Tuesday, July 31, 2007

LAS KIEKURAS

.

My new friend Eppu. Uusi koirakaverini Eppu, jonka kohtaamisesta kerroin täällä päiväkirjassa jokin aika sitten. Olen saanut häneltä ... eikun ups, hänestä kuvia. Eihän koira itse saa näppäimistöä käytetyksi käpälillään, vaan emäntänsä on minulle niitä lähettänyt.

Häntiä on monenlaisia mutta ei veikeän kiekurahännän voittanutta. Korvia on montaa sorttia mutta eniten tykkään pystymallista.

Juuri tuohon koiran profiiliin ihastuin niin kauheasti kävelylläni, ja siinä sitten tapasin koiran isännän ja emännänkin. Ryhdyimme juttusille ja molemmat koiranulkoiluttajat olivat sitä mieltä että kuulostin ulkomaalaiselta, ehkä virolaiselta. Nyt se on sitten kieltenopen suomi todistettavasti entisestään ulkomaalaistunut ja oudostunut. Onneksi voin naamioitua ja sulautua luontevasti nykyajan monikulttuuriseen yhteiskuntaan. No problem. Suomennos: nou roplem.

Lumoavasta pystykorvasta lumoavaan espanjan kieleen:

Kuuntelen Julio Iglesiasta, vanhaa levyä GRANDE, GRANDE, GRANDE.

(Sanat menevät jotenkin tähän tapaan sieltä täältä poimittuina. Tsori jos sekoitan italian oikeinkirjoitukseen välillä)

A veces me pareces caprichosa
no te puedo entender...

...en un istante te haces a mis ojos grande grande
como solo lo eres tu

E triste cuando veo los amigos
quererse como ayer...

...pensar qué tu mi umilias tanto sin tener razón

y ya no sé si voy o vengo
si te quiero o no
te amo y luego te odio y luego te amo...

yo me olvido de las cosas qué mi has hecho
y te doy todo mi amor

ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vaikea kirjoittaa samalla kun kuuntelee ja päinvastoin - huh.

Tänään blogilista taas nikottelee eikä ilmoita aamullista päivitystäni, mutta toisen blogini se ilmoitti ihan kiltisti.

ARKITERAPEUTTI KOPS

ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Viimeinen yhteinen lomapäivämme on sujunut hauskasti. Saimme ostetuksi puuttuvat Oliivisarjan astiat aamupäivällä Malmin Prismasta. Samalla haimme mansi- ja mustikoita. Paistoimme lättyjä jälkkäriksi. Nyt tehdään kesämuistoja.

Sadepäivä oli otollinen pienelle keittiökaappiremontille. Puoliso huiskaisi roskiskaapin rumaan sisäseinään vaaleanvihreää maalia ja päällysti alushyllyä vaaleanvihreällä hyllypaperilla. Maali oli viimekesäisestä vaatekaapin kohennuksesta ylijäänyttä. Hyllypaperia haimme Prismasta. Minä kävin läpi muutaman sekaisen paperipinon työhuoneen hyllyiltä ja heittelin osan papereita pois. Sekin oivallista sadepäivähommaa. Tämä on ollut erittäin miellyttävä päivä.

Huomenna menen kampaajalle. Päivi on toivoakseni ja oletettavasti pirteä juuri lomalta palattuaan. Oikein odotan kampaajareissua.

Ai hitsi! Muistin juuri että Metrolehti oli pitkästä aikaa ilmaiseksi otettavissa kätöseen ostarilla. Olen unohtanut sen laukkuuni. Menenpä selailemaan. Sivistys palaa Malmille ja muille peräkylille. Tuleehan meille Hesari, ei sen puoleen. Tämä kuulunee otsikon "se on korvien välissä" alle. Siitä aasinsilta pystykorvaan ja olemme muodostaneet kauniin kiekuran, espanjaksi las kiekuras.
.

3 comments:

 1. Siskollani oli, nyt jo edesmenneet, kaksi pystykorvaa, Eetu ja Emma. Oli niin kotoisaa saada aina tervetuliaisiksi pihalla muutama haukahdus ja hännänheilutus.
  Liikuttavia pikineniä ja -silmiä!

  ReplyDelete
 2. Las kiekuras! hah hah hah :-)

  ReplyDelete
 3. Leonoora

  Eetu ja Emma olisi ollut kiva nähdä!

  M

  Und las pystykorvas :D

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.