Friday, June 08, 2007

PÄIVÄN HYVÄT TYÖT

.

An oaktree. Tammi.

Posti toi laskun. Se oli TV-lupamaksu. Maksan mielelläni. Televisio on osallistunut kasvattamiseeni, kouluttamiseeni, naurattamiseeni. viihdyttämiseeni, kielitaitoni kartuttamiseen. Sen kautta näen videoita, DVD:tä ja digiboxia. 104 ekee ja rapiat on naurettava hinta siitä.

+ 27 astetta ulkona ja samanverran sisällä. Jaksoin tehdä puutarhatöitä vain runsaan puoli tuntia äsken iltapäiväauringossa.

Ajassa vähän taaksepäin. Aamuopetuksen jälkeen kävelin vajaan tunnin lenkin. Tulin tehneeksi päivän hyvän työn ja toisen kaupan päälle kun tarjoutui tilaisuus.

Poikkesin päätieltä pienelle sivutielle joka kulki vuokrataloalueen läpi ja pääsin laajalle viehättävälle aukealle alueelle, jonka nurmikkojen poikki kulki useita kävely- ja pyöräilyteitä, penkkejä ja roskiksia useissa kohdissa, kutsuen kulkijoita levähtämään, pieni silta puron poikki, leikkipuistoja, koirapuistoja, esikoulun piha, päiväkodin piha, puita... Kertakaikkisen idyllistä. Ei minkäänlaista köyhälistön ankeutta. Asukkaat varmaan pitävät arvossa.

Sitten silmäni havaitsivat kahden ihmisen Mäkkäriruokailun roskat yhdellä penkillä ja sen ympäristössä. Ihan lähellä oli roskis! Haloo? Houston, kuuleeko kukaan?

Ajattelin Roska päivässä-liikettä, partiolaisia, aktivistiystäviäni... Keräsin osan roskia, pistin ne roskikseen ja jatkoin matkaani. Ei mikään iso juttu, ainoastaan kansalaisyhteiskunnan rippunen, mutta näistä se koostuu. Yhteisvastuu. Kantakaamme kortemme kekoon kuin muurahaiset, ja silleen. Jokseenkin hyvällä mielellä jatkoin matkaani.

Lenkkini loppupuolella pyöräilevä nainen pysähtyi kartan kanssa kysymään tietä, ja hetken pähkäiltyämme ja tietoja vaihdettuamme, saimme yhteisymmärryksen aikaan. Minulla syttyi oikein idealamppu kun hihkaisin että 72:n bussipysäkkejä seuraamalla pääsee Tapanilan Erälle. Nainen oli sen lähelle menossa. Hänkin riemastui ja huuteli vielä kiitoksia poispäin pyöräillessään.

Huh, täytyy kyllä todeta että on kuuma. Jospa kävis välillä jääkaapissa.
.

2 comments:

 1. Vau mikä helle siellä !

  Nuo roskajutut ovat aina ihmetyttäviä. Tekee aina mieli sanoa et hei teiltä tippui jotain maahan / unohtui jotain tuonne, mutta harvoin kehtaan tai uskallan. Kerran meinasin saada köniini kun yritin.

  Omilleni junttaan perusarvoja, luontoa pitää kunnioittaa, vettä ei saa tuhlata, roskat roskikseen... tuntuu menevän perille pikkuhiljaa. Sen pitää olla osa kasvatusta.

  ReplyDelete
 2. Bonjour Maurelita

  Kiva kuva :)

  Roskista en uskaltaisi mennä sanomaan. Ihmiset suuttuvat hirveästi kun heitä ojentaa, vaikka olisivat miten väärällä asialla. Kasvatuksessa noiden asioiden pitää olla, aivan kuten sanot. Bravo!

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.