Friday, October 17, 2008

PerjantaipirteyttäPahuksen mukava perjantai. Puoli neljältä ylös, nettitehtävien tarkastusta, meilailua, perjantairaportin hiomista, eka englannin oppilas 8.30, sitten toka. Sen jälkeen italiaa puhelinopetuksena, mikä oikein tosissaan piristi muutenkin pirteää perjantaita. Sain englannin nettitehtäväkurssin perjantaikoosteen lähtemään kurssilaisten meileihin jo aamupäivällä.

Puoli 12 pääsin lähtemään kävely- ja kauppareissulle. Pikkutyttö puhutteli minua kadulla. Ei hänellä mitään asiaa ollut. Hän kysyi miksi minulla oli kuulokkeet korvissa. Sanoin kuuntelevani ihanaa musiikkia. (Persialaista tänään) Hän kertoi menevänsä kaverilleen. Heilutimme toisillemme. Hiukan ihmettelin tätä erikoista iloa, mutta sitten keksin selityksen. On syyslomaa koulusta, hänellä ehkä vanhemmat töissä ja hän kaipasi jonkun aikuisen tukea. 

Kaupassa pääsin yhden pienokaisen tukitädiksi. Pakkasin ostoksia reppuuni kun rattaissa istuvan pikkutytön äiti joutui palaamaan takaisin jotain hakemaan ja jättämään tytön yksin. Tyttö aikoi ryhtyä itkemään mutta kohtasi katseeni ja rauhoittui. Ehkä 1.5-vuotias. Hymyilimme toisillemme ja pallero oli ihan tyytyväinen koko ajan kun pakkasin tavaroitani. 

Ihmeellinen vetovoimani jatkui kadulla. Isohko musta koira pisti kuononsa hihaani kiinni vastaan tullessaan. Se oli niin hauskaa että ihan hihkaisin ja koiran emäntäkin hymyili. 

Palasin kotiin ja huomasin että ILONA ry:n keräykseen jättämämme tavarat oli noudettu postilaatikkomme alta. Olimme pistäneet kolmeen säkkiin vaatteita ja astioita ynnä muuta. Vanha nelikoloinen lettupannukin jouti keräykseen kun meillä on nyt 7-paikkainen. Hyvin se muuten johti lämpöä, joko kerroin? Se on isompi kuin levymme, joten tuli epäilys että josko kuumenee kunnolla. Verraton ostos. 

Keräyksen ansiosta tuli lisätilaa ja väljyyttä muutamille hyllyille, ja Ilona ry pääsee auttamaan vaikeassa elämäntilanteessa olevia, kuten heidän esitteessään sanoo. 

Kello on puoli kaksi. Perjantaipirteyteni jatkuu. Menen keittiöön laittamaan itselleni lounasta. Aion syödessäni katsoa TV:stä saksalaista sarjaa, mikä sen nimi nyt olikaan, Lemmen luritusta?16 comments:

 1. what happened to the other one?

  ReplyDelete
 2. wow, very special, i like it.

  ReplyDelete
 3. Mikä ihana päivä!

  Stig in på tvättäkta kalvdans och sysyltad lingonsaft ikväll ni har tid i helg!

  ReplyDelete
 4. im your favorite reader here!

  ReplyDelete
 5. Mini skid loader: The other what?

  Daniel: Heh, hauska puolukkapostaus. Tykkäsin :)

  ReplyDelete
 6. Tuli itsellekin sellainen hyvä olo tätä lukiessa. Kaunista ja pirteää päivän jatkoa edelleen!

  ReplyDelete
 7. Mukavia kohtaamisia! Minun vetovoimani kohdistuu mummuihin ja pappoihin, he tulevat aina juttelemaan kanssani, kun kävelen kotikulmilla. Se on minusta kotoisaa ja mukavaa ja mielelläni vaihdan muutaman sanan. Erityisen ihana oli mummu, joka toivotti minulle siunausta, kun kuljin kärryjen kanssa kodin nurkalla.
  Mukavaa viikonloppua!

  ReplyDelete
 8. ELEGIA: Sittenpä ei ollut mikään turhanpäiväinen postaus :) Kiitos sinulle.

  KATILEIN: Olet onnekas kun voit olla lasten, mummujen ja pappojen kanssa. Se on sitä elämisen laatua :)

  Kiitos toivotuksista teille molemmille, ELEGIA ja KATILEIN. Tulen pistäytymään...

  ReplyDelete
 9. Voi että tulin hyvälle tuulelle - juuri tuollaisia tätejä tarvitaan, joilla on aikaa sanoa sana ja hymyillä hymy lapselle:) Sellainen haluan itsekin olla ja olenkin - lapset ovat ihania.

  ReplyDelete
 10. Kiva, kun pistäydyit! Minäkin katson välillä tuota Lemmen luritusta (olisi muuten hauskempi nimi, kuin Lemmen viemää). Tekee hyvää kielitaidolle ja nautin sarjan kauniista eteläsaksalaisista maisemista.

  ReplyDelete
 11. Kaunis sammaleinen kivikkoreuna.

  ReplyDelete
 12. Nyt siitä kissakylästä kuvia...

  ReplyDelete
 13. INKIVÄÄRI: Niin oletkin ! :D

  Aikaa ei hymyilemiseen ja parin sanan sanomiseen kulu juuri yhtään, ja siitä saatu positiivinen energia säästää sillä tavalla aikaa että kaikki tytö sujuvat hyvällä mielellä kuin tanssi.

  KATILEIN: Tulen toistekin pistäytymään. Laitoin sinut blogirullaani ja siitä näen milloin olet päivittänyt.

  Lemmen luritusta (Sturm der Liebe) aktivoi saksan kieltäni hyvin selvästi. Huomaan aina sitä katsottuani että saksaa on ajatuksissa. Jep, maisematkin ovat kauniita :)

  HANNELE: Sammal on sympaattista - niin ja samaten kivi. Kuva kotinurkiltamme.

  Mitä mukavin yllätys että pistit kissakylää blogiin :)

  ReplyDelete
 14. (Linkissä on enemmän tietoja ja kuvia kissakylästä, englanniksi, ehkä italiaksikin, en sitä tutkinut.)

  ReplyDelete
 15. OK. Kiitos. Sukellan sinne kun aamupäivän työt on selvät. Miau :)

  ReplyDelete
 16. Anonymous2:52 pm

  hei,

  onko sinulla ilona ry:n yhteystietoja? Eksyin sivuillesi kun yritin etsiä tietoa tästä kyseisestä järjestöstä..

  t. MIlja

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.