Friday, October 24, 2008

Kenkälusikka ja kakkulapio
Kenkälusikka, hah hah, eihän sillä voi syödä. Pieniä hysterian oireita vai mitä kun lenkkareita pistin jalkaan ja aloin kenkälusikalle nauraa? Olipa totisesti aika irrottautua töistä ja käydä ulkona. 

A shoehorn riemastuttaisi vastaavassa tilanteesssa englanniksi ohjelmoituja ajatuksia. Muistan kun ystävämme Jim alkoi nauraa kuultuaan kakkulapion nimen suomeksi. A cake shovel, ei sille voi mitään että lapioimisen ja lappamisen idea on himskatin hauska. Onkohan se englanniksi a cake shovel vai a cake spade vai molemmat? En tiedä muistanko, enkä muista tiedänkö. Kielitaito pursuilee. A cake slice on mielessä myös kakkulapion käännökseksi.

Eilen soitti joku ja kysyi onko venäjän opetusta. Melkein huojentuneena totesin että valitettavasti ei ole. Huojentuneena siksi että töitä on tarpeeksi. 

Nettikurssin perjantaikooste saatettu matkaan. Ei välitöntä kiirettä mihinkään suuntaan. Keittiö vetää puoleensa. Katson mitä voin lapioida jääkaapista lautaselle ja lämmittää mikrossa. Aion taas katsella Lemmen lurinaa ja pitää saksantaitoa yllä. Pieni harmi että sitä jäi erehdyksessä tallentamatta monta jaksoa. Eilen yritin päästä kärryille. Minne Robert on mennyt? Kuka tuo uusi Mike on? Jassoo, Helen on viimeinkin pistetty psykiatriselle osastolle... 

No, kyllä se siitä. Pääasia että kuulee saksaa kivassa muodossa. Auf Wienerschnitzel! Zum Wohl und zum Beispiel!5 comments:

 1. Kyllä minä lapion huolin jos tarjolla on suklaakakkua ; )

  ReplyDelete
 2. cake-slice

  Oiskohan tuo lapio yhtä skandinaavilainen kuin juustohöylä. Sitä kun syödään eri asioita eri tavoilla eri maissa.

  Englannissa ei koskaan oteta itse kattiloista, vaan emäntä tarjoaa valmiin lautasen jokaiselle. Tuskin siinä itse ruvetaan kakkuja lapioimaan... Eikä ne kakut aina saman näköisiäkään.

  ReplyDelete
 3. JONNA: Minulle myös lapio jos on mansikkakakkua tarjolla :)

  HANNELE: En ole tullut haastatelleeksi englantilaisia kakkulapio tiimoilta, paitsi yhtä miestä joka sanoi muistavansa lapsuudestaan että esineen nimi oli kakkulapio, en vaan muista oliko spade vai shovel :)

  Juustohöyliä on Englannissa nykyään, vaikka viikingit eivät niitä sinne vieneetkään.

  En usko että tuo kertomasi etiketti pätee joka huusholliin.

  Mitä tekemistä kakun ulkonäöllä on lapioimisessa? Onhan kakkulapioitakin eri näköisiä ja kokoisia. Ja miksi emäntä itse ei voisi lapioida kakkua muiden lautasille? En oikein ymmärtänyt mitä vastustit...

  ReplyDelete
 4. Olen syönyt englantilaisessa kodissa ja melko yleistä, että ei itse täytetä lautasta.
  Eikä itse kaadeta teetä kuppiin...

  ReplyDelete
 5. HANNELE: Minua on aina hiukan huvittanut, tosin myös viehättänyt, englantilaisten perinne kaataa vieraalle tee kuppiin, maito, myös sokeri jos toinen sitä käyttää.

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.