Wednesday, August 22, 2007

RUUTUVIHKO JA LYIJYKYNÄ, KIITOS

.

Golden ball. Kultapallo.

Lomantapaisten viikkojen jälkeen joina töitä on ollut vähäisesti, työt alkavat lisääntyä pätkittäin. Eivät kuitenkaan ole pätkätöitä, paremminkin pötköä. Kesällä ohuempaa, talvella paksumpaa pötköä. Pitkoksi enkä pakkopullaksi menisi omia töitäni luonnehtimaan. Itse asiassa pätkä, pötkö tai pitko eivät sovi niiden kuvaamiseen lainkaan. Rutiini ja pitkänsitkeys ovat kaukana kielikoulutuksesta joka kehittyy koko ajan.

Näitä on hyvä miettiä uuden vuoden kynnyksellä. Syksyhän on koulu- ja koulutusmaailmassa omalla tavallaan uusi vuosi. Uusia alkuja, tuoreita mahdollisuuksia, erilaisia näkökulmia. Edessä ja takana loistava tulevaisuus. Entisenkin voi nähdä uusin silmin. Ei kannata jättäytyä vanhoihin kuvioihin jos toimivampia ratkaisuja on tarjolla. Uutta ei näe jos tuijottaa vanhaa. Huomattakoon että uusi ei välttämättä ole parempi vaihtoehto kuin vanha. Toisinaan uuden ansio on vain se että siitä saadaan vaihtelua.

Vaihtelu virkistää, mutta ei saa olla itsetarkoitus. Liiallinen vaihtelu ja jatkuvat muutokset käyvät rasitukseksi. Opetusalalla moni on viimeisten 10 vuoden aikana useinkin toivonut paluuta yksinkertaisempaan aikaan. Vähemmän tekniikkaa ja uuden opettelua. Pollan nollaus. Ruutuvihko ja lyijykynä, kiitos.
.

5 comments:

 1. Mihinkö niitä ruutuvihkoja, jos ei matikkaan..
  Niin, muutosia, täällähän todistuksia vaihdetaan useimmin kuin yliopisto ehtii muuttamaan, joskus häviää vuosikin siinä opiskelijoilta.. Muistan tyttären 12-vuotiaana, oliko 3 luokkaa yhdessä; pienet nukella leikkivät tytöt olivat alkaneet maalata ja matkia niitä 15-vuotiaita samalal luokalla. Kaikki voivat hunosti. Opettajalta puuttui koulutusta moiseen, oppilaat saivat kuulla kaiken kolmeen kertaan, joka kevät ne nuorimmatkin luokkaretkelle. Keksivät politiikot sitten, että ei tämä hyvää..

  ReplyDelete
 2. Ruutuvihko on hyvä, paitsi matikkaan, oppilaiden arvosanojen merkitsemiseen.

  Todistukset ovat erittäin tärkeitä. Saisivat olla selkeitä ja kivoja.

  Nuo ovat kaikki tärkeitä asioita mitä mainitset. Ihmiset antavat lapsensa opettajien käsiin. Opettajien pitäisi olla luottamuksen mittaisia ja päteviä.

  ReplyDelete
 3. Ei ne opet päätä, miten opetus toimii ja miten todistusia annetaan, Kouluhallistus sitä varten.

  Ruutuvihkoihin luulin että krjoitetaan puutarhan kasvien nimet..

  ReplyDelete
 4. It is so much raining in France where all flowers are lying on the floor.

  ReplyDelete
 5. Hannele

  Onneksi kouluhallitus ei yletä lonkeroitaan minun kielikursseihini :)

  Lyliane

  En Finlande, aussi, it rained yesterday and some flowers didn't like it. Il pleut sans cesse en France cette année?

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.