Tuesday, January 13, 2009

Persikkapiiras



Nypi 100 gr jääkaappikylmää margariinia ja 6 dl vehnäjauhoja murumaiseksi seokseksi.

Liuota kahteen desilitraan lämmintä maitoa:

puolikas hiiva, 1 dl sokeria,  3 tl vanilliinisokeria ja 1/2 tl suolaa.



Yhdistä kummatkin seokset. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi jauhotetulla alustalla. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli reilu puolet pohjaksi ja vuoraa sillä voidellun piirakkavuoan (25 cm halkaisija) pohja ja reunat.



Lado pohjalle valutetut säilykepersikat. (Tai säilykepäärynät tai aprikoosit.) Ripottele väleihin rusinoita, päälle kanelia ja sokeria. Kauli loppu taikina kanneksi. Käännä reunat kannen päälle ja kiinnitä lusikan varrella kuvioiden. 



Voitele kohonnut kakku munalla ja paista alimmalla tasolla 175 asteessa noin puoli tuntia. Jos pinta tummuu liikaa, peitä lopussa leivinpaperilla.  (Koristele jäähtynyt kakku tomusokerilla.)



(Ohje Pirkka-lehdestä kauan sitten.)

10 comments:

  1. Täällä rupean leipoon tyttösten kanssa sämpylöitä ja täällä sinun blogissa näen mun herkkupiiraan. Auts pääsispä kauppaan ostaan persikkaa.
    Muutes missä sinä pidät noita englannin kursseja?

    ReplyDelete
  2. Hei Anna

    Itse tehdyt sämpylät kuulostavat maukkailta :)

    Tapaninvainiossa Pohjois-Helsingissä yksityistunteja, etäopetusta netissä ja puhelimessa.

    ReplyDelete
  3. Namin, nami, tuo pitäisi tosiaan laittaa, tykkään persikoista (mutta margariinia ei, aitoa voita olen käyttänyt koko ikäni. Nykyään suositellaan joka trveyslehdessäkin :)

    ReplyDelete
  4. Nam, onpa herkulliselta kuulostava ja näyttävä piirakka!

    ReplyDelete
  5. (du har en liten utmaning att hämta hos mej)

    ReplyDelete
  6. HANNELE: Takuulla tulee maistuva oikealla voilla! Tulen kipin kapin katsomaan haastetta....

    YEALIAN: Hitsin herkullista jo taikinana, heh :)

    ReplyDelete
  7. Charlotta5:02 pm

    Ihan tuli vesi kielelle tätä ohjetta lukiessa ja kuvia katsellessa. Kakku maistuu varmaan ihanalta!

    ReplyDelete
  8. Olet joskus tuota meillä syönytkin, väitän. Esim. tupaantuliaisissa 13 v. sitten ;)

    ReplyDelete
  9. Nam, alkoikin tehdä mieli leipoa jotain... Täytyykin suunnata Pirkan sivulle etsimään jotain makiaa! :) Hyvältä näyttää tuo piiras.

    ReplyDelete
  10. KAZZA: Ai niin, Pirkkahan on nettiversionakin olemassa. Meille kannetaan kotiinkin. Hyvä lehti.

    ReplyDelete

Ilahdun kommenteista ja pyrin vastaamaan kaikkiin.

Kello 16 - 17 jälkeen en tavallisesti ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.

Sana on vapaa, hyvät blogikaverit :)