Saturday, October 18, 2008

Hymiö, naurio ja hikiöIhmeellistä vihreyttä lokakuun 18. päivä.  Räpsin kuvia kävellessäni. Lenkki jäi lyhyemmäksi kuin tavallisesti. Tuuli haittasi. Puoliso meni golfia pelaamaan, eipä siinäkään tuuli välttämättä eduksi ole.  

Sain aamulla seuraavat nettikurssien osuudet valmistelluiksi ja lauantaiaamun puhelinopetuksen pois tieltä ennen ulkoilua. Nytpä voin bloggailla, ja lounasta alkaa tuumailla. 

Tulin ostaneeksi jotenkin mauttomia tomaatteja viimeksi. Mistähän voisi tietää onko tomaatti maukas vai ei? Eihän niitä voi koemaistaa kaupassa niinkuin jotkut maistavat viinirypäleitä. 

En ole pitänyt tapana, mutta olisi ollut eduksi pari päivää sitten maistaa viinirypäleitä. Ostin nimittäin erehdyksessä vanhanaikaisia kivellisiä rypäleitä. Hohhoh että on hankalaa kun on tottunut kivettömiin. Joo, sanokaa vaan vapaasti että ei meidän nuoruudessakaan ollut ja aina pärjättiin. Hah hah. 

Yksi oppilaani lähti lomalle pari päivää sitten. Taisi olla korkea aika. Tunnilta lähdettyään hän palasi soittamaan ovikelloa ja palautti kenkälusikan jonka oli epähuomiossa ottanut mukaansa. Nauroimme ovensuussa ja hyvästelimme uudelleen. Kohta ovikello voi uudelleen. Hän oli unohtanut englannin paperit tänne. Loma on selvästi tarpeen.  

Yhdeltä toiselta oppilaaltani sain hauskan hymiön. Hänen sähköpostiohjelmansa valikosta voi poimia erilaisia, ja hän liitti lähettämänsä englannin tehtäväsuorituksen perään punanaamaisen hikoilevan hymiön. Niin huvittava että otin sen itsellenikin talteen. 

Hymiö on englanniksi a smiley. Eikös sitä käytetä yhteisnimityksenä noille kaikille ilmeille? Hiukan outoa, koska siten nauravan hymiönkin nimi on hymiö vaikka sen pitäisi kaiken järjen mukaan olla naurio. Hikoileva olisi sitten hikiö. Onko muita ideoita? 

12 comments:

 1. Itkiö, huolio, harmio (tai ärsiö) ja tylsiö? Ja jos vähän positiivisempia myös: virniö ja (silmän)iskiö. Ehh.

  ReplyDelete
 2. Heh, hihityttävä ajatus, joka aiheuttaa aatosten tulvion, vaimikäsenytoli;) Kiroileva olisi kiriö ja päätään seinään hakkaava hakkio, pussaava pusio tai pussio ja halaava halio, tasajalkaa hyppivä olisi sitten hyppiö tai pomppio - ehhh, olisihan näitä:D

  ReplyDelete
 3. Katio ja inkivääriö: Nuo ovat niin hauskioita että ulvon täällä nauriosta :D :D :D

  Ärsiö ja pussio - hah haha hhaaa!!!

  ReplyDelete
 4. Ärjiö, karjio, vihiö, murjiö, häpiö

  ReplyDelete
 5. Miten olisi nauris.

  ReplyDelete
 6. smilis on hirmu vanha käsite, happamillekin.

  ReplyDelete
 7. virniö tai halaava Dansku?

  ReplyDelete
 8. UTUKKA: Hahaa, hyviöitä ovat! "Häpiö" - Lumikki ja seitsemän häpiötä :D

  LEONOORA: Aivan :D

  EERO: Toden totta nauris tulee ekana mieleen nauriosta, ja sitten tokana ruotsinkielen -is- päätteiset sanat, vähän niinkuin roskis :)

  HANNELE: En ollutkaan törmännyt hymiösanastoon ruotsiksi. Smilis on siis samalla mallilla kuin bästis ja tjockis.

  DANIEL: "Virniö" - hah hah! Halio sullekin!

  KYLLÄPÄ KOMMENTOIJILLA LANTTU LEIKKASI. ABLODIT JA ISOT NAURIOT!

  ReplyDelete
 9. Katkio-naurio!

  (nauraa katketakseen)

  ReplyDelete
 10. OBEESIA: Hah hah :D Tosio hyviö!

  ReplyDelete
 11. Onhan persiöt tuttuja.
  http://uusi.ihmiskunta.org/index.php?option=com_content&view=article&id=394:muistutan-persioeistae&catid=67:ja-sitten-toisaalta&Itemid=34

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.