Friday, April 18, 2008

MINULLA ON UUSI KAVERIEvery household needs a toychest or two.  Un cestino per i giocattoli.

Lelulaatikko on hyvä olla olemassa.  Olen saanut 6-vuotiaan kaverin. Se kävi näin. Ensin otin siivoojan nimeltä Piia. Sain piian, ups eikun Piian, joka alkoi käydä kerran viikossa. Viime viikolla hän otti tyttärensä Roosan mukaan.  Ehdotin tytölle kävelylenkkiä koska olin juuri sellaiselle lähdössä. Kävelimme, hyppelimme ja laukkasimme lähikaduilla, ja Roosa teki liidulla muutaman katupiirroksen. 

Tänään Roosa tuli taas äitinsä mukana. Lelulaatikkokin oli tarjolla, mutta enemmän taisi meikämantan seura innostaa. Menimme ulos, näytin joen ja sillan josta voi katsella sorsia. Vietimme vähän aikaa leikkipuistossa jossa oli liukumäki. Roosa halusi leikkiä piilosilla oloa ja keksikin hirmuhyvän piilon yhdestä uimakopista. Se oli sellainen josta ihmisen jalat näkyvät normaalisti, mutta hän oli istunut penkille ja nostanut jalat ylös. Melkein tulin huiputetuksi, mutta kohta keksin konnuuden. 

Takaisin tullessa leikimme seuraa johtajaa. Minun piti pyöriä, koikkelehtia ja elehtiä kuten edelläni kulkevat johtaja. Lopun matkaa "johtaja" halusi kulkea sokkona, pää takillaan peitettynä, kun minä talutin häntä eteenpäin. Roosa piirsi laattoihin meidän oven eteen ruutuja. Hyppäsimme hetken ruutua ja tulimme takaisin sisään. Aikaa oli enää yhden palapelin kokoamiseen, ja sen jälkeen Piia olikin saanut siivousurakan valmiiksi.

Uusi kaverini halasi minua eikä olisi halunnut poistua, mutta pakkohan se oli... Ensi viikolla sitten uudelleen. 

Juttu on näin: kannattaa olla lelulaatikko valmiina. Koskaan ei tiedä kuka tulee käymään. Se voi olla joku kiva lapsi.

5 comments:

 1. Lähetänkin neljä penskaani sinne :)

  ReplyDelete
 2. Kaikki vaan tänne viihtymään :D

  ReplyDelete
 3. Voi kuinka suloinen juttu:) Minulla on keittiössä yksi alalaatikko varattu pienimpien vieraitten tarpeisiin - siellä on leluja ja terättömiä keittiökaluja, jotka jaksavat pienimpiä kiinnostaa. Vain yksi äiti kielsi antamasta niitä lapselleen - sanoi, että sitten se on kotonakin aina kauhojen ja kapustojen kimpussa;)

  ReplyDelete
 4. INKIVÄÄRI: Joskus on ihan hassua seurata mikä mitäkin pikkuihmistä kiinnostaa, mikä lelu tai mikä leikki. Kauha voi viehättää enemmän kuin hieno lelu. Olisin tuon mainitsemasi äidin sijassa ehkä mieluummin ensin katsonut miten käy ja hommannut jälkikasvulle pari vanhaa kauhaa jos kiinnostaa. Tuntuu olemattomalta huolenaiheelta, vaikka tajuankin että äidit voivat olla helisemässä kaikkien pyyntöjen ja pyrkimysten edessä... Kielteisyys ja pirujen maalaaminen seinille voi olla siitä seurausta, mutta parempiakin taktiikkoja on olemassa. Esimerkiksi harhautus :)

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.