Wednesday, October 15, 2008

Puksun uumenissaTänä syksynä etsiessäni uusia kävelyreittejä kodin ympäristöstä, sukelsin Pukinmäen pientaloalueelle ja ihastuin. Nimensä mukaisesti mäkimaisemaa, nyt syksyn värittämää. Korkeammilta paikoilta hienot näköalat matalammille, laatikkomaisten kerrostalojen lomassa on hiekkateitä, puistoja, omakotitaloja, päiväkoteja, kouluja, jänniä rakennuksia. 

Kuvan pytinki on luullakseni päiväkoti. Katson tarkemmin kun menen uudelleen tuonne edellisen postaukseni kiviseen taideteokseen etsimään sen keskeltä aurinkokelloa. Italiassa asuva Sari yllätti. Hän kertoi asuneensa Pukinmäessä ja nähneensä nuo rakennelmat. Hän antoi vinkin että siellä on aurinkokello. 

Tänään en pääse uteliaisuuttani tyydyttämään koska menen vastakkaiseen suuntaan opekaveria koulusta vastaan Suutarilaan, mutta onpa sitten jotain kivaa tiedossa huomenna tai ylihuomenna.  Kiitokset Sarille!


12 comments:

 1. OIOI, aivan ihana talo!!

  ReplyDelete
 2. Daniel: Minäkin ihastuin :)

  ReplyDelete
 3. Rita, eiliseen kissajuttuun lisäys, että taistelin bloggerin kanssa tunnin ja minusta TUNTUU siltä että nyt siellä pitäisi olla William Blaken Tyger-runo!

  En hallitse näitä ihastuttavia ja taatusti varmasti toimivia ohjelmia. Ne eivät toimi minun pääni mukaan...

  ReplyDelete
 4. Päiväkoti... tuosta talosta tulee mieleen Turku ja 1950-luvun "päiväkoti", se täti lukitsi minut komeroon, jonkinlainen suljettujen ovien kammo vieläkin)

  ReplyDelete
 5. RIPSA: Kuten olet tähän mennessä huomannut, näin runon ja kommenteerasin. Sen jälkeen luin runon ääneen itselleni. Hih :) Kiitokset. Olisin sen kirjahyllystänikin löytänyt mutta olin kotoa poissa muutaman tunnin enkä ehtinyt etsiä. Palattuani havaitsin blogirullasta että olit päivittänyt ja kipaisin luoksesi!

  Bloggeriin olen nykyään kohtalaisen tyytyväinen, mutta on siinä ollut opettelemista. Kuvien postaaminen onnistuu joskue hetkessä, joskus saa kitkuttaa vaikka miten kauan.

  HANNELE: - kele että SUUTUTTAA tuommoiset päiväkodin tädit. Vanhemmat uskovat tätien huostaan kalleimmat aarteensa ja -tanan diktaattorit käyttävät valtaansa väärin :(

  ReplyDelete
 6. Harmittaa oikein kun ei ehdi seurata tarpeeksi blogeja, täällä olisi niin paljon kivaa nähtävää ja jänniä ihmisiä. Tuo talo on tosissaan kaunis. - Olen muuten viime kesänä yrittänyt Tiger-runoa kääntää minäkin; ei ollut helppoa.

  ReplyDelete
 7. Viime viikolla tuosta käveltiin ohi.

  Lapset leikkivät siinä labyrintissä, mutta piti hiukka valvoa kun oli aikast lasinsiruises kunnoss :(

  ReplyDelete
 8. (juu, kyllä äitini otti veljeni ja minut pois sieltä)

  ReplyDelete
 9. Kirjoitin vähän huolimattomasti sen kommentin; siis en asunut Pukinmäessä, vaan Tapanilassa, mutta seikkailin Pukinmäessä naapurin lasten kanssa...vähän monimutkainen tarina.
  Mutta eikö ole kiva aurinkokello!

  ReplyDelete
 10. Hienoja nurkkia! Myös edellisen kirjoituksen "rauniot" ovat kiehtovia.

  ReplyDelete
 11. MA-RIIKKA: Tykkäsin niistä blogikirjoituksistasi jotka luin. Harmi että et kirjoita enempää, mutta mitäs siitä määrästä kun laatua riittää :)

  OLEMATON: Äh, lasinsiruja... Jotkut eivät välitä yleisestä viihtyvyydestä, eivät sääli lapsia eivätkä lemmikkieläimiä. Mutta kiva tietää että olemme samoja polkuja tallanneet :)

  HANNELE: Hyvä tietää. Olikohan paljon muita lapsia joita paha täti ehti kiusata? :(

  SARI: Samoja seutujahan nämä ovat. Mukava tietää että olet täällä seikkaillut :)

  KATILEIN: Monenlaista kiehtovaa näkee ihminen jolla on silmää ja mielikuvitusta. Muutkin kuin lapset :)

  ReplyDelete
 12. (minä kait olin niin villi :)

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.