Thursday, August 02, 2007

KOTTIKÄRRYT

.

Hortensia ystäväni Mirkun pihassa.

Olemattoman pienen kesälomani lähestyessä kohti loppuaan havahduin äsken soittamaan yhdelle ystävälleni jonka kanssa tekstailin jo alkukesästä että olisi kiva tavata. Naurettavinta jutussa on se että asumme toisistamme lyhyen kävelymatkan päässä emmekä ole silti nähneet toisiamme koko kesänä. Kottikärryillä olemme joskus kasveja siirtäneet meidän puutarhastamme hänelle ja päinvastoin. Kerran sanoin ystävällemme Rogerille hakeneeni Päiviltä kottikärryillä pari kasvia, mihin hän kysymään: "Was she at home at the time?" Eli suunnilleen ajatuksena "tiesikö Päivi asiasta? Ha ha!

KOTTIKÄRRYT Huulenheittoa hurjan nuoruuden ajoilta. "Murha mummolassa. Murhaaja pakeni kottikärryillä pohjoiseen."

KOTTIKÄRRYT/A WHEELBARROW Irlantilaisvitsi englantilaisen kertomana: Paddy's boss asked him to bring him a wheelbarrow, so he did. He came back with one wheelbarrow inside another. "Why did you bring two wheelbarrows?" the boss asked. "Well, I had to have something to bring it in with, didn't I?"

Vitsi omasta päästä: Menin pyytämään niin isoa palkkaennakkoa että piti ottaa förskottikärryt.

Ehkä skoteilla on skottikärryt.

Eräs englannin alkeiskurssilaiseni Erkki huomasi kerran hauskan yhtymäkohdan suomen sanan "kärry" ja englannin sanan "carry" välillä. Siitä hyvä muistaa että carry merkitsee kantaa ja kuljettaa. Buses carry passengers. The suitcase is heavy to carry.

Mutta se mauste on curry, lausukaamme kari.

I'm going, but carry on, eli jatkakaa!
.

6 comments:

 1. Tuli noista kottikärryistä mieleen yksi tapaus, kun vanha ystäväni (pitkäaikainen, ei muuten niin kovin vanha vielä) tuli käväisemään kotitilallani siellä jossain, ja huomasi vanhat kottikärryt jossakin aitan kupeella. Nauroi niille kippurassa ja sanoi, että miten nuokin voi olla tuon näköiset, ettei varmaan missään! Otin siitä jo melkein nokkiini, että miten ne nyt niin kummalliset on? Ja että jos olisivatkin omaperäiset, niin sellainenhan aina herättää itsessäni kertakaikkista myötätuntoa ja kiinnostusta...Ei mennyt kauan, kun jostakin sitten käsi ilmi, että kärryt olivat ihan erittäin tavalliset maatiloilla ylipäätään. Näin sitä tulee leimauduttua kärreineen joskus ihan hassuksi, mutta yleinen tietämätttämyys voi seisoa leimasimen takana.

  Johonkin aikaan olin töissä diakoniaopiskelijoiden parissa. Heillä oli slogan opinahjoaan varten: Who cares? Samalla se oli kylläkin myös sisäinen vitsi merkityksessä who cares!

  Noh, cyrrya tulee josku syötyä riisin ja kanan kanssa. Sitä olen vaan ihmetellyt, mitä ihmettä mahtaa merkitä romanikielen "kari, kari" joissakin kertosäkeissä....?

  Säe, ei siis säkki. ;-)

  ReplyDelete
 2. Huomenta M

  Jos tietäisimme jonkun romanin blogin voisimme heti kysäistä tuota kari, karia! Kanssabloggareilta saa usein nopean fixin pulmaan kuin pulmaan.

  Kaversisi joka nauroi kottikärryille kippurassa... Ellei se ollut ilkeää naurua, niin kokeile ottaa Arkiterapeutti Kopsin suosittelema uusi näkökulma. Ajattele miten hemmetin hauska näky se on sivusta päin kun joku nauraa ihan linkkarina kottikärryille! Sehän on melkein kuin lahja, vaikka tietysti siitä on lyhyt matka hulluuteen :D

  Tavalliset totutut asiat näyttävät joskus ihmeellisiltä ja oudoilta esimerkiksi ulkomailta palattua. Olisikohan siinä voinut olla jotain tuonkaltaista psykologiaa? Ystäväsi ei ollut käynyt maalla vähään aikaan?

  ReplyDelete
 3. Etkö pääkaupunkilaisena kuunnellut Rolling Stones?
  Taidat olla liian nuori..

  ReplyDelete
 4. Kukaan ei ole liian nuori Rolling Stonesiin, mutta konserttiin en kyllä mennyt. I can't get no satisfaction väenpaljouksista :)

  ReplyDelete
 5. Voi, voi, ja minusta kun vain tunnelmallista kun vähän väkeäkin :)

  ReplyDelete
 6. Niin, olisihan toisaalta hullua olla 10-päisessä yleisössä kuuntelemassa ja katselemassa isoa lavashowta :D

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.