Wednesday, January 21, 2009

Nainen tikkasi kuin ompelukoneMaailma seurasi Obaman virkaanastujaisia. Kaikki entiset presidentit paikalla kun senaattorista tehtiin USA:n 44. presidentti. Ensimmäinen värillinen. Jo oli aikakin. 

Erinomainen ulkoiluilma taas. Sen verran pakkasta että piristi, ei niin paljon että liikaa olisi kylmännyt. "Kylmää kuin eskimon ulkohuoneessa" lienee taaksejäänyttä aikaa. 

Toisaalta maailmassa on tapana edestä löytää mikä taakse on jätetty. 

Lumi pehmensi käyntiä tänään. Eilen tarvoin eteenpäin pienessä pyryssä jota ilmassa mutta ei vielä siinä vaiheessa maassa. Silmäkulmasta havaitsin kovaa vauhtia etenevän naisen joka tikkasi kävelysauvoillaan kuin ompelukone. Ne pitivät hassun tikittävää ääntä asfalttiin osuessaan. Käännyin vasemmalle enkä enää nähnyt häntä mutta kuulin Husqkvarnatikkauksen takaani. Kuvittelin miltä näyttäisimme tietokonepelinä korkealta katsottuna.

Söin äsken lounasta ja vilkaisin samalla mitä Lemmen viemää - sarjassa tapahtui. On se vaan outoa touhua kun aina mennään ravintolan keittiöön tärkeistä yksityisasioista puhumaan ja komennetaan työntekijät siksi aikaa pois. Miten on mahdollista että patojen ja pannujen äärestä voi noin vaan poistua? Eivätkö aineet juoksetu, kovetu, kuivu...? Eikö maito kiehu yli...? Saisi näytelmällisissä esityksissä jotain uskottavuutta olla, vai mitä?

4 comments:

 1. Elokuvissa se kastike on rekvisiittaa, ei haittaa vaikka sen jättää liedelle, sekin on rekvisiittaa. Hieno sana tuo rekvisiitta :)

  ReplyDelete
 2. Suurta onne uudelle presidentille, maailm on jotenkin muuttumassa parempaan suuntaan.

  (sehän on suuri teollisuus, muoviruuan teko filmeihin)

  ReplyDelete
 3. Suomalaisessa tv:ssä ei uskottavuutta juuri ole. Miten näyttelijätkin voivat olla niin kankeita, kuin teatterin lavalla? Kaurismäen leffat ovat ainoita, joissa olen nähnyt luontevia ja uskottavia suomalaisia hahmoja.

  ReplyDelete
 4. ISOPEIKKO: Vähän sääli ellei ihminen pääse eläytymään teatteriin kun pitää olla tietoinen rekvisiitasta, on meikän ajatus :)

  HANNELE: Kansakunta on saanut uutta toivoa. Se on hienoa.

  HELENA: Kaurismäkileffat aivan fantastisia. Hyvin harvoin katson mitään suomalaista mutta yksi Kaurismäki on videolla... Mies joka menetti muistinsa. Pitäisikin muistaa katsella se joku päivä :)

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.