Friday, August 04, 2006

AMMATIN PUOLESTA

.


Eipä sitä osaa heittää siviilissäkään vapaalle kun opettajaksi syntynyt. Vein kampaajalleni Päiville 17 Magazinen hänen 17-vuotiasta tytärtään varten ja aloin siinä tuolissa istuessani opettaa kampaajaenglantia, kun siellä lehden sivuilla laitettiin nuoren naisen tukkaan raitoja eli highlights ja selostettiin mitä siinä tehtiin. Päivi on entinen opiskelijani kosmetologiopiston kielitunneilta. Parasta mainita se taustaksi ennen kuin kukaan luulee että ihan omia aikojani kenelle tahansa alan englantia luennoida kylillä kulkiessani.

Ei mutta siinäpä olisikin ideaa. Jos jäisin työttömäksi, menisin katusoittajan tapaan meidän ostarille, pistäisin viereeni kyltin KIELTENOPETUSTA, ja rahaa varten jonkin keräysastian. Mitähän voisin käyttää? Viulunsoittajat käyttävät viulukoteloaan. Onko ehdotuksia? Karttakeppikotelo? Jos sellaisia olisi olemassa.

Kysyisin opetukseen tulevalta ohikulkijalta minkä alan englantia hän haluaisi oppia. Opettaisin sitten sitä. Pitäisi vaan toivoa että ehtisin muutaman päivän kerätä kolikoita ennen kuin kohdalle sattuva yleisön jäsen vastaisi “Kiitos, veroalan englantia... Olen verotoimistosta”. GULPS. (Nielaisee kuuluvasti.)

ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Ammatinvalintaan liittyen KILTIN TYTÖN BLOGI kyselee mitä teit lapsena ja nuorena juutoaikanasi ja antoiko se aavistaa mikä sinusta tulee isona.

Onko sinulla mitään ammattitautia ja miten se ilmenee? Pystyisitkö jatkamaan ammattiasi katusoittajan tapaan, jos jäisit työttämäksi?
.

3 comments:

 1. Ammattia en pystyisi jatkamaan, mutta harrastusta ehkä -kadunkulmaan pöytä ja tuoli ja tilauksesta kuvia ja riimejä. Hmm, taitaisi jäädä aika niukaksi leipä:)

  ReplyDelete
 2. Anonymous12:06 pm

  Tulin vain sanomaan, että luen vielä blogiasi, vaikka oma blogi muuttaa kuukauden välein. :-)

  Tänään Saksaan. Toivottavasti pääsen turvallisesti takaisin Suomeen 27. 08.

  http://irc-galleria.net/blog.php?nick=Post-Mortal

  ReplyDelete
 3. Susupetal,

  Kuljen aika usein yhden ulkomaalaisen ohi joka myy kehystämättömiä tauluja meidän ostarin ohessa. Kai siitä jotain ansaitsee koska heppu on siellä usein.

  Yksi tuttava kertoi että yhteen aikaan hän elätti itsensä katusoittajana.

  Sebastian,

  Kiva että yhteydenpito säilyy! Jokohan mahdat olla Saksassa? Minä leikin tänään taas turistia Hesassa, mistä varmaan huomenissa postailen... Oli seikkailurikas päivä.

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.