Sunday, October 26, 2008

Voi vihannes mikä äänestysilmaVesivärivaikutelma kuvassa, eikö totta. Yhtenä sateisena päivänä otettu. Ei niin sateisena kuin tänään. Voi vihannes mikä äänestysilma. Märkä ilma kävellä mutta minua ei haitannut kumisaappaissa. Mies totesi paluumatkalla että puntit ja sukat tuntuivat epämiellyttävän märiltä. Minulla kuivat jalat. Hihat hiukan märät, mutta eivätpähän pala. Noin tunti meni aamupyrähdykseemme.

Yhdet naapurit olivat aamuyhdeksän jälkeen samassa tarkoituksessa Malmin kansakoululla kuin mekin. Joutuivat käymään vuorotellen vaaliuurnalla koska koiraa ei päästetty sisään. Me hoidimme kansalaisvelvollisuuden sutjakammin. Aamulla oltiin vitsailtu että mitä jos ei osuta äänestyslipukkeen kanssa aukkoon. "Soh, soh, soh!" puoliso hassutteli sohivansa, ja hehe, oikeasti sitten sohaisikin kerran pari ohi ennen kuin lipuke lipui laatikkoon. 

Koululla oli ovimies, pahantuulisen, kyllästyneen näköinen heppu. Vastasi sentään hyvään huomeneeni. Toimitsija jolle ilmoittauduimme oli hyväntuulinen ja ystävällinen, samoin uurnaa vartioiva nainen. 

Talviaikaan siirtyminen meni sulavasti. Nukuimme tavallista pidemmät yöunet, en tiedä miksi, ja nyt vaan eletään kellon mukaan kuin mitään ei olisi tapahtunut. Eikä oikeastaan olekaan. 

Sään puolesta voisi tuumailla että eilen oli kesäaika, tänään talviaika, koska ilma oli vuorokausi sitten aurinkoinen ja upea, ihmisiä oli pihatalkoissa yhdellä jos toisellakin rivitaloalueella, ja nyt ollaan kuin erilaisella ilmastovyöhykkeellä. Edelleenkään ei tosin ole kylmää, mutta tänään ei saa tehdyksi pihatöitä. Hyvä että eilen puuhailin pihassa. Katkoin kukkavarsia, täytin kompostia. 

Pitäisi muuten piakkoin mennä tukanleikkuuseen. Tuli tuosta katkomisesta mieleen. 

Tänään tehdään kalakeittoa. Sadesäät ovat oivallisia keittopäiviä. Lohta ja kuhaa, tilliä. Ruisleipää. 

9 comments:

 1. Miten ihana syyskuva, näyttää kuin ruska olisi siellä parhaimmillaan. Äh, harmittaa kun en pääse käyttämään äänioikeuttani siellä, täälläkin olisi pääministerivaalit (sama kuin meillä presidentti) edessä, mutta valitettavasti en pääse äänestämään. :P Oikeaa vaalikautta, tämä syksy. Peukut pystyyn Obamalle reilun viikon päähän...

  Ihanalta muuten kuulostaa tuo kalakeitto ja ruisleipä... nam!

  ReplyDelete
 2. KAZZA: Olet varmaan poliittisesti paljon valveutuneempi kuin minä. En ole seurannut USA:n kampanjointia juuri lainkaan, enkä tiennyt että teillä on pääministeri pressan sijasta. Seurasin politiikkaa aktiivisesti vain Irakin kriisin kehittyessä ja sodan puhjetessa. PItäisi varmaan vähän alkaa pitää silmällä USA:ta kun jännitys tiivistyy. Hyvä kun muistutit!

  Kalakeitosta tuli maukasta. Söimme kumpikin kaksi lautasellista. Ei sitä voinut vastustaa :)

  ReplyDelete
 3. Meillä vaalitoimitsijat olivat ystävällisiä, mutta hyvin hyvin virallisia ja vähäeleisiä. Ihan kuin Kaurismäen elokuvasta. Nauratti niin paljon, että sen takia sohisin sen vaalilipun kanssa. Sitten menin ulos seisomaan vauvanvaunujen viereen ja mies meni äänestämään. Mies tuli äänestämästä peitelty hymy kasvoillaan. Häntä nauratti, kun hän muisteli erästä kirjaa, jossa kaverukset menivät äänestämään. Heidän ollessaan äänestyskopissa toinen huusi toiselle:"Millä numerolla sitä kokoomusta äänestetään?"

  Taidamme olla vähän väsyneitä.

  ReplyDelete
 4. Ei onneksi tarvinnut lähteä sateeseen tarpomaan, kun äänestin kauppareissulla ennakkoon - meillähän on täällä ennakkoprosentti Suomen korkeimpia, kun on iso kunta ja harvassa asukkeja:)

  Talviaikaan siirryimme vasta aamulla ja päivä tuntuikin tosi pitkältä8]

  ReplyDelete
 5. Meilläkin oli kalaa.
  Tosin uunissa paistettuna.
  Ja perunoita.
  Päälle suklaakakkukahvit... =)

  ReplyDelete
 6. TILLI on kalakeitossa mielestäni " a must". Teetkö kirkkaaseen liemeen vai maitoon? Lisään myös muutamia punapippurin siemeniä antamaan "ytyä". (Liekö se sitä "Turkin punaista pippuria"?)
  Aah, keitot ovat NIIN mielikuvitusrikkaita!

  ReplyDelete
 7. KATILEIN: Kiitos riemastuttavasta kommentista. Teillä taitaa olla samantapainen huumori kuin meillä. Miten hauska havainto tuo Kaurismäki!

  INKIVÄÄRI: Luulenpa että otan neuvosi seuraavalla kerralla ja menen ennakkoäänestämään. Järkevää.

  Sinulle tyypillistä positiivisuutta että päivä tuntui pitkältä. Oletan että tarkoitit sen positiiviseksi :)

  HALLATAR: Kala on mainio kaikissa muodoissa. Nam, suklaakakkua :) Meilläkin oli jälkiruokaa; kahvin makuista jäätelöä, eli sekin meni osaksi yksiin teidän menyyn kanssa.

  UTUKKA: Mies on meillä kokki; hänelle olisi kauhistus tehdä maitoliemi, eli kirkasta suosimme. Punapippuri kokematta, pitää miettiä. Olet oikeassa, keitot avaavat mahdollisuuden soveltaa ties mitä ideoita :)

  ReplyDelete
 8. Katken kuknvarret keväällä, suojaa kasvit paremmin ja joskus jää siemeniä linnuille ja jos lunta, niin kaunista.

  ReplyDelete
 9. HANNELE: Noin minäkin olen yleensä toiminut. Ajattelin tänä vuonna siistiä osan kukkapenkkejä jo syksyllä.

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.