Wednesday, October 10, 2007

THE BEST THINGS IN LIFE ARE FREE

.

It says "Red Nose Day" on the balloon. Ilmapallossa lukee "Nenäpäivä".

Sain tuon ilmapallon sunnuntaina tuliaisiksi nenäpäivästä, hyväntekeväisyystempauksesta, johon Mieheni työpaikka Finnish-British Society osallistui. Päivän idea on hassuttelu ja rahan kerääminen köyhien lasten hyväksi. Nenä viittaa klovnin punaiseen nenään.

www.nenapaiva.fi
www.finnbrit.fi

Tein äsken lyhyen kävelylenkin. Olin hölmöyksissäni arvioinut että sateenvarjoa ei tarvita ja niin muodoin sen kotiin jättänyt. Parikymmentä minuuttia käveltyäni alkoi päähän tipahdella isohkoja pisaroita. Kieps! Käännyin takaisin ja kävelin sekä hölkkäsin takaisin. Ehdin kuitenkin piristyä ulkoilmassa sekä tarkistaa erään jutun.

Olin eilen sitonut ilmapalloon narun ja ottanut sen mukaani kävelylenkilleni. Kun pääsin yhteen leikkipuistoon, sidoin ilmapallon karuselliin. Tänään se oli hävinnyt sieltä, joten rohkenen toivoa että se riemastutti vieressä sijaitsevan päivänkodin lapsia.

Idea ei maksanut mitään. Lapsia on muutenkin helppo hauskuttaa ilman että ostaa heille kaikenlaista. Lukeminen, juttelu, arvoitukset, tietokilpailukysymykset, liikkuminen, leikit...

Elämän parhaat jutut eivät useinkaan maksa rahassa mitattuina mitään.
.

12 comments:

 1. Nenäpäivä... todellakin Rita.

  Kohta Härmässä niin kylmä että nokka punertuu kun syyshangilla hiihdetään.

  Punaisia ilmapalloja -tosin ei nenäpäivää - liehui Jerusalemin rauhanmarssissa viikko sitten.

  Ja Itkumuurilla väkevä Jumala vastasi rukouksiini puhumalla ilmoituksen sanoja omaan elämääni ja perheeni tilanteeseen liittyen.

  Tuo Jerusalemin lehtimajajuhliin liittyvä kansainvälinen marssi oli upea. Suomalais-ruotsalainen iloinen kulkue herätti huomioita. Juutalaiset katselijat olivat selvästi ihastuneita erityisesti ryhmän laulajiin ja valkopukuisiin tanssijoihin,kuten Ester Aili Heinoseen.

  Suomen, Ruotsin ja Israelin lippuja kantavia marssijoita ja laulajia Israelin televisiokin kuvasi monta minuuttia.

  Toisenlainen fiilis - vieläkin koskettavampi - oli Yad Vashem –museossa,ks. blogikirjoitukseni.

  Hevenu Shalom Aleichem!

  ReplyDelete
 2. Shalom Mikko!

  Tervetuloa takaisin :) Hienoa että Israelin matka onnistui. Tulen lukemaan tekstiäsi pian...

  ReplyDelete
 3. Heh, nyt vasta huomasin: "syyshangilla"? Meillä taitaa olla täällä Hesan seudulla erilainen ilmasto. Syksyllä vain vesihiihto onnistuu :D

  ReplyDelete
 4. Niinpa, ilmainen on usein sita parasta. Kesalla amparissa vahan vetta, hihat ylos ja lapset leikkia plskuttelevat siina pitkaan. Ulkona odotellessa itse taion laukun pphjalta joko puhallettavia ilmapalloja tai saippuakuplavalineet. Esikoista odotellessa koulun ulkopuolella se on monesti huvittanut kupusta ja ymparilla muitakin odottelvia lapsia. Laakarinodotus huoneessa tia puhelimessa ollessani taion aarrelaatikon, johon on piilotettu kaikkea pikkusormia kiinnostavaa.

  Sait varmasti punaisella pallollasi lapselle hymyn kasvoille. ;o) Siita tulee itsellekin hymy ;o) Hyvaa mielta on niin helppo pistaa eteenpain, tarttuukin helposti. ;o)

  ReplyDelete
 5. Ajattelin sinua ja lapsiasi ja eilistä postaustasi kun kirjoittelin tuota omaani :)

  Ah, saippuakuplia! Fantastique :) Tein kerran kahden italialaisen lapsen kanssa saippuakuplia pieneksi katastofiksi asti... suihkuhuoneen lattia lipsui, hah hah.

  ReplyDelete
 6. TINSTAFL - kannattaa muistaa.

  ReplyDelete
 7. Eipäs kurkita.

  There Is No Such Thing As Free Lunch.

  Ne ilmapallotkin maksaa aina joku. Vaan oivalsin perimmäisen ajatuksen, kiitos. Kunhan näsäviisastelen.

  ReplyDelete
 8. Mutta kun ei ole mitään ilmaista,
  olen kuullut.

  ReplyDelete
 9. Jos joku tarjoaa sinulle lounaan, jäät kiitollisuudenvelkaan. Se joku voi myöhemmin pyytää sinulta palvelusta etkä kehtaa kieltäytyä. Niin voi helposti käydä, ja sitäpä kannattaa miettiä :)

  Minä tarkoitin elämän parhailla asioilla yhdessäoloa, kauneutta, luontoa, rakkautta, toveruutta, huumoria, lähimmäisenapua...

  ReplyDelete
 10. niin, ymmärsin, mut ajattelin kaikkea "ilmasta", vaikka kaupssa, jotenkin toisessa saa ne maksaa

  ReplyDelete
 11. Jostain luinkin, että Suomessa on nenäpäivä, olikohan Opettaja-lehti, ja olenkin jopa ottanut viime keväisen Glasgowssa hankkiman punanenän tänne. Pitäisiköhän koulussa hauskuuttaa oppilaita pitämällä pellenenää tai käyttää sitä kuten hollanninopettajani ensimmäisillä tunneilla. Nenä kiersi luokassa kun vuorotellen kyseltiin hollaniksi toistemme nimiä.

  ReplyDelete
 12. Gude Morgen

  Opettajan arvokkuus karisee jos pistää pellenenän päähän :) On se sitten hyvä tai huono juttu.

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.