Saturday, April 12, 2008

KAIKENLAISTA KIVAAAn extremely busy day yesterday, and another one of those today...  Work AND play. I'm happy to say. 

Eilispäivään mahtui vipinää, tohinaa, työsuoritusta, rutiinia ja tavallisuudesta poikkevia asioita. Samaa voin ilokseni sanoa tästä päivästä, joskin toivon että aikataulu ei ole niin hektinen kuin eilen. Ei sovi hämäläisille.

Toissapäivänä siivooja tekstasi ja kysyi haluanko ylimääräisen siivouksen eilen perjantaina koska hänelle tuli peruutus. Tekstasin "tervetuloa" ja ryhdyin tuulispäänä pistämään asuntoa asianmukaiseen kuntoon. Käsipainot pois lattialta, vaatteet kaappeihin, kylpyhuoneen hyllyt voidepurkeista vapaiksi...

Perjantai on se päivä jolloin teen nettikurssilaisille viikon tehtäväsuorituksista ja kulloinkin harjoiteltavasta aiheesta koosteen, isolla ajatustyöllä, ja sitä pakersin ja väkersin kaiken muun ohessa, kunnes se oli myöhään iltapäivällä vihdoin valmis lähetettäväksi. Siivooja toi 6-vuotiaan pikkutyttönsä mukanaan meille ja piipahdin tytön kanssa kävelylle puolenpäivän jälkeen. Siinä vaiheessa pääni kaipasi tuuletusta. Olin työt aloittanut jo aamuyöstä kuten tavallista. 

Siivous innostaa. Upeaa saada paikkoja kuntoon. Raivasin työhuoneeni avohyllyistä papereita ja tavaraa ulos pieneltä alueelta jotta siivooja pääsi hyllyt pyyhkimään. Kun päivän mittaan lajittelin ja asettelin kaiken takaisin, saatoin todeta että siistiä tuli! Tänään tunsin eilisen huhkimisen lihaksissa. Selässä ja hartioissa kipua. Aikamoinen urakka minkä siivooja suoritti kahdessa ja puolessa tunnissa. Ravisteli kaikki matotkin. Kyllä nyt on raikasta.

Jos kukaan sattuu tietämään edullista kirjanpitäjää pääkaupunkiseudulta, hihkaiskaa. Siivoojani kaipailee kuulemma semmoista.

Tänään olen tehnyt töitä pois tieltä saadakseni lopun päivää vapaata. Iranilainen ystäväni Elina tulee meille. Teemme ruokaa ja opiskelemme. Hän opettaa minulle persiaa, minä hänelle espanjaa. Siitä tulee tosi kivaa! Hauskaa! Khandedar! 

Ahkeruus on ilomme. Sanonta on totta.  Sopii eiliseen siivoukseen, jossa avustin, ja sopii tulokselliseen opiskeluun.

Kiitos kaikista kommenteista. Näiden kiireisten päivien aikana en ole kunnolla ehtinyt vastailla, mutta kaiken olen lukenut. Mukavia kommentteja. 

7 comments:

 1. Sitä on ilmassa täälläkin.
  Mutta niin on tähän vuodenaikaan myös hiekkapolyä, jota tuuli kuljettaa joka paikkaan.

  Siivousta olen minäkin muilta puhteiltani ehtiessä harrastanut.
  Sehän ei ole ehtymätön luonnonvara.
  Pesin jo, ja asettelin kaikki paksuimmat toppa- ja villavaatteet kesävarastoon. Saa nähdä mitä siitä seuraa? Tietysti hyinen takatalvi!
  Tekee mieli hypistellä jo kesäkarderoopia, joka kylläkin on vielä talvitelakalla.
  Eihän siihen ole kun reilu pari viikkoa, kun ainakin entisinä hyvivnä vappuina sai oikein luvan aloittaa kesä ja sonnustautua kesämekkoon, nilkkasukkiin ja tennareihin.
  Nykyään räntäsateessa se epäilemättä laskisi tunnelmaa vapputoreilla! Sinihuulisena hytisten, hiukset jääpuikoilla ei kesämieli oikein ota onnistuakseen.

  ReplyDelete
 2. Vaikka mistäpäs tuon voi tietää vielä. Voihan olla, että hikoilemme vappuna helteessä terasseilla viilentävää juomaa nauttien :D!

  ReplyDelete
 3. Hei Leonoora! Yhtenä ainoana vappuna muistini mukaan oli ihan kuin kesäpäivä 90-luvulla, mutta tavallisesti pitäisi olla sen verran viisas että ei väkisin yritä kesävaatteissa olla vapunpäivänä.En tiedä mistä väki on saanut päähänsä että 1.5. pistetään kesätamineet ylle :D Siinäpä on sitten sisäinen villapaita tarpeen.

  ReplyDelete
 4. Kiire on niin helppo selitys, eikös?

  ReplyDelete
 5. Moikka Rita, piiitkästä aikaa! Muistatkohan ex-thiireä? Olen avannut uuden blogin, tervetuloa vastavierailulle :D

  ReplyDelete
 6. Kevätsiivoushan ihan paikallaan.

  ReplyDelete
 7. ISOPEIKKO: Kyllä vaan. Myös hyvä tekosyy. Sopii itsepetokseen ja muuhun. Usko että tiedän koska olen opettaja, ja kuulen kurssilaisilta syitä laiminlyönteihin tämän tästä :)

  Mutta ---

  Tässä postauksessa kirjoitin päiväkirjaa. Uskoakseni totta. Vannomaan en mene :D

  TARU: Tottahan Thiiren muistan ja meidän Ihanat naiset - blogin, vaikka siitä taitaa olla jo kohta pari vuotta...! Tulen käymään :)

  HANNELE: Siivousinnostus on saanut minut valtaansa eikä olisi voinut parempaan aikaan osua kuin kevätsiivoukseen.

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.