Wednesday, March 12, 2008
I managed to get both of them! Jee, onnistuin nappaamaan kuvan molemmista! Vikkeliä vilistäjiä. Due scoiattoli. Two squirrels. 

Jos pidätte autoista, kannattaa piipahtaa Carrizon blogissa hänen Opeliaan ihailemassa. Hän on myös hiljattain laskenut blogimaailman vesille suomalaisia kirkkoja esittelevän kuvablogin. Sinne pääsee hänen sivulinkistään.

Katselin aamulla Italian TV:stä uutiskatsausta jossa näytettiin autosatoa. Voi vautsi voi VAUTSI sitä uutta Lancia Deltaa! Paljon en tekniikasta ja teknologiasta ymmärrä mutta sen tiedän mistä pidän. Muotoilusta, insinööritaidosta, tyylistä, virtaviivaisuudesta, kekselisäisyydestä. I cavalli, hevosvoimat, sì.

Fiat 500 esillä, kuinkas muuten? Samaten Alfa Romeo. Oi miten luontevaa kuulla se sanottuna italiaksi alfa ro MEE o. En voi tottua kuulemaan sitä ROO meona. Samaten olisi aivan hullua yhtäkkiä kuulla BBC äännettynä bee bee see. Hih. It's the BBC, you see.

Totta vai vitsiä mutta todelta kuulostaa tämä anekdootti: Tyttö vastasi puhelimeen ja kirjoitti viestilappuun pomolle "Lassi ettii kanoja". Puhelu oli tullut firmasta Lassila et Tikanoja. Aika hauska.

Ääntäminen ja hyvä ulosanti ovat tärkeitä ja viestintä on taitolaji. Puhelinlinja ei aina häiriötön.

4 comments:

 1. niin, ja appiukkoni, mieheni ja poikani nimi on Uno :)

  ReplyDelete
 2. Se on hyvä nimi; ykkönen :D Italiassa oli vanhaan aikaan tapana isolapsisissa perheissä nimetä eka poikalapsi Primoksi = ensimmäinen. Uno voisi olla samaa sarjaa. Naisen nimi Una on myös olemassa. Unosta tulee nykyään kyllä usein Fiat mieleen.

  ReplyDelete
 3. Ups, kiitos van maininnasta, c'è duecento ottanta cavalli nella mia automobile. Ei varmaan mennyt oikein italiaksi.

  Autot muuttuvat nyt sellaista vauhtia, että sitä ei ole aiemmin nähty. Jokainen autotehdas kehittelee vähäpäästöisiä autoja uusilla herkuilla rohkeilla muotoiluilla.

  Oravakuvasi olivat hyviä. Itse en ole niitä saanut, sillä ainakin täällä päin ne ovat kovin arkoja ja heti epäilevät mitä nyt kun kameran ottaa esille.

  Tänään varmaan voit paremmin - ¡lo espero!

  ReplyDelete
 4. Kiitos itsellesi minun linkittämisestäni, Carrizo!

  Meni se melkein oikein. Tarvitaan ci sono kun seuraa monikko. Sama systeemi kuin englannin there is, there are.

  Meikäläiset oravat eivät vaikuta aroilta, mutta kylpevät varpuset lentävät heti takaisin pensasaitaan kun vetäisen kameran esiin.

  Sí, estoy mejor :) Gracias.

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.