Tuesday, May 02, 2006

UUSI, VANHA JA IKUINEN

.

.
Luonto tekee uutta talven jälkeen. Linnut rakentavat pesiä. Ei tänne, räkätit, huis pois. Ihmiset kylvävät, istuttavat ja hoitavat puutarhojaan välineinään esimerkiksi KELTAISET KOTTIKÄRRYT JA KUMISAAPPAAT .
Kaupungit ovat ihmisten rakentamia. Jotkut ihmisten pommittamia. Toiset meistä rakentavat, toiset hajottavat. Roma, città eterna, ikuinen kaupunki. ROOMASTAsaamme raportteja ja kuvia.

Jura Jukola esittelee itsensä näillä sanoilla: "Luen, ajattelen ja kirjoitan. Olen säilyttäjä: rakennan uutta ja korjaan särkynyttä. Jotkut luulevat olevansa kapinallisia rikkomalla, repimällä ja raastamalla jo luotua, mutta mitä he itse kykenevät luomaan tuhoamansa tilalle?"

Ikuisesti on ollut ja ikuisesti tulee olemaan näin. Lapset rakentavat lumiukon. Äiti huutaa heidät syömään. Toiset lapset tulevat sillä aikaa ja hajottavat lumiukon maan tasalle. Aikuisten maailmassa samoin. On rakentajia ja niitä jotka hävittävät. On niitä jotka lähtevät oikeustaisteluun ja hävittävät "pahan". Lynkkausjoukko putkahtaa esiin kuin sieni sateella. "Rauhanpuolustajat" kiipeilevät aidoilla kepit kädessä ja polttavat lippuja.

Meillä kaikilla on oma käsityksemme siitä mikä on arvokasta, ja mikä pitää hävittää. Mitä pitää puutarhassa rohkaista kasvamaan ja mitä kitkeä? Isotteleeko naapuri? Pitäiskö sille antaa opetus? Diktatuuri vai demokratia? Käännynkö pois vai taistelenko kun tilanne syntyy? Puolustaudunko kun minua uhataan vai pakenenko? Autanko lähimmäistä vai suojelenko omaa perhettä? Jos valitsen taistelun, tartunko kynään vai miekkaan?

THE PEN IS MIGHTIER THAN THE SWORD.
AND MUCH EASIER TO WRITE WITH.
(Lisää Benny Hill.)

Kynä on miekkaa mahtavampi ja sillä on hiton paljon helpompi kirjoittaa.
.

2 comments:

  1. niin, mitä tekisimme jos rajan takaa vyöryisi tänään - joku-?

    pasifistina olisin hyvin kiitollinen puolustusvoimille.

    ReplyDelete
  2. Kuin myös. Ajattelin paljon tuota problematiikka Irakin kriisin kynnyksellä ja sodan aikana. Ajattelen vieläkin.

    ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.