesi. :D
  Aurinkoista viikonloppua!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Sara. Huumori, etenkin kielellinen, on niin minunkin mieleen ! 🙂

   Aurinko paistaa täällä - toivottavasti sielläkin ☀️ Kivaa viikonloppua.

   Delete
  2. Hei vielä! Symbolien väriä ja kokoa blogitekstissä voi muuttaa samalla tavalla kuin tekstinkin.

   Delete
  3. Ihanko totta? En ollut edes tullut ajatelleeksi, saati sitten kokeilleeksi.
   Kiva kuulla. Kiitos paljon, Sara ♥

   Delete
 8. Kyllä Helsinki on kaunis, kun oikein oivaltaa - ja kohottaa katseen ... ja menee hieman kauemmaksi esim. Keskuskadulta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. On, on. Tosiaanki kannattaa käyttää silmiään, ja mennä kauemmas.
   Myös olen havainnut hyväksi kävellä eri puolta katua kuin edellisellä käynnillä. 🙂
   Helsingissä riittää katsottavaa ♥

   Delete
 9. Helsingin monet rakennukset ovat vaikuttavia.
  Khih, ihanat kuomat <3 Nuo ovt niin mainioita! Mukavaa viikonloppua Sinulle ihana Rita <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kiva Kana 🐔
   Kuomat tuovat mieleen vanhanajan huopatossut 😀
   Hyvää alkavaa viikonloppua !

   Delete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.