Wednesday, May 16, 2007

VANHOILLA KOTIKULMILLA

.

Esikoita. Primroses.

Yhden lapsikaverini päiväkoti oli nimeltään Esikko. Nyt vasta hiffasin että nimi viitannee esikouluun tai etsikkoaikaan päin... Tajuaminen voi tapahtua hitaasti jos ollenkaan. Mainittu lapsi täyttää tänä kesänä 15.

Nyt olen käynyt ensimmäista kertaa eläessani työvoimatoimistossa! Se oli aika lyhyt käynti, koska olin itse asiassa menossa lääkäriin. Tervehdin virkailijaa, sanoin minkänimiselle henkilölle minulla oli ajanvaraus ja moneltako. Heh, täti sanoi hieman vaivautuneesti että heillä ei ollut sen nimistä virkailijaa. "Hups, taidan olla väärässä paikassa, anteeksi kauheasti." Rappuset kiivettyäni olin kääntynyt oikealle vaikka olisi pitänyt kääntyä vasemmalle. Pienikin lääkärissä käynti hermostuttaa minua niin että en käytä järkeä ja aisteja täysillä, mutta se mitä minulla ilmeisesti on, on terve itsetunto. Kömmähdykseni ei jäänyt vaivaamaan. Mitäpä tuosta.

Eilen ajettiin illansuussa tarjoamaan apua ystävällemme Charlotalle hänen muutossaan. Veimme yhden autolastillisen tavaraa hänen uuteen asuntoonsa. Muuttofirma oli käynyt pakkaamassa päivällä, ja kantaa tänään kalusteita ja laatikoita uuteen osoitteeseen, joka ei ole kaukana edellisestä osoitteesta. Se joka on koskaan asunut Hiekkaharjussa, tietää että sikäläiset ihmiset muuttavat hyvin lyhyellä säteellä. Me asuimme ennen siinä talossa mistä Charlotta muuttaa pois, samassa portaassa, samassa kerroksessa kuin hän, kunnes muutimme pienen matkan päähän kadun toiselle puolelle taloon, joka on kadun toisella puolella siihen taloon nähden mihin Charlotta nyt menee asumaan. Pysyittekö kärryillä?

Charlotan tavaroita roudatessamme pääsimme hetkeksi puheisiin saman portaan asukkaan kanssa. Kävi ilmi että hän oli asunut talossa siitä lähtien kun se valmistui 1983. Toivotti uuden naapurin tervetulleeksi mutta totesi että haikeaa kun pitkäaikainen naapuri lähti. Asunto oli käynyt liian isoksi kun lapset eivät enää asuneet kotona.

Me etsimme aikamme omakotitaloa Hiekkaharjusta, mutta muutimme sitten Helsingin puolelle, koska tilanne alkoi yhä enemmän vaikuttaa siltä että kukaan ei halunnut myydä muuta kuin sukulaisilleen. Kerrostaloissa asuessamme tuolla alueella, havaitsimme kiinnostavaa muuttoliikettä isommasta asunnosta pienempään tai päinvastoin, saman taloyhtiön sisällä tai samassa korttelissa, tai naapurikortteliin. Tuntui mukavalta nähdä noita seutuja eilen.

Luulen että meille molemmille jäi ajatus paluumuutosta kytemään...
.

2 comments:

  1. Heii, nyt sitten tänne vaan! Tuutte minun naapuriin, niin on lyhyempi matka laitella nettikommenttejakin -tai sitten vaan ikkuna auki ja moikkailemaan! :)

    ReplyDelete
  2. Tämäpä yllätys! It's a small world :)

    ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.