Saturday, October 11, 2008

MainoslahjuksiaMukava antaa oman firman tekstillä varustettuja kyniä oppilaille ja ystäville. National Pen lähetti viime vuonna erittäin edullisen tarjouksen ja tartuin siihen. Firmat suosivat promootiotuotteita yleensä ensisijaisesti mainostamistarkoituksiin ja asiakkaiden tyytyväisinä pitämiseen. Minä en ole toistaiseksi pyrkinyt mainostamaan.

Päinvastoin, edelleenkin pyrin pitämään matalaa profiilia jotta ei alkaisi työkuormaa kasaantua. Ei ihan helppoa, koska monet keltaisten sivujen tapaiset nettimainostajat ovat pistäneet mainokseni esiin ja sitten jälkikäteen soittelevat ja kyselevät haluanko maksaa palvelusta. 

Hupaisia tilanteita puhelimessa kun soittajat eivät tahdo millään ymmärtää suomea, eli sitä että en toistaiseksi halua enkä tarvitse julkisuutta. Yhdellekin yritin selittää että on noloa vastata kyselyihin kun ensinnäkin olen yksityishenkilöille liian kallis, ja toiseksi voin ottaa vain rajallisen viikkotuntimäärän opetusta, kolmanneksi opetan kotona eikä tänne mahdu ryhmiä, ja neljänneksi en voi täältä lähteä kesken työpaikan muualle kouluttamaan... 

Henkilö puhelimessa vaan totesi siihen että "eihän teidän ole pakko ottaa opetustyötä". Ei hän käsittänyt miten huonon vaikutuksen tekee vastata tiedusteluihin ei oolla, tai että en ole kiinnostunut antamaan tukiopetusta vastahakoiselle koululaiselle "jos äiti saa hänet ylipuhutuksi tunneille".

Noita soittoja tuli kesällä neljästä eri paikasta ja syksyllä vielä yksi viidennestä. Hyvä tietää että pääsee mainostamaan jos ja kun haluaa, mutta jos noita syntyy kuin sieniä sateella, häviääkö yksittäinen mainos lopulta sinne?

National Pen toimitti minulle tänä syksynä tilaamani lahjustuotteet kotiovelle. Eilen soi ovikello juuri kun olin lopettelemassa puhelinenglannin tuntia. Ovea avatessani sanoin lopetussanat oppilaalle, minkä jälkeen lähettipoika toivotti "hyvää huomenta tai good morning". Hih, kiva tavata ihmisiä jotka ovat tilanteen tasalla.


 

8 comments:

 1. Ihan huiputusta nuo nettimainostajat ja muut pikku puhelinluettelot. Minunkin pientä kääntämistä yrittivät. Ihan voit poliisi-ilmoitusen tehdä, huijareita, pieniä yritetään huiputtaa, älä koskaan lähde mukaan, maksaa satoja euroja.

  ReplyDelete
 2. Sano selvä lyhyt "EI" ja puhelin korvaan! Keskustelut voidaan käsittää "väärin" ja sanovat, että suostuit kokeilemaan...

  ReplyDelete
 3. HANNELE: Noissa on tosiaankin huijareita mukana, mutta asiallisempaakin ilmoittelua löytyy. Olen saanut jokusen asiakkaan netin kautta.

  Yhdessä hinta olisi ollut 90 euroa vuodessa, ja toisessa 40 euroa. Muista en kysellyt. Tai en kysellyt noistakaan mutta kertoivat :) Yhdessä vaiheessa kun opetusta oli vähän liikaa, teki mieli sanoa että maksan tuon summan jos poistatte ilmoituksen :D

  ReplyDelete
 4. Hello,
  It's a nice blog.
  Beautiful pictures.
  Good luck

  ReplyDelete
 5. Ei sinun tartte maksaa kellekään muulle netti-ilmoituksista. Minä olen ilmoittautunut sellaiseen, että kukaa kauppias ei saa soittaa kotiin. Puhelimessa ei saatehdä mitään päätöksiä,

  ReplyDelete
 6. Myyntimiehille/naisille lasken vaan luurin alas / lujaa tai hiljaa/ samantekevää. Linja poikki. The answer is NO.

  ReplyDelete
 7. DAVID: Thank you. Good to see you again :)

  HANNELE: Meidän puhelimessa on se myyntikielto. Siinä mielessä outoa että 5 puhelua on tullut tuota laatua. Onhan se myymistä.

  UTUKKA: Minä en mainittuun puhelimeemme yleensä edes vastaa - siinä on vastaaja - mutta kesälomalla tulin vastanneeksi. Olin kyllä aika
  lailla kiinnostunut parin soittajan jutuista kun heitä kuuuntelin ja haastattelin. Sain nettilinkin jossa saatoin käydä katsomassa sinne pistettyä meidän firman mainosta.

  Aika lailla samaa mieltä Hannelen kanssa että puhelimessa en ryhdy kauppoja tekemään.

  ReplyDelete
 8. Niille pitäisi sinun ehdottomasti sanoa, myyntietiikkiä vastaan.

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.