Saturday, January 12, 2008

TARJOTAANKO HÄRKÄÄ?

Häränlihaa lautasella vai härkä areenalla?  Kai tiesitte että arena merkitsee hiekkaa espanjan kielessä? Lautanen on ruotsiksi en tallrik. Syödä (ja juoda) on persiaksi khordan (nielurisoja hyväilevällä h-äänteellä). En syö härkää, mutta ehkä syön sanani. 
Tapasin eilen ystäväni Maijan ja tiemme kävi Malmin Rossoon, missä palvelu on aina reipasta ja ystävällistä. Taitaa olla asiakaskuntakin sen innostamana, tai omasta takaa, hyvin käyttäytyvää väkeä. En ole joutunut todistamaan yhtäkään sen tapaista kohtausta mitä haukutut, epäasiallisesti tai oudosti kohdellut myyjät, tarjoilijat, kassat, bussikuskit tai muut asiakaspalvelijat raportoivat varaventtiiliblogissa nimeltä aasiakas.net.
Olin jo tullut brunssintapaista nauttineeksi joten valitsin ruokalistalta vain pienen tomaattikeiton. Slurpsis että oli makunautinto. Suosittelen. Maija söi juustokeiton. Samaista keittoa yksi miespuolinen asiakas kuului kehuvan omassa pöydässään ja vielä pois lähtiessään ylisti. Pitää kai seuraavalla kerralla testata. 
Punaviiniä join lasillisen, chileläistä. Taivaallista, jos niin voi sanoa. Kuvauksesta muistan adjektiivin paahteinen, vaikka en viinin nimeä painanut mieleen. Luulen että se maksoi saman verran kuin keittoni, asiakasomistajatarjouksesta huolimatta.
Maija tarvitsi kimpun surunvalittelukukkia ja kun niitä menimme ennen  omille teille erkanemista ostamaan Malmin ostarin kukkakaupasta, siitä Lidlin vierestä, you see, pääsimme suoranaiseen koulutusohjelmaan tahi pienimuotoiseen infotilaisuuteen. Ihailimme taiteellista kimppua ja siitä sukeutui meidän ja kahden myyjän välille keskustelu, jonka aikana selvisi miten tavattoman pätevät naiset siellä yleisöä palvelevat ja harjoittelijoitakin kouluttavat. Toisella oli puutarhurin nelivuotisen koulutuksen lisäksi floristin pätevyys 1-vuotisesta opistosta ja toinen osaa niin perinpohjaiset puutarhatyöt että jopa valaa betoniportaat. Melkein jo värväsin meille rappusia korjailemaan. Sihteeriopinnotkin hänellä on vyön alla, neljää kieltä puhuu.
Tämmöisiä olisi hyvä niillekin tiedoksi antaa jotka kaupoissa kiukkuaan purkavat liikkeiden henkilökuntaan pyrkimällä heitä väheksymään ja alentamaan. Niitä tarinoita on tuon tuostakin äsken mainitsemassani aasiakas-blogissa.
Kaikissa kukkakaupoissa ei ole ammattitaitoisia floristeja meitä palvelemassa, mutta kyllä sanoisin että jokainen työtä tekevä ihminen ansaitsee kunnioitusta. 
Tästä päivästä on iso osa mennyt kurssisuunnitteluun, mutta nyt on sitä vaille valmis nettitehtäväkurssi että huomenna lykkään liikkeelle. Kyllä olen sitä väsännyt ja duunannut, tuunannut ja puunannut. Alkaminen, liikkeelle lähtö on kurssituksessa ratkaisevan tärkeä. 
UUSI ALKU. ELÄHDYTTÄVÄÄ. INSPIROIVAA. Bring it on!

18 comments:

 1. Kerran olen samassa paikassa käynyt syömässä ja chileläiset osaavat tehdä viiniä :)

  ReplyDelete
 2. Heh, ehkäpä siellä tavataan jonain päivänä! Siis Rossossa, ei Chilessä.

  ReplyDelete
 3. Ei tästä maailmasta koskaan tiedä. Ties vaikka Chilessä nähtäisiin...

  ReplyDelete
 4. Onnea, ja kaikkea muuta mukavan antoisaa uudelle työllesi. Ja tungeksikoon paljon opinjanoisia motivoituneita oppilaita kurssillesi!

  ReplyDelete
 5. Onnea, ja kaikkea muuta mukavan antoisaa uudelle työllesi. Ja tungeksikoon paljon opinjanoisia motivoituneita oppilaita kurssillesi!

  ReplyDelete
 6. Olematon, I hope it's not chilly in Chile, f we go there.

  Leonoora, tuo "tungeksiminen" hymyilyttää. Italian alkeisiin tungeksi aikanaan työväenopistossa aina niin paljon väkeä että tuolit eivät riittäneet. Sama ilmiö ei vaivaa nettikursseilla :)

  ReplyDelete
 7. (du får en liten utmärkelse i min blogg :)

  ReplyDelete
 8. koska blogisi ilahduttaa ja herättää aina ajatuksia
  (nauti vain ja laita tuo seinälle :)

  ReplyDelete
 9. Kiitokset vielä kerran. Laittaisin seinällle jos ehtisin ja osaisin linkittää. Talletan nyt vain mieleen. Mielissäni:)

  ReplyDelete
 10. Jag har också en liten utmärkelse till dig i min blog: http://kimmonkamera.blogspot.com/2008/01/sain-kukkia-ja-kunniamaininnan.html

  ReplyDelete
 11. (ei tartte linkitelläkää, jos seh unohtanut,
  kopioit vain kuvani,
  mut ei sekään tärkeetä)

  ReplyDelete
 12. Kiitos Kimmo! Kävin jo aikaisemmin ja jätin kommentinkin :)

  Fantastinen päivä kun näin itseni linkitettynä kahteen arvostamaani blogiin; Hannelen ja Kimmon sivuille!

  ReplyDelete
 13. Anonymous5:20 pm

  Minä sitten tykkään tuosta tuunata-verbistä. Taitaa tulla perusmuodosta tune.

  ReplyDelete
 14. Anonymous5:23 pm

  Hih! Niin, että tämä anonymious tuossa yläpuolella ^ olen minä, m, kun en oikein hokannut täytellä valikkoja oikein, että olisin päässyt esiin omalla nimelläni ja URL:lla. (sinulla on uudenlainen kommenttilaatikko sitten viime näkemän)

  t. m

  ReplyDelete
 15. Hei anonyymi M :)

  Näppärästi esitetty nuolella "tuossa yläpuolella", mistäs tuommoisen nuolen löytää... jaa, etsin myöhemmin.

  Minä en aluksi voinut sietää sanaa "tuunata", kun luulin että se on "duunata" muka hauskasti maalaistettuna. Kun tajusin että se tulee sanasta "tune", aloin sietää sitä paremmin :D

  Ai jaa, kommenttilaatikko taitaa tosiaan olla uudenlainen, mutta kirjautuneena pääsisit helpommin kommentoimaan. Luulen.

  ReplyDelete
 16. dona = utföra olika småsysslor, greja, ordna

  ReplyDelete
 17. iha ruattalainen sana :)

  ReplyDelete
 18. "Greja" - tuosta sanasta olen aina tykännyt! Och du gillar grejer, har många i dina bilder :)

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.