Monday, May 25, 2009

Jimin ja Helenan monikansalliset kutsutTaas yksi fantastinen monikansallinen kokoontuminen. Ylimmässä kuvassa  isäntämme Jim. Hänen vieressään ystävämme Susan joka alkaa olla blogin lukijoille tuttu. Olin viikko sitten kutsuilla hänen kotonaan.  Kaksi kuvaa alemmas Jimin suomalainen vaimo Helena ja poikansa Jonathan, hekin tuttuja naamoja. Toisessa kuvassa ylhäältä lukien Helenan oppilaita, Susmi (Nepal) ja Soma (Kurdistan). Susmi pelaa jalkapalloa. Soman kanssa puhuin vähän persiaa. Hänen äidinkielensä on kurdi mutta hän puhuu myös turkkia. Molemmat puhuvat suomea sujuvasti.

Yet another one of our multinational get togethers. Our host Jim (above) you have met, and Susan sitting next to him. Two pictures further down you can see Jim's Finnish wife Helena and their son Jonathan. In the second picture from the top you see Susmi (Nepal) and Soma (Kurdistan). Both speak fluent Finnish.
Kutsuilla oli marokkolainen äiti kolmen lapsensa kanssa. Kuvassa Rania, 8 vuotta. Hänen pikkuveljensä Ryan on toiseksi alimmaisessa kuvassa. Yassin, 9 vuotta, ei halunnut kuvaansa blogiin.

Rania, 8 years old, from Morocco. (Picture above) See also picture of his little brother Ryan (second picture from the bottom). 


Irma (Finland) and Gail in her "hobbit costume", posing with Jonathan.  I didn't understand when Gail said "hobbit" at first, because of her American accent; hawbit. The same kind of thing happened to Jim when I was on the phone with him the previous day and asked if we were going to have "pot luck". He didn't understand "pot" pronounced the European way. I should have said pawt luck, oh my Gawd :)

Yummy - they served us pecan pie. I had never had pecan pie before. Ecxellent. Susmi loved it, too.

Kiva syödä amerikkalaista herkkua, pecan-pähkinäpiirakkaa. En tiedä onko se mitä ja mitä se on suomeksi. Raimo ja minä veimme amerikkalaisia tuliaisia, nimittäin peanut butter, pähkinävoita.  Pikku Jonathanille vein ystäväni Mirkun ompeleman sorminukkehiiren, johon hän ihastui kun olin ensin leikkinyt hetken Mr Mousella hänen kanssaan. Sorminukke ei näy kovin hyvin kuvassa, mutta voitte yrittää isontaa kuvaa klikkaamalla siihen.Ihmeellinen sää, sillä sadetta ja auringonpaistetta tuli vuorotellen. Nopea ukkoskuurokin. Kutsujen loppupuolella lapset leikkivät isolla takapihalla. Yassin ammuskeli lentokonetta. Kerran se meni katolle ja lopuksi koivuun mistä sitä ei enää saatu pois.

The weather was funny. Rain and sunshine alternated. At one point there was a quick thunderstorm. Towards the end of the party the children went to play in the back yard. Yassin played with an aeroplane. It landed on the roof once, and then in the birch tree were it couldn't be reached any more.  - The End -

10 comments:

 1. Kiva oli nähdä kuvia ja lukea näistä monikulttuurisista juhlista:-) Olisin varmaan ollut kuin kotonani tuolla,monikulttuurinen ympäristö on mulle ollut tuttua ison osan elämästä ja myös työpaikoissa;esim, viimeisessä työpaikassa oli myös ulkomaisia työntekijöitä ja harjoittelijoita.Monikulttuurisuus onkin suuri rikkaus!
  Nam, pekaanipiirakkaa! Se vaan on NIIN hyvää! USAssa tuli syötyä pari kertaa ja itsekin olen sitä parisen kertaa tehnyt;syntisen hyvää on!
  Tulevatko kaikki amerikkalaiset tuttavasi etelävaltioista päin, kun pitää lausua tuolla tavoin leveästi sanat....

  ReplyDelete
 2. YAELIAN: Olisipa kivaa saada sinut mukaan juhliin!

  Pekaani - heh, sehän kuulostaa pelikaanin ja tukaanin risteytykseltä.

  Taisin liioitella sitä ääntämisen leveyttä:) Tavallista hyvää Amerikan englantia jossa O-äänne sanotaan niin avoimena että kuulostaa suomalaisten korvaan a:lta.

  ReplyDelete
 3. Nyt menin kyllä sekaisin noissa kansallisuuksissa. Tosi amerikkalaisen näköinen tuo Jim. :-)

  ReplyDelete
 4. Ai...tosi hauskaa päivää!!! Minullakin oli monikansallinen ilta lauantaina (indonesialainen, unkarilainen, ja 3 venäläistä). :-))))

  ReplyDelete
 5. ANNIE: Ei se ihme jos menee sekaisin. En saanut oikein selkeästi eilen tehtyä blogientrya. Kiva kun kävit. Yritän vielä löytää tieni sinun blogiisi ja tulla vastavierailulle...

  ReplyDelete
 6. AMEL: Tervehdys :) Kävin blogissasi eilen ja näin kuvan kivoista ystävistäsi, mutta en ehtinyt kirjoittaa kommenttia. On ihanaa kun on ystäviä!

  ReplyDelete
 7. Voi vitsi nuo teidàn tapaamiset nàyttàà mukavilta. Paljon kulttuureita samaan kasaan niin siità tulee vain hyvàà :D

  Soma nimi Somalla ;)

  ReplyDelete
 8. - S - Olen aina viihtynyt porukassa missä on eri kulttuureita ja kieliä. Kiva kuulla että kannatat monikulttuurisuutta.

  Soma sattuma että Soman nimi on kuin suomea :)

  ReplyDelete
 9. Those pies look terrific !:)
  Brad

  ReplyDelete
 10. BRAD: They tasted terrific, too :)

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.