Friday, August 18, 2006

KIRJAIMET

.


LEONOORA haastoi minut antamaan 10 R:llä alkavaa sanaa ja kertomaan mitä sana merkitsee minulle ja miksi.

Isommin harkitsematta tässä sanoja

1. Heräsin tänä aamuna maistellen nimeä Rosaura espanjankielisestä telenovelasta jota aloin tällä viikolla seurata. Rosaura on sarjan sankaritar.

2. Mieheni Raimo, aka (also known as) Raimondo, Raimundo, Raymond, Ray, Rai, Rami, Ramiro, Ramirez. Hän nousi tänä aamuna sängystä ja tuli työhuoneeseeni. Olin juuri asettanut muovikirjaimia lattialle. Hän ei ihmetellyt asiaa sanallakaan, moikkasi vaan hymyillen.

3. Readers, rakkaat blogini lukijat! Readers of my weblog. Olkaatten tervehdittyjä.

4. Rooma, Tutte le strade portano a Roma. All roads lead to Rome. Tous les chemins mènent à Rome. Kaikki tiet vievät ruumaan galeerilaivalla.

5. Koulunkäynnin kolme Ärrää, The Three R’s: Reading, writing and ‘rithmetic. (Lukeminen, kirjoittaminen ja laskuoppi eli aritmetiikka.)

6. Rytmi. Eniten nautin latinorytmeistä, salsasta, sambasta, cha-cha-cha’sta. Lattariorkesterin käsin taputettavat rummut, maracas ja niin edelleen ovat nautinnollisia. Vaikka toisaalta MIKÄÄN ei voita rumpusetin paukuttamista ja lautasien helisyttämistä palikoilla.

7. Riisipuikot. Jos rumpupalikat ovat häviksissä, voinemme improvisoida syömäpuikoilla. Rytmi on minulle tärkeää, musiikissa, kielissä, liikunnassa.

8. Rakkaus. Mikään ei ole mitään ilman rakkautta. Se voittaa kaiken, rotuvihankin. “Rakasta vihollistasi”, sanotaan. En koe että minulla olisi vihollisia. Rakkaus on siis voittanut.

9. Romanttinen Rakkaus Roihuaa. Kuuntelin kerran Ricky Martinia ja tajuntaan iski upea käsite, joka jäi nautinnolliseksi maisteltavaksi; un amor relámpago. Relámpago merkitsee salamaa. !Tan bello! Me gusta mucho. Teki vaikutuksen.

10. Ruttuturpa. Toivon että syksyn kielikursseille ei tule yhtään ryppyotsaista ripakinttua joka saa muiden riemun sammumaan.

Rallatirallati. Ranskan Riviera, Rantanplan. Ritiratiralla. Ralliautoilu. Romuralli. Rikoo on riskillä ruma. ‘RRRkele. Ritinää ja rätinää. Ratatata.

Haastan kaikki halukkaat. Haluttomat jättäkööt haasteen huomiotta. Bloginimen tai oman nimen tai nimimerkin alkukirjain, 10 sillä kirjaimella alkavaa sanaa ja mitä sana sinulle merkitsee ja miksi.

Haastan vielä erikseen nämä:

ANTTILA
ETSIMÄSSÄ MINUUTTA
GNOTHI SEAUTON
HAHMO
HURINA
HYPNOTIC
KATKEILEVAA AJATUSVIRTAA
KEKSI
KIMMO
MIMESIS
MISS FOXY
LA PETITE HAYDEE
PALIN ZON
PUUJALKA
SAHRAMI
SIKURI
SKRUBU
UNENVARJO
TELEMAKHOS

15 comments:

 1. Aikoinaan koulussa minulle opetettiin, että lue ensin teksti loppuun ja aloita tekeminen vasta sitten. Muistan, kun kaikille annettiin kirjalliset ohjeet, joiden mukaan piti toimia.

  Ensimmäisenä oli, lue ohjeet läpi. Minä taisin olla ainoita, jotka eivät taputtaneet, nousseet seisomaan jne. kesken tuntia, silloin luin ja niin viimeinen kohta oli, unohda kaikki aiemmat ohjeet ja kirjoita nimesi alakulmaan ja odota opettajan seuraavaa käskyä.

  Tällä erää oppi ei muistunut vaan aloin sooloilemaan. Joten blogissani ei ole e:llä tai u:lla alkavia sanoja... Näin tällä kertaa. Ehkä ne ovat siellä joskus.

  ReplyDelete
 2. minäkin aloin heti miettiä r:llä alkavia sanoja ja lopun lukeminen keskeytti hyvin alkaneen puuhan. Oo mutta kyllä niitä i:llä tai sillä toisellakin keksii.. vastaanotettu, mutta voi kestää tehdä kun jonossa on se kirjameemi vieläkin..

  (:

  muuten, että olit linkannut blogini tuolla nimellä yllätti ^^ nyt tekee mieli vaihtaa heti ulkoasua.. itsellä se oli linkeissä vielä pari viikkoa sitten ensimmäisellä tai toisella alun nimellään 'auringonnousu' Oo mutta ihan sama sikäli millä nimellä sitä kutsuu (:

  ReplyDelete
 3. Ulkopuolinen,
  Kaikki kirjaimet kelpaa. Nou hätä.

  Ill,
  Kirjaimista puheenollen, sana ill näyttää joskus aamuhämärissä pelkiltä tikuilta. Niin, blogisi nimi - tulin ottaneeksi Hypnotic-nimen kirjanmerkeistäni, minne olin sen jossain vaiheessa tallettanut. Sinun blogisi yläreunassa ei näkynyt nimeä, oli vain kuplia. Mikä blogisi nimi on?

  ReplyDelete
 4. Hei, pitääpä ottaa haaste vastaan tässä lähipäivinä!

  ReplyDelete
 5. Minäkin voisin napata tämän vaikka ei suoraan haastettukaan. Nyt on vähän sellainen kirjoitusblokki päällä joten aiheita täytyy kierrellä hakemassa muilta...
  -minh-

  ReplyDelete
 6. Antti, Miss Foxy,

  Looking forward to reading your väkerrys on the annettu aihe.

  Minh,

  Kiva juttu. Tuosta kirjoitusblokista luin juuri yhteiseltä tuttavuudeltamme Julia Cameronilta, että lähdettä ei saa ammentaa tyhjiin sitä välillä täyttämättä, muuten inspiraatio katoaa. Tyhjän paperin nautinto, s 89, Lähde.

  ReplyDelete
 7. Haaste noteerattu, palaan lähipäivinä.

  ReplyDelete
 8. Kiitos haasteesta. Mielenkiinnolla mietin k-alkuisia sanoja. Muutama päivä tässä saattaa vierähtää.

  ReplyDelete
 9. Kiitos haasteesta. Siihen on vastattu. Oli aika hauska.

  ReplyDelete
 10. Nyt olen minäkin saanut kirjainlistan aikaiseksi. :) Olipas vaikea löytää H-sanoja!

  ReplyDelete
 11. Kiitos! Vastattu on!

  ReplyDelete
 12. en keksi mitään millään kirjaimella alkavia sanoja ó_o siis enää. nyt kun yritin sitä memeä saada alkuun. sen sijaan monimerkityksiä alkoi sadella. ill = 3 = third, nimikirjaimeni = luonnossa esiintyvä asia = pienin muutoksin lääke /ylösalaisin suoraan huume.. mikä siinä on että silloin kun ei _voi_ käyttää käsiään niille keksii hirveästi käyttömahdollisuuksia.. siivotessa osui eteen kaikenlaisia aihioita.. blogilistalla olen sunblind ja virallisesti bloggerissa myös. osotteen mukaan ennen olin sen lisäksi bc /bluecocoon ja nyt orion island johon on tulossa sivupohja samalla nimellä. hypnotic:it ja elements olivat sivupohjista tulleita nimiä, nyt käytössä dots evolution dark. myönnetään, lukijoita kohtaan epäystävällisiä monia sekavia vaihtoja mutten aina osaa tai muista ottaa lukijoita huomioon.

  ReplyDelete
 13. Man I'm glad I found your blog about website sales. It's a good bit of information on website sales.

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.