Friday, January 11, 2008

WHITE & BLANC

 • A great nature documentary on French television. TV 5 esitti kertakaikkisen upean luontodokumentin kylmien lumimaisemien eläimistä ja niiden selviytymiskeinoista. Upea kettu joka saalisti hyppäämällä ilmaan ja sukeltamalla pää edellä koloon maassa. Aluksi vain ihailin luonnon ja eläimien kauneutta. Pientä kauhua ja kuvotusta seurasi kun isommat eläimet söivät pieniä. Saukko pureskeli elävää nahkiaista jäällä. Huh huh.
 • Siirryttiin tundralle tarkkailemaan pelkästään valkoisia eläimiä. L'ours blanc, valkokarhu eli siis jääkarhu, valkoinen kani, joku vuohen näköinen vuoristo-otus, valkoinen kettu - oliko se nyt sitten napakettu? Se on tuossa kuvassa jonka telkkarin kuvaruudusta eilen räpsäisin. Ohjelma oli pienoinen elämys. Myös siitä syystä että se oli ranskaksi, mutta ennen kaikkea esteettisyytensä ja jännittävyytensä ansiosta.
 • Voi sitä näkyä kun taivas melkein peittyi valtavasta hanhiparvesta. Ja sitä kun valkoinen pöllön näkoinen olento laskeutui nappaamaan maasta hiiren tai vastaavan otuksen. Rouskis rouskis. Välillä näytettiin maisemassa värjöttelevää kameramiestä eskimotamineissaan.
 • Tällä Etelä-Suomessa sataa nyt vettä. Teiden varsilla on lunta.
 • Bytheway, Teide on Espanjan korkein vuori Teneriffalla. Se voisi olla aasinsilta johonkin, mutta minua kaivataan muualla...

6 comments:

 1. Kiva blogi sinulla. Käyn joskus lueskelemassa mukavia kirjoituksiasi. Olen joskus itsekin kieliä opiskellut ja minusta on hauska lukea kommenttejasi eri kielillä. Täytyi nyt jättää kommentti kun laskurissasi on tasaluku 72000! Onnea kävijämäärästä!

  ReplyDelete
 2. Hei Sirpa

  Minuakin aina riemastuttaa tasaluku, tai joku 999 tyyppinen. Kiitos ystävällisestä kommentistasi. Se oli mukava saada :)

  Have a good weekend
  Buon finesettimana

  ReplyDelete
 3. Hih, ja Teiden varsilla on lunta, ainakin huipulla:) Luonto-ohjelmia katselee mielikseen, kun vähän suodattaa niitä selostuksia joistakin...

  ReplyDelete
 4. Ranskalaiset ilmeisesti taitaa luontokuvauksen. Kun noin kuukauden kuluttua tulee ensi-iltaan Luc Jacquetin Kettu ja tyttö kannattaa se ehdottomasti käydä katsomassa!

  ReplyDelete
 5. Luonnon ystavana - postauksesta ja televisio - ohjeklmastasi paatellen, suosittelen elokuvaa Into the Wild. Siina luonnon ystavan silma saa nauttia kauniista luontokuvista. Kaunista katseltavaa. Elokuvan tarinakin on melko mielenkiintoinen.
  Je te le conseille Rita!
  Bonne semaine à toi!

  ReplyDelete
 6. Kiitos teille käynnistä, Invivääri, Anna-Riitta ja M'man ja luontoelokuvien kannattamisesta :)

  Jos telkkarin luontodokumentit ovat upeaa katseltavaa, nuo mainitsemanne leffat elokuvateatterin valkokankaalla taitavat olla ihan järisyttävä elämys pienelle ihmiselle!

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.