Thursday, November 20, 2008

Ajoista ja ajankohdistaAi joo, nythän on torstai. En ole aikoihin katsonut mitä Runotorstaissa tapahtuu. Harrastuskirjoittaminen jää väkisinkin pois, koska ammmatillista kirjoittamista on niin paljon. Verkkolehti Papukaijaakaan en ole saanut viikkoihin päivitetyksi. 

Nyt on omituisen paljon tullut kyselyjä kielikursseista. Marraskuu ei ole siihen tyypillinen ajankohta. Vaikka ei se kai niin outoa ole. Muutenkin ovat perinteiset rajat ja ajat murtuneet, eikä ainakaan nettiopiskelu ole kelloon eikä kalenteriin sidoksissa. Minulla on räätälöityä opetusta tarjolla ja senhän voi aloittaa milloin tahansa. Oman työpäiväni aloitin tänään kello 4 aamulla. Se sopii minulle. 

Nämä ovat tärkeitä työssä ja opiskelussa: Vireys, työskentelyrauha, keskittyminen.

Ei mutta nytpä piipahdan katsomassa Runotorstain ja Valokuvatorstain aihetta. Ehdin hyvin ennen puhelinoppilasta joka soittaa puoli yli kahdeksan...

11 comments:

 1. Vireys, työskentelyrauha, keskittyminen...

  Tja, opiskelin, vaikka perheessä neljä alle 6-vuotiasta.

  Töisssä tavallista "konttorimaisema" (kontorslandskap), sekin menee.
  Yläasteen luokissa oppilaat saavat kuunnelle musiikkia simpukalla, kun tekevät töitä.

  ReplyDelete
 2. HANNELE: Kukin tyylillään jos on valinnanvaraa. Omassa työssäni sovellan ja omille kurssilaisille suosittelen noita.

  Aina niihin ei pysty itse vaikuttamaan, mutta olen tehnyt parhaani luodakseni firmassani ihanteelliset olot. Huomaan heti miten keskittyminen rikkoontuu jos vaikka puhelinoppilaan oveen koputetaan kun hän on oppimistilanteessa.

  ReplyDelete
 3. Juuri se, että ei ole valinnanvaraa, monellakaan.

  ReplyDelete
 4. Paremmpi tottua tekemään töitä ei-ihanteellisissakin oloissa.
  Jopa kissakin oppii. Yksinäisen lankoni kissa niin arka, karkuun heti, kun vieraitakin tuli. Meidän suurperheisen kissa nukkui jopa lautojen päällä, kun niistä rakennettiin ja porattiin :)

  ReplyDelete
 5. HANNELE: Oletko lukenut tutkimuksia siitä miten jotkut ovat synnynnäisesti huonompia tai parempia keskittymään kuin toiset? Jotkut reagoivat jo pieneen meteliin kun toiset eivät huomaa vaikka tykillä ammuttaisiin :D

  Muistan kausia jolloin opetin oppilaitoksissa kun oli joku meluisa remontti seinän takana tai muussa kerroksessa. Otti voimille kun ei välillä saanut ääntään kuuluville. Sellaiseen en mene enää ikinä.

  ReplyDelete
 6. Voltairen Optimistinen Candide sai myös oppia että maailman ihanuus ei aina ole kirjojen mukaista.

  ReplyDelete
 7. Hah! Muistan :D Onkohan mulla se kirjahyllyssä...? Luin ranskan opintojen yhteydessä aikanaan.

  ReplyDelete
 8. Oppii, tottuu, joustaa, kapinoi, hyväksikäyttää, mukautuu, alistuu, tottuu oppimaan, oppii tottumaan, tuntee itsensä tai ei tunne

  ReplyDelete
 9. UTUKKA: Kivan keinuva loru tähän aikaan päivästä kun olen juuri poistumassa koneelta iltaa viettämään ja rennoksi heittäytymään :) (17.30 on kello)

  ReplyDelete
 10. Rita, olet oikeassa. Ympäristöllä ja olosuhteilla on suuri merkitys. Monille asioille ei aina voi mitään, mutta kaikelle, mille voi tehdä, olisi yritettävä.

  Mitä vieryteen tulee, minusta on mm. uskomatonta, että ihmiset eivät mene nukkumaan jos nukuttaa tai eivät syö, jos on nälkä. Eihän autokaan kulje senttiäkään, jos siltä loppuu bensa.

  Itse olen saanut lapset opiskeluaikana ja käynyt vielä iltatöissäkin. Ei voi sanoa, että kovin helpolla olisin päässyt, mutta kahdesta asiasta en ole silti tinkinyt koskaan: säännöllisistä aterioista (vaikka rahapula oli ainainen) ja säännöllisestä unesta. Ilman noita en olisi selvinnyt.

  Kaiken a ja o olisi että oppii kuuntelemaan omaa kehoaan. Tilapäisesti pitää ehkä joutua joustamaan, aina ei voi itse vaikuttaa.

  ReplyDelete
 11. kirlah, sinähän sen yksinkertaisen salaisuuden ilmaisit.

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.