Wednesday, October 08, 2008

Opettajakaverin kanssaOdottelin Kirsiä hänen koulunsa ulkopuolella syksyisessä auringonpaisteessa. Ovesta tuli ryhmä yläasteen poikia. Yksi kysyi minulta keskenkasvuisen välittömyydellä: "Kukas sä olet?" Hymyilin ja sanoin odottelevani englanninopettaja Kikkaa. Ulkovalvojaksi tullut miesopettajakin kysyin kuka olen. Vaihdoimme pari sanaa. Sitten hänen haukankatseensa havaitsi muutaman tytön kävelevän sukkasillaan koulun pihalla. "Takaisin sisään ja kengät jalkaan", hän määräsi. "Täällä on lasinsirpaleita." 

Kikka tuli ja lähdimme kävelemään upeasta päivästä nauttien. Sanoin että voisimme mennä meille koska minulla on huomenna helppo opetuspäivä jonka valmistelut olen jo tehnyt. Sitä paitsi jääkaapissa on ruokaa, toisin sanoen lounastakin on tarjolla. Kikka innostui ehdotuksesta ja iltapäivästä muodostui virkistävä. Ulkoilua, stimuloivaa keskustelua, ateriointia ja teenjuontia. 

Keskustelunaiheet poukkoilivat arkisista henkisempiin ja taas takaisin. Nyt tiedän kuka on Richard Dawkins, olen käynyt Kikan Facewbook-sivulla ja oppinut suurentamaan pikkuvideon koko kuvaruudun kokoiseksi. Kumma miten nopeasti muutama tunti voi hurahtaa, ihmettelin kun saatoin häntä pysäkille. Emme olleet katsoneet aikataulua. Ajattelimme nauttia ulkoilmasta ja jutella bussia odottaessa, mutta sehän tulikin heti kun pääsimme pysäkille. Ensi keskiviikkona voimme vielä tavata ennen kuin heillä vaihtuu lukujärjestys. Emmeköhän me jonkin ajan jatkossakin keksi, vaikka emme ehtisikään koko iltapäivää yhdessä hengailla. Kirsillä oli laukuntäysi kokeita jotka hän joutuu korjaamaan. Uh, muistan kokeitten korjaamisen niiltä ajoilta kun eri oppilaitoksissa opetin viittä kieltä... Mutta ei nyt puhuta siitä. Muuten tulee stressi, ja se on aikamoinen prässi. 


4 comments:

 1. Kokeitten korjaamisen pitää sisältyä työaikaan, ei mikään vapaa-ajan harrastus. Taito luoda kokeet, jotka voi korjata nopeesti.

  ReplyDelete
 2. Kikka ja minä ollaan aika tunnollisia, perusteellisia, harkitsevia ja hitaita. Myös äärimmäisen kiinnostuneita omasta työstämme. Minun työaikani on tavallaan aina ollut 7 päivää viikossa kellon ympäri, mutta en sitä aina työksi koe.

  Minulla oli kouluissa opettaessani kokemus että nopeasti laaditun kokeen korjaamiseen meni hirveästi aikaa ja huolellisesti laaditun saattoi korjata nopeasti.

  And bytheway, joillakin luokillani oli aikanaan 32 oppilasta, joille pidin sekä ranskan että englannin kokeet. Ja kaikki muutkin luokat ja koulut siihen päälle. Korjaapa ne sitten "työajalla". Heh heh.

  ReplyDelete
 3. Tunnollisuus ja fiksut kokeet eivät ole ristiriidassa. En sanonut, että fiksun kokeen teet nopeesti, fiksun kokeen KORJAAT nopeesti.

  ReplyDelete
 4. Hannele: Siis minun kokemukseni oli sen minkä kommentissani yritin sanoa. Silloin kun kouluissa opetin. Tuo keskimmäinen paragrafi kirjoituksessani.
  En väittänyt että sinun piti olla samaa mieltä.

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.