Thursday, October 11, 2007

OPETTAJAN ARKEA

.

Yleisön edessä ja ihmisten ilmoilla pitää olla siisti ja huoliteltu. Pukeutuisin toisin jos olisin jumppamaikka, mutta kun olen kieltenopettaja, vaatetuksen ei tarvitse soveltua ulkoduuniin. Pakkasten kiristyessä voikin hienohelmaisempi yksilö olla iloinen siitä että on tullut sen verran lukeneeksi että ei tarvitse raksalla työskennellä. Ranskan tunteja pitäessä on melkeinpä velvollisuus tavoitella eleganssia ulkomuotoon.

Jalkineet ovat seisomatyössä tärkeät. Mukavuus saa mielellään yhdistyä eleganssiin. Kuvat italialaiset kengät ostin kerran Malmilla kirpparilta 50 markalla.Jos arjella tarkoitetaan työviikkoa, minun arkeni venyy jokapäiväiseksi. Ei se mitään. Nautin arjesta.

VALOKUVATORSTAI pyysi meitä kuvaamaan omaa arkeamme. Siinä oli pätkä minun jokapäiväistä elämääni. En vaihtaisi sitä mihinkään.
.

12 comments:

 1. Hei hienossa kostyymissä ja hattu kalleellaan... Ihanaa arkea.

  ReplyDelete
 2. aha, ajattelin farskut tänään, eihän ne oppilaatkaan sen hääpeempiä

  ReplyDelete
 3. On mukavaa, että opettaja kiinnittää huomiota vaatteisiinsa, opettajaa kun joutuu katsomaan aika paljon.

  ReplyDelete
 4. Neulekirppu, sinulla on silmää! Näet että asu on hattua vaille valmis :)

  Hannele, voisi ehkä ajatella että opettaja näyttää esimerkkiä, on mahdollisesti vähän hienommin tai virallisemmin pukeutunut kuin oppilaat (?). Toisaalta voi viestittää olemuksellaan vapautuneisuutta ja rentoa oloa (?)

  Kirsi, siinäpä se. Oppilaat katsovat opettajaa hyvinkin paljon. Opettaja ei ehdi katsoa jokaista oppilasta erikseen läheskään siinä määrin. Pääasia että kuuntelee :)

  ReplyDelete
 5. (suurinta "muotia" yläasteisilla näyttää kalsinkinsa, puoli peppuaa...

  ReplyDelete
 6. Se nyt vielä puuttuis että opettajakin... :D

  ReplyDelete
 7. Wau - sinullahan on minun juhlavaatteet joka päivä8] Mutta minun työnikin on toisennäköistä, joten niinhän se menee kuin pitääkin - opettajan pitää pukeutua siististi.

  ReplyDelete
 8. Hei Inkivääri

  Asianmukainen pukeutuminen olkoon mottomme :D

  ReplyDelete
 9. USA:ssa saa isot sakot, jos näyttää aliushousujaan, tuo muoti ei suosittua siellä..

  ReplyDelete
 10. Jäin miettimään mutta omalta kouluajaltani en muista kenenkään muun kun äidinkielen- ja historianopettajien vaatteet. Nyt tulikin mieleen punatukkaisen ruotsinmaikan kauniin vihreät vaatteet lukiosta. Kauniisti pukeutuminen kannattaa.

  ReplyDelete
 11. Hannele

  Muistan kuulleeni samaa, mutta vain joidenkin osavaltioiden lainsäädännössä. Ainakin yhden, ellei useampien.

  Savisuti

  Hmm... Miespuolisella hissamaikallani oli aina puku, samoin matikanopeilla. Naispuolisen ruotsinopen olemus on jäänyt mieleen; musta tukka ja aina yllä vain mustaa, harmaata, valkoista ja hopeanvärisiä koruja, yhden kerran kirkkaanpuneinen vyö :)

  ReplyDelete
 12. useemman, eri suuruiset sakot eri osavaltioissa

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.