Monday, July 30, 2007

HEINÄKUUN VIIMEISIÄ PÄIVIÄ

.

The neighbours' clematis is coming along fine. Naapurin kärhön kukinta edistyy.

Aamupäivän puuhiamme: Veimme puutarhajätteitä kaatopaikalle Kivikkoon. Maksoi 5 ekee dumpata ne. Sieltä jatkoimme sujuvasti Itäkeskuksen ostarille. Olemme etsineet uusia vekkivarjostimia vanhojen tilalle yölamppuihimme. Alkaa epäilyttää onko valmistaminen lopetettu. Joka tapauksessa nautin kävelemisestä ja katselemisesta, tavaroiden, näyteikkunoiden, ihmisien.

Kävimme hakemassa Anttilasta toisenkin Nanson yöpaidan minulle. Kun kerran löytää tosi hyvän, parasta ostaa toinen varalle. Aikaisemminhan olin sellaisen ostanut Tikkurilan Anttilasta. (Ehkä luitte sen päiväkirjamerkintäni.) Hauska tapaus; paidasta puolisolle jutellessani joku rouva puuttui puheeseeni sivusta ja kohta huomasin esitteleväni paitaa hänelle. Yhtään paitaa ei ollut näytteillä. Ne olivat kaikki pakkauksissa. Luettelin hänelle kaikki hyvät puolet ja kerroin hintatiedot. En tiedä ostiko hän paidan, mutta mielestäni on aina plussaa kun toisilleen tuntemattomat ihmiset voivat puhella keskenään. Käytettiin sitten plussakorttia tai ei.

Stockan kirja-alesta puoliso löysi Dalziel & Pascoe-pokkarin; Reginald Hill: Good morning, Midnight. Sattumalta juuri katsoimme TV:stä nauhoittamamme Yorkshiren etsivät -sarjan jakson.

Mitä mukavin piristys pistäytyä iranilaisen Rezan pienenpieneen putiikkiin, toivottaa sop bekheir, jutskata niitä näitä ja ostaa 5 kilon pussi jasmiiniriisiä ja vaatimattomampi pussi caschew-pähkinöitä. Nyt ei ollut niitä riisipusseja joissa on vetoketju. Täällä pitkään roikkuneet lukijani muistanevat nähneensä.

Ruokakaupasta jälleen varhaisperunoita ja broileripihvejä. Perunoissa suosikkimme on tänä kesänä Timo. Nam.

Innostuin vähän silittämään, ja kun silitysrauta oli esissä, puoliso jatkoi omien golf-paitojensa silityksellä. Siellä hän nyt silittelee. Pitäisköhän mennä katselemaan. Tiedättehän vanhan sanonnan: "Rakastan työntekoa; voisin katsella sitä tuntikausia."

Kuuntelen pitkästä aikaa Lighthouse Familyn cd:tä Postcards from Heaven. Kaunista, easygoing, rentoa, rauhoittavaa... krooh...
.

5 comments:

 1. Ihana elokuu kohta alkaa. Iso kasa puutarhajätteitä, puitten oksia eniten, odottaa, mutta saamme ilmatteks viedä ne Återvinning, kait viis kertaa vuodes. Peräkärry pitää vuokrata. Tytär pakittaa paremmin kuin minä..
  Lehdet, ruohot ja muut arvokkaat ilmaiset typpilähteet pidän itse.

  ReplyDelete
 2. P.S.
  Tarjoan aamiaiset :)

  ReplyDelete
 3. Minustakin elokuu on ihana! Saimme pitkään viedä puutarhajätteet ilmaiseksi, mutta se muuttui sitten maksulliseksi. Kierrätys tulee kalliiksi vaikka järjen mukaan sen pitäisi olla ilmaista. Näinkin voisi mietiskellä, mutta onhan siellä oltava henkilökuntaa, koneita jne.

  ReplyDelete
 4. Jollei kierrätä, niin mitä niillä mahdottomilla määrillä??

  ReplyDelete
 5. Kaikenlainen kiertokulku ja vaihtelu on luonnon laki.

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.