Saturday, January 05, 2008

ALESTA YLEEN

 • Finnish design.  An Aarikka nightgown. Laadukas kangas on Aarikan yöpaidassa. Bongasin alennusmyynnistä, mutta luulen että se ei loppujen lopuksi ollutkaan aletuote. Mitäpä tuosta. Why pay less when you can pay more?
 • Not that I need to count sheep. I sleep very well indeed, and seem to get up earlier and earlier. This morning I got up at a quarter past three. Quelle joie de vivre! Jatkoin tunneälystä lukemista. Olen entistä vakuuttuneempi että sitä pitäisi opettaa kouluissa. Jos tiedollinen puoli jätetään kouluissa vähemmälle ja otetaan itsetuntemusta, tunteiden säätelyä ja empatia-asiaa esiin, ihmiskunta lakkaa kulkemasta kohti henkistä pahoinvointia.
 • Pari sukulaista saapuu huomenna takaisin Suomeen vietettyään viikon Espanjassa, isä ja poika. Kyselen maanantaina yksityiskohtia meilitse. Huomiseksi on lupailtu lumisadetta. Paluu voi tuntua jännittävän kummalta.
 • Lihapullia on uunissa. Täällä tuoksuu hyvältä. Meatballs and mashed potatoes on the menu today. Finnish food. 
 • Syömään. Come and get it!

12 comments:

 1. Ah, tuli nälkä tuosta viimeisestä - hyvää ruokahalua:) Tunneälyä pitäisi opettaa ensin opettajille - siitähän se sitten kai lähtisi eteenpäin ihan läpäisyperiaatteella kaikkien oppiaineiden yhteydessä...

  Terveystiedon tunnille sopisivat hyvin mielestäni aiheeksi itsetuntemus ja tunteiden säätely ja toisten huomioonottamisen opiskelu - olisivatkin oikein hyvä ja tärkeä lisä ulkoiseen hygieniaan ja sukupuolitauteihin!

  ReplyDelete
 2. Vähän yleistäen voitaisiin sanoa että luonnostaan tunneälykkäät ihmiset sopivat hyvin opettajiksi, joten heidän joukossaan on jo paljon niitä jotka ovat sopivia asiaa ajamaan ja opettamaan edelleen.

  Kiitti sun kommentista. Nyt meitä on jo kaksi puhumassa tämän asian puolesta :)

  ReplyDelete
 3. Kiitoksia lihapullan tuoksusta. Maistuisi kyllä lihapullat ja pottumuusikin. Meillä on broilerin suikalerisottoa ja sekin on hyvää.
  Kohta alkaa entisten nuorten sävellahja, joten käyn pöytään nauttimaan molemmista tunteista. Nälänsammuttamisesta hyvällä ruoalla ja vanhojen muistojen herättelemisestä,

  ReplyDelete
 4. Parasta ruoka on silloin kun on nälkä, vaikka maistuis kyllä muulloinkin ellei harjoittaisi itsehillintää.

  Meillä on hyvin usein broileria, koska pidämme siitä.

  Äärimmäisen harvoin jauhelihaa tai muuta lihaa, mutta ai että oli herkulliset isot uunilihapullat tänään!

  Nuorten sävellahjan, ja radion yleensäkin, muistan hämärästi lapsuudesta ... :)

  ReplyDelete
 5. jos jokin tuntuu älyttömältä niin onko silloin kysymys tunneälystä? Vai onkohan peikko hieman näsäviisas. Voiko olla näsä-älykäs?

  ReplyDelete
 6. Luulen että se riippuu kulloisestakin keskustelukumppanista pitääkö tämä Peikkoa näsäviisaana vai hyvinkin henkevänä... Lisäksi se voi riippua asiasta tai tilanteesta. Hautajaisissa ei vizzailu ole paikallaan.

  Tunneälykkäilla ihmisillä on tajua ja vaistoa siitä mitkä sopii mihinkin ja mitkä ovat muiden mielentilat. Tunneälyttömillä ei sitä kykyä ole. Niinpä he saattavat joutua äkkinäiseen epäsuosioon heti alettuaan puhua.

  ReplyDelete
 7. mun hautajaisissa pitää olla iloinen tunnelma

  ReplyDelete
 8. Milläs sä sen pääset kontrolloimaan? :)

  ReplyDelete
 9. Hei Rita! Hauskaa, etta loysit Iran-blogini! Kavin joskus jattamassa sinulle kommentin tanne, mutta se meni johonkin niin vanhaan postaukseen, ettet enaa kai saanut sita. Olet aina tervetullut Teheraniin! Khoš umadid! Jos haluat tietoa jostain erityisesta iranilaisesta aiheesta, kysy ihmeessa!

  terv. Teheranin-GranGanga

  ReplyDelete
 10. Ah, nyt vasta huomasin kommenttisi, Granganga! Kheili merci :) Palaamme asioihin.

  Hannele, kiitos monista kommenteista, tulen vierailemaan blogissasi kun ehdin...

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.