Sunday, June 24, 2007

JUHLAT JA JUHLIMISET

.


Hieno juhannussää jatkuu vaikka juhannus jo menikin. Vai onko vielä juhannus? Onko olemassa toinen juhannuspäivä, kuten toinen pääsiäispäivä? No nyt on. Hyvää toista juhannuspäivää! Huomennahan voisi olla kolmas juhannuspäivä ja niin edelleen, niin halukkaat voisivat juhlia edelleenkin.

Voi hirvitys. Eräs ystävä kertoi menneisyydestään että miehensä oli kerran palannut ulkomaanmatkalta pullot ja putelit hölskyen, ja kotona aloittanut tuliaisten juomisen. Sitä kun oli aikansa kestänyt, vaimolta paloi päreet. Hän meni ruuvimeisselillä availemaan baarikaapin takarakenteet, rysäytti koko komeuden lasit ja pullot rikki helisten sängyn päälle, ja kantoi koko roskan päiväpeitteessä roskikseen. Suuttumusenergia on valtaisa. Huh.

Tänään sukulaispoika pääsee ripille Tampereella. Pistettiin juuri meiliä ja tekstiviestiä menemään. Kortti lähetettiin jo viikolla. Lehdissä on kirjoiteltu siitä saako rippileirillä polttaa. Me aloimme muistella omia rippikouluaikojamme eikä meillä ole mitään muistikuvaa siitä että röökejä olisi ollut kuvassa mukana. Mehän olimme 14 - 15 -vuotiaita, for Heavens sakes! Ei meissä tupakoitsijoita ollut.

Ajat muuttuvat, kuten on tapana sanoa. Mitenkähän seuraavan sukupolven rippijuhlat? Polttavatko ja ryyppäävär aikuiset ja lapset rippijuhlissa vai kulkeeko kehitys toisenlaiseen suuntaan Suomessa?

Mihin suuntaan kehitys kulkee ja on kulkenut juhannuksen vietossa? Luetaan huomenna lehdestä.
.

5 comments:

 1. Rita, ei taida olla toista juhannuspäivää. Tänään telkkarin uutisissa kerrottiin, etä nyt kipinkapin jo kauppaan ostamaan alennusmyyntivaatteita siitä. Sitä paitsi: kun avasin ikkunaverhot aamupäivällä, huomasin, että maalari oli sutimassa nurkkapieliä. Jotkut eivät kykene olemaan pyhäisin poissa töistä (ei, vaikka samalla tulisivat häisinneiksi toistenkin ihmisten vapaa-ajanviettoa).

  ReplyDelete
 2. Rita: "Mehän olimme 14 - 15 -vuotiaita, for Heavens sakes! Ei meissä tupakoitsijoita ollut."

  Itse aloitin 12 vuotiaana päivittäisen tupakoinnin (Mikä onkin syy siihen miksi siitä tavasta on niin pirun vaikea päästä eroon, mutta nyt olen vähentänyt kolmeen päivässä) ja minun sukupolvessani 14 oli aika yleinen tupakoinnin aloittamisikä. Ja aiemmissa sukupolvissa taisi tuo aloittamisikä olla samaa luokkaa, joten eiköhän sinunkin ikäisissäsi tuo 14-15 ollut yleinen tupakoinnin aloittamisikä

  ReplyDelete
 3. Kirsi

  Karmeata jos maalari kurkkaa sisään juuri kun ihminen avaa aamulla verhonsa :D

  Täällä on ollut hiljaista. Ei ruohonleikkureita, matonhakkausta, liikenteen kohinaa. Me teimme huviksemme vähän puutarhatöitä.

  Johannes

  Taisin vähän kaunistella juttuani :) Siskoni poltti aika nuoresta ja polttaa vieläkin. Itse aloitin vasta 19-vuotiaana hulluuksissani Italiassa polttaa silloin tällöin, Suomessa sitten kerrat tihenivät, mutta onneksi sain lopetetuksi 21-vuotiaana.

  Lukiosta muistan että jengi kävi röökillä sellaisen kioskin takana mihin opettajainhuoneen ikkunasta ei näkynyt. Olin mukana, mutta en polttanut vielä silloin. Onneksi, koska nuoremmalle elimistölle savu tekee enemmän haittaa kuin täysi-ikäiselle, jos olen ymmärtänyt oikein.

  Hienoa että olet vähentänyt niin paljon!

  ReplyDelete
 4. Ainaskaan joulu ei mulle lopu aattoon :)

  ReplyDelete
 5. No meillä oli yhtenä vuonna kahden viikon joulu :)
  Sukulaisvierailut ja ulkomailta tulleet ystävät jne.

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.