Friday, June 01, 2007

ALKUKESÄN TUNNELMISSA

.

"Art" from our kitchen. Taideaarteita meidän keittiöstä. Puinen maalattu porsaksella koristettu laatikko on kirpputorilöytö, samaten vaaleanpunainen teepussin alunen jonka päällä ajastinpossu seisoo. Siinä on epätavallisen kova soittoääni joka hälyttää meikäläisen keittiöön kauempaakin jos olen hajamielisyyksissäni harhaillut muihin huoneisiin riisin keittämisestä. Hajamielisyys on tämmöisten professoris-ihmisien tuotemerkki. Kun ajattelemalla ideoi omaa työtään, helposti jää ajatuksiinsa kiinni eikä enää muista ympäröivää fysikaalista maailmaa.

Alkukesä on niin ihanaa aikaa että ihminen, jopa professori, huomaa väkisinkin ympäristönsä näyt, äänet ja tuoksut. Sisällä ollessa avoimesta ikkunasta kantautuu lintujen laulua, lasten ääniä, rullalautailun kolinaa. Aamuvarhaisella on ihanan hiljaista.

Katsoin tänään aamun aluksi ikkunasta. Harvinainen näky: lokki käveli kadun viertä. Joki ei ole kaukana mutta harvemmin silti lokkeja meidän kadulla näkyy. Jos näkyykin niin ilmassa.

Katsoin toisestakin ikkunasta. Erittäin unisen näköinen koiranulkoiluttaja tallusti eteenpäin pienessä takakenossa koiransa vetämänä ja haukotteli mennessään. Yritin kurkottaa nähdäkseni oliko hänellä tohvelit jaloissa, mutta pensasaitamme on jo niin korkea ja tuuhea että en nähnyt. Täällä omakotitaloalueella voi ihan hyvin poiketa pukukoodista ja muista muodollisuuksista ja mennä vaikka yöpuvussa sanomalehteä hakemaan. Frakit ja smokit vapaaehtoisia. Asu vapaa, mutta pakollinen.

Outo olo kun nettikurssi loppui. Tammikuusta alkaen olen viikonloppuisin laatinut kaksi englannin tehtävää lähetettäviksi kurssilaisille maanantaisin ja tiistaisin. Nyt on siitä vapaa viikonloppu, ja vapaat viikonloput jatkunevat ainakin elokuuhun asti. VAPAA! Äsken juuri tarkastin yhden viimeisistä tehtäväsuorituksista. Korkeintaan pari suoritusta enää tulossa. Yhdistetty netti + puhelinopiskelu on ylittänyt odotukseni. Kurssi onnistui erinomaisesti. Nyt alan suunnitella parannuksia ja kohennuksia, jotta syksyllä on taas tarjota jotain uutta, ja jotta oma innostus säilyy. Niin olen tähänastisessa työssä aina edennyt. Mahdollisuudet ovat rajattomat.

Ai, kello on jo kuusi. Puoliso heräsi ja lähti postilaatikolle. Toivottavasti muisti pistää jotain päälleen, heko heko. --- pikku hetki ---

Joo, shortsit ja t-paita näkyy olevan.
.

5 comments:

 1. "porsaksella koristettu" :-D

  ReplyDelete
 2. Ystäväni M tykkää possuista ja arvostanee tätä ystäväni Charlottan lausahdusta:

  "Olen possun ystävä - maiskis!" (Hui)

  ReplyDelete
 3. Charlotta3:56 pm

  Varokaa porsaat! ;) Tänään söin kyllä ihan kasvisuokaa, pinaattiparsakaalipihvejä.

  ReplyDelete
 4. Vaikka asun keskustassa, olen mennyt pari kolme kertaa aamutakissa ulos. Kerran juoksin puistoon katsomaan, oliko kukaan jäänyt puun alle lehmuksen kaatuessa rytinällä myrskyssä.

  Toisen kerran juoksin samaan puistoon kertomaan huoltomiehelle, että lyhtypylväiden valot käyvät suoraan silmiin. Hän käänsi valojen suuntaa hiukan ja ongelma hävisi.

  ReplyDelete
 5. Hih, Charlotta, huomasit että sinusta puhutaan :)

  Anna, hauskaa vilahtelua puistossa ;D Varo vaan että joku bloggari ei räpsäise sinusta kuvaa ja pistä nettiin. Meillä bloggareilla on pakonomainen tapa dokumentoida kaikki, hehe.

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.