Saturday, November 03, 2007

GOLFKAUSI OHI, MUTTA ORANSSEJA RIITTÄÄ

.

The old cap is faded. My husband has worn it on the golf course for a long time. Golfkentällä virttynyt auringon paahtama lippis.

The golf season is over, but a new bright-coloured cap is waiting for next year. Nyt tuli loppu golfkaudelle, mutta uusi lakki odottelee ensi vuotta.
Golfkausi on luonnon, ilmaston ja säiden sanelema, ja saattaa venyä ja vaihdella, mutta Pyhäinpäivä on kalenterissa vakioaikaan, samaten isänpäivä. Miksikökähän on käynyt niin että on äitienpäivä eikä äidinpäivä, mutta kuitenkin isänpäivä eikä isienpäivä? Pyhäinpäivä eikä pyhänpäivä.

Toivottavasti löydän blogeja joissa on Halloweenkoristeita. Ai niin, voinhan googlata. Oranssia Halloweenpiristystä ennen kuin jatkan työpäivää. Hauska todeta että äsken piristyin työssäkin puhelinopiskelijan kanssa. Opiskelu, oppiminen ja opettaminen on mukavaa.

Pumpkins are orange and oranges are orange. Orange juice is orange. Heh, sanoin kerran vahingossa oranssimehua kun tarkoitin appelsiinimehua. Englannin kielellä on vahva ote minuun. Kirjoitin joskus oppilaille laatimaani monisteeseen I BOUGHT A BAG OF APPLES, OSTIN PUSSILLISEN APPELSIINEJA. Hih, kurssin heikoin oppilas huomasi opettajan tekemän virheen, ja se oli tosi hauska piristys meille kaikille. Apples and oranges muistettiin sen jälkeen, ja itsensä heikoksi luokitellut ei toivottasti enää puhunut itsestään huonona.
.

7 comments:

 1. Peikon tykönä on oranssi kettu.

  Vaan mikäpä on se orangetangi mistä aina vaieten puhutaan?

  ReplyDelete
 2. Oranssia tässä nyt vähän kaipaisi - harmaa taivas roikkuu niin alhaalla, että melkein pitää kumartaa ulos astuessa ja vaikka maa on valkoinen silti hämärtää edelleen.

  Noista orange mietiskelyistä tulee mieleen orangeria sana, joka meillä tarkoittaa kasvihuonetta - liekö tuolle etelämpänä euroopassa kasvihuoneissa enempi eksoottisia hedelmiä kuten oranges...

  ReplyDelete
 3. Olen kerännyt tähän kausiblogiini, Syksyblogiin joitain Halloween-linkkejä suomeksi, englanniksi ja ranskaksi.

  ReplyDelete
 4. Isopeikko

  Luonnollista ketun oranssia, aivan :) Orange Tang, amerikkalaista mehua - ei kai siitä tarvitse vaieta?

  Inkivääri

  "Taivas roikkuu" - huh, niinpä tekee! Orangeria on minulle uutta. pitääpä tarkastella asiaa.

  Blogisisko

  Kiitos, hieno vinkki! Syksy on aina ollut minunkin suosikkisesonkini :) Je vais visiter ton blog...

  ReplyDelete
 5. eihän kukkaa ossaa sanoo d:tä Suames; äitienpäivä

  ReplyDelete
 6. Pitää viä kysyä. Kun ostit Pussillisen appelsiineja niin tiedätkö varmasti mistä herra (vai rouva) Pussillinen on ostanut omenansa, joita sinulle koittaa orangeina myyrä? Nyt sitte lopetan kyselemisen.

  ReplyDelete
 7. Hannele

  Mielenkiintoinen teoria :D

  Isopeikko

  Öööö... Reilun kaupan banaaneja ostin hiljattain, mutta orangetangojen alkuperää en osaa arvailla muuten kuin että eivät kai kasva Pohjoismaissa.

  Outo ajatus että lopetat kyselemisen... Mitäs sinä sitten muka teet ellet jatka kyselemistä?

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.