Tuesday, July 31, 2007

SADETTA

.

It's a rainy day, but don't get depressed. Let these pink wellingtons cheer you up.

Sadeilmat eivät ole koskaan masentaneet minua. Taidan olla luonnonoikku. Ehkä pitkäaikainen sadekausi alkaisi jurppia, mutta yhdestä sadepäivästä on helppo iloita. Ainakin lukutoukkien. Ja siivousintoisten. Sekä niiden jotka pääsevät helposti ostoskeskuksiin ja tykkäävät shoppailla. Veneilijöillä lienee tylsää. Vaeltajilla märkää. Terassilla istujien drikit laimenevat kun niihin sataa. Meillä sadevesitynnyri täyttyy. Kasvit saavat vettä. Vadelmapensas, kukat, mansikat.

Tänään pitäisi vielä käydä ostoksilla. Tarvitaan täydennystä Oliiviastiastoon, yksi kuppi ja kaksi lautasta. Heinäkuu on yleensä ainoa aika jolloin ehtii kunnolla katsastaa kodin tarvehankinnat, kiertää alennusmyynnit ja myös tarkistaa kaapit ja säilytystilat sillä silmällä että mitä voi viedä kierrätyskeskukseen ja Pelastusarmeijaan.

Huomenna puoliso menee töihin, minä kampaajalle. Sivistys palaa elämään. Suomi asennoituu koulujen alkuun ja syksyn tuloon. Ei ollenkaan hassumpi ajatus.

"Kaikella on aikansa", hän lausahti, kolmea ötökänpuremaansa raaputtaen. Yksi oikeassa käsivarressa ja kaksi vasemmassa.
.

7 comments:

 1. Sateessa on toki hyvat puolensa, mutta kun sita onkestanyt kolme kuukautta - niin kuin taalla - siihen alkaa pikku hiljaa kyllastya. Tanaan taivas on sininen ja aurinko paistaa, ainakin toistaiseksi.

  ReplyDelete
 2. Ihana väri. Onhan aurinko hetken näyttänyt naamaansa joka päivä, vaikka harvoin koko päivää. Minä en sateesta masennu, kivat saappaat ja hyvä sydväst piristää :)

  ReplyDelete
 3. HPY

  Onpa hyvä että teillä on auringonpaistetta! Suomessa oli yksi kesä monta vuotta sitten jolloin satoi koko ajan. Taisin olla silloin opiskelija. Syksyllä ei saanut nauttia samanlaisesta uudesta innosta ja energiasta kuin yleensä kouluun tai yliopistoon palatessa.

  Helsingin seudulla on nyt ollut juuri minulle sopiva kesä; lämmintä, mutta ei hellettä ja paljon aurinkoisia päiviä, sopivasti sadetta.

  Hannele

  Heh, samoilla linjoilla saappaiden suhteen!

  ReplyDelete
 4. Minä pidän pilvisistä päivistä, ja vaikken varsinaisesti sateesta pidä niin mielummin kuitenkin sadetta -- kunhan ei ole rankkasadetta -- kuin taivaalta porottavaa aurinkoa.

  Tapasin muuten eilen ystäväni, joka sanoi kauhulla odottavansa kotiinpaluutaan, hän kun asuu Oxfordissa ja on ollut sieltä poissa puolitoista kuukautta ja uutiset ovat täynnä kuvia siitä miten siellä on tulvinut.

  ReplyDelete
 5. Johannes

  Englannin tulvat ovat olleet kauheita. Viime yönä satoi kovaa ja ajattelin miten hirveää olisi jos läheinen joki tulvisi ja talomme tuhoutuisi. Ilmaston lämpeneminen voi tuoda vielä ikäviä seurauksia mukanaan.

  Meilläkin on ystävä Oxfordissa.

  ReplyDelete
 6. Kun muistelen kuumaa ja kuivaa viime kesää savuineen, minua alkaa ahdistaa. Siksi sade ei haittaa. Ilma on raikasta ja kosteaa. Ja kesän alkuhan oli oikein mukavaa aikaa.

  ReplyDelete
 7. Hei Obeesia

  Ehkä se on niin että liika on liikaa, oli se sitten kuivuutta, kuumuutta tai märkyyttä. Ja niinkin taitaa olla että ihminen kaipaa vaihtelua. Minä olen ollut hirmu tyytyväinen tähän kesään :)

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.