Wednesday, June 20, 2007

HUI HUIMAA

.

Some sort of corn flower. Vuoristokaunokki. Sukua ruiskaunokille.

Yllättäviä kiireitä. Hui, huimaa. I don't know if I'm coming or going... Kolme arviointiraporttiakin olisi saatua kirjoitetuksi muun homman ohessa lähipäivien kuluessa. Juhannuksen jälkeen ohjelma kevenee kun puhelinoppilaat eivät soittele ennen syksyä.

Tuttava kertoi hauskan jutun Englannissa asumisajoiltaan. Hänen kotiosoitteensa oli ollut Godfrey Street, mutta se oli niin vaikea ääntää että hän sanoi taksissa edellisen kadun nimen, jäi siinä pois ja käveli loput. Verratonta! Jos osuisi monta hankalaa kadunnimeä joutuisi kävelemään korttelikaupalla, tai pahimmassa tapauksessa pari tuntia.

Muistin erään kerrostalonaapurin jolle kirjoittaminen oli niin vaikeaa tai vastenmielistä että hän teki yleensä vähintään kaksi matkaa ruokakauppaan joka päivä, koska ilman ostoslistaa hän unohti aina jotain ekalla kerralla.

Siitä puolestaan muistuu mieleen suomalainen poliisipari, toinen osaa lukea ja toinen kirjoittaa. He joutuvat menemään yhdessä kauppaan. Joo, en mainitse donitseja. Tämä oli muutenkin vanha vitsi. Toisaalta on kiva nauraa aina uudelleen samoille jutuille jos ne ovat sympaattisia. Tai vaikka olisivat vähän kornejakin.

Back to the salt mines. Takaisin sorvin ääreen.
.

9 comments:

 1. Lapsena opin vitsin neuvostoliittolaisesta poliispartiosta joka koostui kolmesta poliisista, yksi osasi lukea, toinen kirjoittaa ja kolmas vahti noita kahta intellektuellia.

  ReplyDelete
 2. Hih, siitäköhän alkoi se punk-taustasi ja poliittinen valveutuneesi, joka kävi vähän aikaa sitten ilmi :)

  ReplyDelete
 3. Ai niinkuin ontuva vitsi? Tai puujalkavizzi? Eller så här: Helsinki, Helsingfors. Vammala, Indaliditet :)

  ReplyDelete
 4. Pidetään pilkkana..

  ReplyDelete
 5. Polgara3:20 am

  Huoh. En taida tässä alkaa kertoa omasta väärästä osoitteestani ja väärästä työosoitteestani. Ainakin HMPK:n taksit sanovat niin. Normitaksi tulee kakistelematta oven eteen, samoin kaverit =O
  Ei kun pitäähän tässä kertoa - ja tämä ON tosi. HMPK:n taksissa mamma nauroi katketakseen: Hän oli tilannut kuljetuksen Nordenskiöldinkadulle... Ilomantsista kysytään, voisiko hän sanoa sen suomeksi *käkättää*!

  ReplyDelete
 6. Heh Polgara

  Vastaava juttu: tilasin kerran Rossossa jotain italiankielistä viiniä listalta. Tarjoilijapoika ihan tosissaan: "Voitko sanoa sen suomeksi?" :D

  ReplyDelete
 7. Suamalaisethan on parhaita ääntään italiaa..

  ReplyDelete
 8. Siinäpä oiva näkökohta. Mutta jos osaa itse ääntää, ei silti välttämättä saa selvää toisen puheesta :)

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.