Monday, October 22, 2007

AHKERUUS ON ILOMME, LENKKI ALIBIMME

.


Niin se on että ahkeruus on ilo. Sain erittäin paljon aikaan viikonloppuna ja tunsin ansaittua iloa tehdystä työstä. Kotitöitä, oppimateriaalin valmistusta, muuta kirjoitushommaa...

Illalla oli mukava levätä ja katsella TV:tä. Olen ihastunut erityisesti kahteen sarjaan; Saksalaiseen Derrickiin ja amerikkalaiseen Two and A Half Men'iin (Miehenpuolikkaat kai suomeksi, hmm...outo suomennos) Katsoimme eilen myös yhden jakson saksalaisesta rikossarjasta Kettu. Derrickissä näytettiin rikos heti alussa. Saimme tietää että opiskelijapoika Horst tappoi italialaisen ystävänsä Marion mustasukkaisuudesta, ja seurasimme miten Derrick ja Harry Klein pääsivät hänen jäljilleen. Ketussa paljastuu aina vasta lopussa kuka on syyllinen. Tässä jaksossa oli kaksi avioparia, ja teon motiivina jälleen mustasukkaisuus. Se on kai niitä maailman vanhimpia motiiveja. Raha on yleinen, ties vaikka olisi kaikkein yleisin rikoksen motiivi.

Seuraavan tunnin ajan alibini on kävelylenkki. Aion pukeutua lämpimästi. Tänään on pakkasta, mistä muistuu mieleen että kerran yhden rikosjutun tappoase oli joku pakastettu lampaanreisi tms, ja tappaja hävitti todisteet sulattamalla ja paistamalla sen. Filmi loppui hänen hihitykseensä tai hymyynsä.
.

6 comments:

 1. Laiskuuskin on ilo, siitäkin pitää osata nauttia :)

  ReplyDelete
 2. Luova laiskuus, ja ansaittu laiskuus, kyl - lä ! Laiskuus ahkeruuden vastapainona, vuorotellen :)

  ReplyDelete
 3. Minun oli tarkoitus levätä syksyfluta pois, mutta täällä netissä olen pyörinyt hullun lailla :D
  Tehdyt hommat palkitsevat aina, ilolla ja mielihyvällä.
  Käypä vilkaisemassa erikoinen rumpusoolo sivullani. Laulun teksti on kyllä pikkasen arveluttavaa perheohjelmaksi.

  ReplyDelete
 4. En katsellut syyslomaviikon jälkipuoliskolla lampaanreisiä.

  Vaan Helsingissä ja Espoossa pyöriessäni vilkuilin joskus mainoskylttejä.

  Vaan eipä näkynyt ilmoitusta:Ritan kielikoulu. Festina lente - kiirehdi hitaasti

  ReplyDelete
 5. Brrr...tuli ihan kylman vareet, ei pakkasasteista lenkillasi vaan tuosta lampaankyljyksesta ja hihittavasta tappajasta. Huih...

  ReplyDelete
 6. Leonoora

  Ilmankos netti on niin hyvin tuuletettu! Sinä ole täällä pyörinyt :D Tulen kuuntelemaan rummutuksen, kiitos.

  Mikko

  AI sinä olet käynyt täällä päin Suomea? Katsokaa kedon kukkia, ei niiden ole toistaiseksi tarvinnut Kielikouluaan mainostaa, hehe. Työtarjoukset ovat aina tulleet pyytämättä. Samat asiakkaat pysyvät kun ovat tyytyväisiä. Lisää tulee silloin tällöin kun löytävät minut netistä, tai opettamissani firmoissa ilmenee uutta kielikoulutuksen tarvetta.

  M'man

  Se oli muistaakseni Hitchcockin esittelemä puolen tunnin murhajuttu. Vaimo surmasi miehensä, ja kokkasi tappoasetta paistinpannussa kun korttelipoliisi tuli käymään. EIköhän rouva tarjonnut konstaapelille maistiaisia. Huumorilla maustettu murha.

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.