Thursday, February 28, 2008KOMPASTUI ROTWEILERIIN

Pride goes before a fall. Ylpeys käy lankeemuksen edellä.

Fall in love.  Not the same sort of falling.  Ylpeänä lankeamisen voisi esittää kotivideona ja lavastaa kun joku kävelee polleana ja kompastuu rotvallin reunaan. Hah, tuttavan tuttava oli reagoinut hassusti kun joku puhui rotvalliin kompastumisesta. Ei tuntenut sanaa, ja tarkensi hämmästyneenä "jaa että joku kompastui rotweileriin?" Nykyään voi kyllä kompastua maisemassa mäyräkoirien riekaleisiin.

Bloggari Utuinen mietti yhdessä postauksessaan englannin kielen putoamisia, kuten fall in love ja fall asleep. Minusta ne ovat paremminkin kaatumisia, mutta mahdoton sanoa. Olisipa kiinnostavaa saada englanninkielisten ajatuksia asiasta.  Om man faller på samma nivå eller inte. Voi olla että heidän ajatuksensa eivät ole näiltä osin niin eriytyneitä kuin suomenkielisten.

Omena ei kaadu kauas puusta. What? Hän putosi liukkaalla jäällä. Jaa mitä? Mihin? Avantoonko? 

Ei siitä ole kauan kun kuulin erään argentiinalaisen selittävän suomeksi kantositeessä olevaa kättään: "Minä putosin." Hän oli kaatunut portaissa.

Äh, maito putosi pitkin pöytää. Tiedättekö mitä? Nyt on niin että aivoni hylkivät tätä suomen kielen ilmausta: Maito kaatui lattialle. Se on silti oikeaa suomea. Kai. I think. On jotenkin paljon luontevampaa ajatella että I spilt the milk, läikytin, läikkyi, roiskui...

Oh well. No use crying over split milk. Or spilt milk for that matter.


4 comments:

 1. You made my day with this entry. Kiitos.

  ReplyDelete
 2. Kiitti tervetulleesta kommentistasi, Laura:)

  ReplyDelete
 3. I don't know the words but the tree-picture's v pretty!

  ReplyDelete
 4. Well hello Gledwood

  We've had some snow, but mostly rain, or neither.
  See the snow on the branches in the picture? On one wintery day I took some pictures to prove that we have seen the winter, albeit briefly :)

  Thanks for visiting Finland.

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.